Basketbol Avrupalı KARTAL

Avrupalı KARTAL

24.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tarihindeki ilk Euroleague macerasında 7. maçına çıkan Beşiktaş, Alman Brose Basket’i, ikinci yarıdaki müthiş oyunu ile devirmeyi başardı, galibiyet sayısını 4’e çıkarıp, TOP 16 biletini aldı

Avrupalı KARTAL

Beşiktaş, THY Euroleague’deki 7. maçında Brose Basket Bamberg’i 83-72 yenmeyi başardı, D Grubu’ndaki 4. galibiyetini alıp, TOP 16 vizesini kaptı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, karşılaşmaya Christopher’ın basketiyle başlasa da, Alman ekibin hücumda iyi bir yüzde yakalaması ile sıkıntı yaşadı, 7. dakikada konuk takım 10-7 üstünlük yakaladı. Ancak Vidmar’ın devreye girmesi ile yeniden maça ortak olan temsilcimiz, ilk periyodun 18-18 bitmesini sağladı.
İlk maçta başımızı en çok ağırtan isim olan Gavel, ikinci çeyreğin başında da sahne aldı, art arda üçlüklerle 16. dakikada farkı konuk takım lehine 10 sayıya çıkardı: 27-37. Markota’nın, kendisine çalınan sportmenlik dışı faulün ardından bir de teknik faul alması, temsilcimizi sıkıntıya soktu. Neyse ki bu pozisyonda Bamberg faul çizgisinden istediğini bulamadı, Beşiktaş ise bu düdüklerin ardından savunmada çok daha sertleşmeye başladı, ilk yarı 42-36 konuk takım lehine tamamlandı.

Haberin Devamı

Falker şov yaptı
Beşiktaş soyunma odasından müthiş bir hırsla döndü. İlk yarının sonunda yaşanan gerginliğin kahramanlarından olan Markota, ilk yarıda 0 çektiği maçın 3. periyoduna tam 13 sayı sığdırdı. Savunmadaki baskı ve ilk yarıda aksayan birebir savunmanın bu kez çok daha verimli olmasıyla üstünlüğü ele geçiren temsilcimiz, 26-12’lik seri ile son çeyreğe 62-54 galip girmeyi başardı.
4. periyotta tam bir Falker şov vardı. Beşiktaş adına kenardan gelen isimler, ilk yarının aksine müthiş bir oyun sergilerken, Falker vardı. 3. çeyrek sonundaki seriyi 14-0’a taşıyan, 35. dakikada da Jerrells’ın art arda sayıları ile farkı 19’a çıkaran (77-58) Beşiktaş, salondan 83-72 galip ayrıldı.

Avrupalı KARTAL

Tribünler doldu

Beşiktaş’ı bu önemli mücadelede taraftarları da yalnız bırakmadı. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan ve Beşiktaş’ın kazanması halinde gruptan çıkmayı garantileyeceği mücadelede 6 bin civarında siyah-beyazlı taraftar, takımlarına destek verdi. Az sayıda Alman taraftar da kendilerine ayrılan bölümden karşılaşmayı takip etti.

Sakatlar kenarda

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Banvit maçında sakatlanan Tutku Açık ve Cevher Özer, Brose Baskets karşısında forma giymedi. Bu isimlerin yerine genç oyuncular Kartal Özmızrak ve Mehmet Ali Yatağan kadroda yer aldı.