Turkish Airlines Euroleague AVRUPA'DA YOL FENER'İN

AVRUPA'DA YOL FENER'İN

21.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İki Türk takımının Euroleague’deki buluşmasında gülen Fenerbahçe Ülker oldu. Efes deplasmanında kazanan sarı-lacivertli ekip, çeyrek final umuduyla yoluna devam ederken, rakibinin şansını oldukça zora soktu

AVRUPADA YOL FENERİN

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

THY Euroleague E Grubu’ndaki iki Türk takımının buluşmasında Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi’de konuk olduğu Anadolu Efes’i 71-63 yenmeyi başardı, 7. maçında 3. galibiyetini aldı. Aslında deplasmanda değildi Fenerbahçe, ev sahibi Efes olsa da, salonun yüzde 80’i arkalarındaydı.
Maç öyle bir başladı ki, Euroleague’deki kader maçı değildi sanki, All Star’dı. Savunmalar hiç yoktu, topu alan potaya koştu. Özellikle Fenerbahçe faul bile yapma teşebbüsünde bulunmayınca, Efes 9’da 8 isabetle maça girdi, 9 farkı buldu. Ancak bu farkın mimarları Doğuş ile Savanovic, daha 7 dakika dolmadan kenara alındı, Fenerbahçe ‘gösteri periyodunda’ rakibini yakaladı: 24-24.
İlk çeyrekte birebir savunmayı hiç yapamayan, zaten yardımlar konusunda sıkıntılı olan Fenerbahçe, kalan 3 çeyrekte ise tam tersi bir oyun ortaya koydu. Özellikle maça başlayan takım ile bitiren takımın aynı olduğunu yabancı birisine kolay kolay inandıramazsınız. Çünkü giderek sertleşen savunma gayreti, son çeyrekte doruğa çıktı. Öyle ki, Bogdanovic bile, 15 saniye içinde harika bir blok yaptı, ribaunt aldı... Taraftar desteğiyle birlikte maçı daha çok istediğini belli eden Fenerbahçe, ribauntlarda da hakimiyet kurunca, Planinic de Efes adına tek bir doğru bile yapamayınca, maçta kontrolü ele geçirdi. Aslında ilk yarıda da farkı açabilirdi ama Vasileiadis’in devre sonundaki çok zor iki üçlüğü Efes’i ümitlendirdi.
Efes için kazanmanın yolu aslında pota altından geçebilirdi. Rakipte Vidmar yokken savunma sıkıntısı yaşadıkları ortadayken, Semih sadece 4 dakika forma giydi. Hatta takımı kısaltan, 4 kısayla daha çok sahada kalan da Efes’ti. Bu taktik ligdeki maçta canlarını yakmıştı, yine bir şey değişmedi. Fenerbahçe, uzun süredir Kleiza-Bjelica ikilisiyle oynamanın avantajını yaşadı, 3. çeyrekte 5 dakika sayı atamayan takım savunmasıyla ayakta kaldı, çeyrek final için umutlandı.

Haberin Devamı

AVRUPADA YOL FENERİN