Trabzonspor AVRUPA YOKSA YILDIZ DA YOK!

AVRUPA YOKSA YILDIZ DA YOK!

18.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un Fransız yıldızı Malouda, şehri ve kulübü övdü, “Dünyadaki herhangi bir yıldız, bu koşullar sayesinde buraya gelebilir. Yıldız oyuncuların Trabzon’a gelebilmesi için Şampiyonlar Ligi ya da UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmesi şartı var. Eğer Avrupa’da yoksanız yıldız oyuncunun size gelmesi zor” dedi

AVRUPA YOKSA YILDIZ DA YOK

Trabzonspor’un dünya çapındaki futbolcusu Florent Malouda, bordo-mavililerin kendi yıldızını yetiştirebilecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Kulüp dergisine açıklamalarda bulunan Fransız oyuncunun konuşmasından satır başları şöyle:

* Dünyadaki herhangi bir yıldız kulüpteki koşullar sayesinde buraya gelebilir. Yıldız oyuncuların Trabzon’a gelebilmesi için Şampiyonlar Ligi ya da UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etmesi şartı var. Eğer Avrupa’da yoksanız yıldız oyuncunun size gelmesi zor.
* Trabzon, yıldız futbolcular için yaşanabilecek bir yer. Çünkü burası güvenli bir şehir ve futbolu seviyorlar.
* Trabzonspor’un genel yapısına baktığımda kendi starlarını kendi bünyesinde yetiştirebilecek bir kulüp olduğunu rahatlıkla görebiliyorum. Şu an dünyada birçok büyük kulüp kendi bünyesinden yıldızlar yetiştiriyor. O yörenin ve bölgenin çocukları altyapıda iyi bir eğitim ve gelişimden geçirilerek yıldız olmaları sağlanıyor.
* Ofansif orta saha oyuncusuyum. Kariyerimde daha çok sol açık oynadım. Özellikle 4-3-3 sisteminde bu böyle oldu. Kariyerim öndeki 3 pozisyona da adapte olacak şekilde devam etti. Ancak futbolu seven bir insan bence pozisyon seçmemeli. Burada sol açık ve forvet arkası zaman zaman da Zokora ile ön libero gibi oynadım.
* Aklımdaki tek şey, (Ben Trabzonspor’a geldiğimde Trabzonspor’un konumu neydi, ben giderken ne olacak?) Sadece bunu düşünüyorum. Buradaki amacım şahıs olarak herhangi bir istatistik elde etmek değil. Defansif oynarsam, az görünür ya da ismim daha az duyulur kaygısı taşımıyorum. Tek istediğim takımımın maçın sonunu galibiyetle bitirmesi ve puan cetvelindeki yerini en üste çıkarmasıdır.
* Hangi mevkide kendini daha iyi hissedebiliyorsun sorusuna cevabım beni zaman zaman görevlendirildiğim forvet arkası olur.
* Anelka, bana şu ilhamı verdi; Yetenekliyseniz ve kendinize güveniyorsanız yaşınız size çok da dezavantaj değildir. Paris Saint Germain’de başladı, Arsenal’de gol kralı oldu. Bunları 17-18 yaşlarında yaptı ve Real Madrid’e gitti, Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. Onu gördükten sonra iştahım kabardı. Genç yaşında kariyerine sığdırdığı başarılar benim açımdan futbola başladığımda çok iyi bir örnekti. Chelsea’da birlikte oynarken kendisine başardıklarından dolayı saygımı ifade ettim.