Almanya Bundesliga Avrupa kupalarına İspanya damgası

Avrupa kupalarına İspanya damgası

18.03.2016 - 12:56 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ardından UEFA Avrupa Ligi'nde de üç İspanyol temsilcisi çeyrek finale kalma başarısı gösterdi.

Avrupa kupalarına İspanya damgası

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid'in çeyrek finale kalmasının ardından Villarreal, Athletic Bilbao ve son iki yılın şampiyonu Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde aynı başarıyı tekrarladı.

Haberin Devamı

En fazla İspanyol takımlarının bulunduğu Avrupa Ligi çeyrek finalinde, İngiltere'yi Liverpool, Almanya'yı Borussia Dortmund, Ukrayna'yı Shakhtar Donetsk, Portekiz'i Braga ve Çek Cumhuriyeti'ni Sparta Prag olmak üzere birer ekip temsil etme hakkı kazandı.

Basel'in Sevilla'ya elenmesiyle 18 Mayıs'taki finale ev sahipliği yapacak İsviçre'nin ise UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcisi kalmadı.

En başarılısı İspanyollar

UEFA Avrupa Ligi'nde şu anki formata geçildiği 2009-2010 sezonundan bu yana çeyrek finallerde en fazla temsil edilen ülkelerin başında İspanya geldi.

Son formatıyla oynanan 7 sezonda 12 İspanyol takımı Avrupa Ligi'nde çeyrek final görmeyi başardı.

Bu alanda Portekiz 9, İngiltere ve Almanya altışar, Ukrayna ise 5 takımla İspanya'yı izledi.

Haberin Devamı

İngilizlerin birer temsilcisi kaldı

Futbol dünyasının önde gelen ülkelerinden İngiltere, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi çeyrek finallerinde birer takımla yer aldı.

İki İngiliz takımının karşılaştığı son 16 turunda Manchester United'ı saf dışı bırakan Liverpool, Tottenham'ın da Borussia Dortmund'a elenmesiyle UEFA Avrupa Ligi'nde ülkesini temsil edecek tek ekip oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde ise Chelsea ve Arsenal'ın son 16 turunda elenmesinin ardından Manchester City, çeyrek finaldeki tek İngiliz ekibi olarak kaldı.

İtalyanlar havlu attı

İki büyük kupanın çeyrek finallerinde, İtalyan temsilcisinin kalmaması dikkati çekti.

İtalyan ekipleri, Juventus'un Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e karşı uzatmalarda havlu atmasından sonra Lazio'nun da Avrupa Ligi'nde Sparta Prag'a boyun eğmesiyle Avrupa defterini son 16 turunda kapattı.

Almanya'dan 3, Fransa'dan tek takım kaldı

Almanya'dan 3, Fransa'dan tek takım, Avrupa kupalarında çeyrek finale çıkmayı başardı.

Bayern Münih ve Wolfsburg, Şampiyonlar Ligi'nde, Borussia Dortmund da Avrupa Ligi'nde Almanya adına son 8 takım arasına yükseldi.

Fransa liginde şampiyonluğunu ilan eden, Şampiyonlar Ligi'nde ise çeyrek finale kalan Paris Saint-Germain, ülkesinin Avrupa'daki tek temsilcisi olarak göze çarptı.

Yazarlar