Skorer Avrupa'ya Türk smacı

Avrupa'ya Türk smacı

09.02.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Avrupa'ya Türk smacı

Avrupaya Türk smacı


Voleybolun üç süper kulübü; Eczacıbaşı, G.Sigorta ve ENKA final gruplarına göz diktiler


       Tarih tekerrürden ibarettir der atasözü... Avrupa final - fourlarında oldukça saygın bir yer elde eden voleybolcularımız günümüzde tarih tekrarı yaşatma savaşı veriyorlar.
       Avrupa Şampiyonu apoletli Eczacıbaşılı bayanlar, Avrupa Şampiyonlar Ligi finalini kovalıyor. Avrupa dördüncüsü Güneş Sigorta'nın gözü şimdi daha yukarılarda. İlk kez Avrupa podyumuna çıkan Enka'nın dolu dizgin gidişi gösteriyor ki, hedef çok büyük.
       Eczacıbaşı Bayan Takımı, geçen sezonki gibi uygun adım, önüne çıkanı ezip, geçiyor. Dört maç, dört galibiyet gerçeği, geçen yılki başarısının bir rastlantı olmadığını kanıtlıyor.
       Kaptan Arzu Aksu, bugün Hollanda'da ülkenin şampiyonu Arke Pollux Oldenzaal ile yapacakları grup maçı için kesin konuşuyor. "Çıkarız, yeneriz, döneriz."
       Bakınız Eczacıbaşı gibi kulüplerimizin sayesinde Türk voleybolu nereden nereye taşındı. Deplasmanda bile işte böylesine rahat, böylesine güven doluyuz.

Hepsi inançlı

       Ya Güneş Sigorta'ya ne demeli ?
       Önceki sezon Fransa'da biraz da şansla elimizden Avrupa üçüncülüğü kupasını kapan Mulhouse takımına bu kez Konfederasyon Kupası'nda pek yaman bir ders verdi Güneş Sigorta. Çeyrek finalin hem Fransa'daki, hem de İstanbul'daki karşılaşmalarında rakibinin üstünden silindir gibi geçen Güneş Sigorta, şimdi Rusya'nın Fakel Novyi Urengo takımı ile yapacağı yarı finalleri bekliyor.
       Kaptan Serap Tuncal, Güneş Sigorta'nın hedefinin final - four olduğunu vurguluyor. Serap'ta, Arzu Aksu gibi kesin konuşuyor: "Rusları eleyeceğiz."

Şahane performans

       Avrupa Kupa Galipleri Kupası'ndaki şahane performans... Grupta İspanya, İsviçre, Slovenya, Slovakya takımlarını peş peşe deviren Enka, bugün Paris'te Clamart Takımı önünde beşinci sınavı verecek. Kupa Final - Four'una dört nala koşan Enka Bayan Takımı'nda herkes inançlı, herkes yeni bir zaferin işaretini veriyor.
       Kaptan Elçin Şenyurt'un, sözleri diğer kaptanlardan farklı değil. "Enka'yı dikkatle izleyin. Zirve sözü verdik, sözümüzden dönmeyiz."
       İşte bayan voleybolcularımızın Avrupa kupalarındaki ayak sesleri. Onlar zor deplasmanlara çıkmadan, İstanbul'daki maç öncesinde MİLLİYET'e konuk oldular.
       Ve Avrupa'ya ilk smaç servisi attılar. Smaçlarınız güçlü, bloklarınız diri, manşetiniz nokta olsun çocuklar... Servis mi !.. Hadi bakalım asılın, asılabildiğiniz kadar...