Galatasaray AVRUPALI BAŞVURU

AVRUPALI BAŞVURU

12.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği oyuncularının yerli statüsünde sayılmasını isteyen Galatasaray’da, oyuncular Futbol Federasyonu’na kişisel başvuru yaptı. AB vatandaşı olan Drogba, Sneijder, Amrabat, Riera, Dany, Chedjou ve Elmander, yerli statüsünde oynamak için TFF’nin kapısını çaldı

AVRUPALI BAŞVURU

Galatasaray AB vatandaşı oyuncuların yerli statüsünde sayılması için taarruza geçti, futbolda sporcuların kişisel başvuru yapması sağlanırken, mücadele verdikleri tüm branşlarda Avrupa Birliği vatandaşı sporcuların yerli sayılmaları için ilgili federasyonlara müracaatta bulunma kararı aldı.
Galatasaray TV’de konuşan sarı-kırmızılı yönetici Sedat Doğan, son dönemde TFF’nin yeni sezon için uygulama kararı aldığı yabancı oyuncu kısıtlaması kararıyla ilgili görüşlerini aktarıp, kendi eylem planlarını duyurdu. Doğan, futbolcuları Didier Drogba, Wesley Sneijder, Nordin Amrabat, Albert Riera, Dany Nounkeu, Aurelien Chedjou ve Johan Elmander’in ise TFF’ye kişisel başvuru yapacaklarını dile getirdi.
Türkiye ile AB arasında yapılan anlaşmaların tüm kurumlar için geçerli olduğunun altını çizen Doğan, şöyle devam etti: “Anayasamızın 90. maddesi, antlaşmaların da kanun hükmünde olduğunu söyler. TFF, AB ile yapılan antlaşmaya bağlıdır. AB statüsünde oynama konusunda biz değil, futbolcularımız kişisel başvuru yapıyorlar. Drogba, Sneijder, Elmander, Dany, Chedjou, Riera ve Amrabat, federasyona başvuruda bulunacak. Bir yardım talep ederlerse, muhakkak biz de yanlarında olacağız. “
Tahkim Kurulu’nun konuyu düzeltmemesi durumunda bu işin başka mercilerinin de bulunduğunu dile getiren Sedat Doğan, “Bugün Drogba yerli statüsünde oynamazsa, yarın Arda da İspanya’da yerli statüsünde oynayamaz. Ben bu konunun daha detaylı inceleneceğini ve müspet şekilde sonuçlanacağını düşünüyorum. Haftaya Tahkim Kurulu’nun toplantısı var ve bunun duruşmalı olması için başvuruda bulunduk. Durumu anlatmak istiyoruz. Tribünde oturacak yabancılar, açacakları tazminat davalarını kazanır” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Emsali var bunun

Avrupa Birliği vatandaşı olanların Türk statüsünde oynaması konusu ilk kez yaşanmıyor. Daha önceki federasyonlar döneminde de, Beşiktaş’tan Giunti, Fenerbahçe’den de Anelka’nın yerli olarak oynamayı için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurulmuş, ilkinde Haluk Ulusoy, ikincisinde de Levent Bıçakcı federasyonları olumsuz yanıt almıştı. 2003-04 sezonunda Giunti’nin yerli statüsünde oynaması için yapılan başvuruyu, Galatasaraylılığı ile bilinen Haluk Ulusoy’un yönetimi reddetmiş, Galatasaray Divan Kurulu üyesi Türker Arslan’ın başkanlığındaki Tahkim Kurulu da bu kararı onamıştı. Bundan bir sezon sonra oluşan Bıçakcı Federasyonu da Anelka için yapılan başvuruyu reddetmişti. Hatta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray’ın son başvurusuna göndermede bulunmuş, “Daha Anelka kararının mürekkebi bile kurumadı” diyerek, kendilerinin reddedildiğine vurgu yapmıştı.