Trabzonspor Avni Aker'e zemin operasyonu

Avni Aker'e zemin operasyonu

31.01.2013 - 16:13 | Son Güncellenme:

Teknik Direktörlüğe Tolunay Kafkas'ı getirerek yeni bir sayfa açan Trabzonspor, Avni Aker Stadyumu'nun zeminini de yenilemek için düğmeye bastı.

Avni Akere zemin operasyonu

GÜNEŞ ŞİKAYET ETMİŞTİ
Bordo mavililerin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği 2011-2012 sezonu sırasında Ekim 2011'de yenilenen Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nun zemini özellikle bu sezon ağır maç yükü nedeniyle ağır tahribata uğradı. 1461 Trabzon'un da kupa maçları ve bazı lig maçlarını oynadığı Avni Aker Stadyumu'nun zeminindeki çim ağır hasar gördü. Bordo mavili takımın geçen hafta görevinden ayrılan Teknik Direktörü Şenol Güneş de zeminin futbol oynamalarına engel olduğunu belirterek, "Saha bizi çok etkiliyor. Zaman zaman hızlı çıkışlarda topun hızlı olarak atağa çıkmadığı dönemler oldu. Birçok pozisyonun kesilmesi, oyuncuların tempolu ve hızlı oynama anlayışlarını olumsuz olarak etkiledi. Bu saha, kapanan ve oyunu bozmak isteyen takımların lehine oluyor. Sahadaki zeminin çim olmaması, topun hızlı atağa çıkmada pas anlamında olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Hızlı ataklarda oyuncular topu beklemek zorunda kalıyor" diyerek yakınmıştı.

Haberin Devamı


YÖNETİM DÜĞMEYE BASTI
Tolunay Kafkas'ın teknik direktörlüğe getirilmesinin ardından beyaz bir sayfa açan Trabzonspor'da yönetim Avni Aker Stadyumu'nun zeminini yenilenmesi için de düğmeye bastı. Zemin yenileme çalışmaları için en uygun zaman olarak Fenerbahçe maçından sonraki 10 günlük boşluk belirlendi. 17 Şubat Pazar günü Avni Aker'de Fenerbahçe'yi ağırlayacak olan Trabzonspor, 27 Şubat'ta Medical Park Antalyaspor'la iç sahada karşılaşacak. Bu sırada Mersin İdmanyurdu ve Kasımpaşa lig maçları ise fikstür gereği deplasmanda oynanacak.

BEŞİKTAŞ'A YENİ ZEMİN
Trabzonspor'un yaklaşık 3-4 gün sürmesini planladığı zemin yenileme çalışmaları beklendiği gibi giderse bordo mavili takım yeni zemindeki ilk maçında Beşiktaş'ı ağırlayacak. Hava şartlarınında herhangi bir olumsuzluk olmaması durumunda operasyonun söz konusu tarihlerde yapılacağı belirtildi. Türkiye'de bu yaz düzenlenecek olan U20 Dünya Kupası'nda Türk Milli Takımı da grup maçlarını Avni Aker'de oynayacak. Zeminin bu maçlar öncesi de yeniden bakıma alınabileceği vurgulandı.