Galatasaray AVRUPA ŞAMPİYONU OLMAMIZ İMKANSIZ

AVRUPA ŞAMPİYONU OLMAMIZ İMKANSIZ

01.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cim-Bom'un patronu, "Yabancı sınırı olmasaydı, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sözünü verebilirdim, ancak bugünkü şartlarda bunu söylemem mesuliyetsizlik olur. Karşımızda dünyanın en iyi 10 yabancı futbolcusuyla oynayan takımlar varken, Türkiye'nin en iyileriyle bizim bu yarışmaları kaybedeceğimiz çok açık" dedi

AVRUPA ŞAMPİYONU OLMAMIZ İMKANSIZ

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Başkan Ünal Aysal, Galatasaray Adası'nda düzenlenen, "ağabeyler-ablalar topluluğu" buluşmasında gündemdeki konuları değerlendirirken birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yeni sezonun transfer planlaması hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Aysal, "Transfer için çok ciddi çalışıyoruz ama bu, taktiksel olduğu kadar matematiksel de bir olay. Hesap, kitap olayı. Bunlara son derece dikkat etmemiz gerekiyor. UEFA'dan hafif bir uyarı aldık. Bunları göz ardı edemiyoruz. Bunlar çerçevesinde yapılabileceğin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Galatasaray Başkanı, yabancı sınırlamasının önlerindeki önemli sorunlardan biri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

En ciddi sorun, yabancı oyuncu sınırlaması. Bütün kulüplerin fazla yabancısı var. Bu oyuncuları ne şekilde değerlendirebiliriz, hangilerini tutacağız, hangilerini tutmayacağız, yerlerine kimleri koyacağız? Getirilen kural bir yerde tutarsız. Bu açıdan görevimiz oldukça zor. 'Yabancı kuralından memnunum' diyecek bir kulüp çıkacağını düşünmüyorum. Türkiye'deki tüm kulüpler sıfır yabancıyla oynayacaklarsa, biz buna hazırız ama yurt dışında bunun neden olacağı neticeler felaketlere yol açabilir. Yurt dışında karşılaşacağımız kulüplerin aynı silahlarla yarışmadığı ortada. Bizim karşımızda 10 yabancıyla, dünyanın en iyi 10 yabancı futbolcusuyla oynayanlar varken, Türkiye'nin en iyi 10 oyuncusuna baktığımız vakit, bizim peşinen bu yarışmaları kaybedeceğimiz çok açık."

Haberin Devamı

Başkan Ünal Aysal bugünkü statüyle Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğu kazanmalarının mümkün olmadığını savundu.

"Umarım yabancı kuralını çözmek için 30 yıl beklemeyiz" diyen Aysal, "Yabancı sınırı olmasaydı, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sözü verebilirdim, ancak önümüzde böyle bir engel var. Bu sözü bugünkü şartlar altında vermem mesuliyetsizlik olur" ifadelerini kullandı.

'Fenerbahçe ile dostluk oluşturmaya kararlıyız'

Beko Basketbol Ligi final serisinde Galatasaray Liv Hospital'ın, Fenerbahçe Ülker'le şampiyonluk mücadelesi vereceğini dile getiren Başkan Ünal Aysal, "Değerli dostumuz Fenerbahçe ile bir kez daha baş başa kaldık. İnşallah hep beraber güzel maçlar seyredeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'ye sıcak mesajlar gönderen Aysal, "Kulüpler arasında sıkıntı olmamalı. Bu periyodik durum, 3 Temmuz sürecinde başlayan yanlış anlaşılmaların üst üste gelmesiyle ortaya çıkan bir tatsızlık. Bunu süratle geçiştirmek ve kulüpler arasındaki dostluğu, kardeşliği yeniden inşa etmek biz yöneticilerin görevi. Galatasaray olarak bu konuda son derece niyetliyiz ve kararlıyız. Elimizden geleni yapacağız. Sporun esasında dostluk ve arkadaşlık var. Bunun zedelenmesine müsaade etmeyeceğiz. Yeteri kadar zedelendi ama bundan sonra da böyle olacak değildir. Bizim görevimiz, buna çare bulup eski dostluğu yerine getirmektir" dedi.

Kupalarla gurur pozu

Başkan Ünal Aysal, Galatasaray Adası'ndaki organizasyonda kulüp amblemi şeklinde hazırlanan pastayı kesti. Basketbol ve futbolda bu yıl kazanılan kupalarla poz veren Aysal, "Bu yıl en fazla kupa kazandığımız yıllardan birisi. Daha beklediğimiz kupalar da var. Kürek ve yüzme takımlarımızın yarışmaları bulunuyor. Daha önemlisi önümüzdeki günlerde bir basketbol finali var" diyerek, sarı-kırmızılı sporculara mesaj gönderdi.

Haberin Devamı

Erken kutlama

2 Haziran'da 73 yaşına girecek olan Ünal Aysal'a erken doğum günü kutlaması yapıldı. Aysal toplantıda kendisi için özel hazırlanan pastayı da kesti.

Yazarlar