Skorer Aydınlar tek aday

Aydınlar tek aday

16.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Futbol Federasyonu başkanlığı için aday olan Göksel Gümüşdağ, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzon başta olmak üzere birçok kulüpten büyük destek alan M.Ali Aydınlar lehine yarıştan çekildi

Aydınlar tek aday

29 Haziran’daki Futbol Federasyonu seçimleri öncesi uzlaşma sağlandı. Başkan adaylıklarını açıklayan Mehmet Ali Aydınlar ve Göksel Gümüşdağ dün öğleden sonra Kulüpler Birliği Vakfı’nda biraraya gelerek ortak hareket etme kararı aldılar.
1.5 saat süren kritik zirvede Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Gaziantepspor’un aday gösterdiği Aydınlar’ın seçime tek başına girmesi benimsenirken, adaylıktan çekilen Göksel Gümüşdağ’ın yeni oluşumda Başkan Vekili olarak görev yapacağı bildirildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın da katıldığı toplantıda alınan karar, Kulüpler Birliği Vakfı’nın yarın yapacağı oturumda oy birliği ile kabul edilecek. Bu toplantıda Vakıf başkan vekilliğinden ayrılacak Gümüşdağ’ın yerine, Odyakmaz’ın getirilmesi de görüşülecek.

Haberin Devamı

Gerginlik bitti
Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Gaziantepspor ve Ankaragücü’nün oluşturduğu ve Aydınlar’ı destekleyen grup ile Fenerbahçe’nin başını çektiği ve Gümüşdağ’ın adaylığına sıcak bakan diğer kulüpler arasında seçimde yaşanacak olası gerginlik önlenmiş oldu.
Mehmet Ali Aydınlar’ın önemli bir desteği arkasına almasının ardından dün Göksel Gümüşdağ’ın adaylıktan çekileceği haberi gündeme oturdu. Aziz Yıldırım’ın da önceki gece yapılan toplantıda Mehmet Ali Aydınlar’ın geri adım atmayacağını kendisine bildirmesinin ardından Gümüşdağ’ı ikna ettiği ve zorunlu olarak adaylıktan çekilmesini sağladığı öğrenildi.

Arıboğan ile devam
Mehmet Ali Aydınlar Başkanlığında kurulacak yeni federasyonda Gümüşdağ’ın yanı sıra diğer başkan vekilinin Lutfi Arıboğan olacağı kaydedildi. Arıboğan’ın yeni dönemde halen sürdürdüğü genel sekreter vekilliğini bırakacağı belirtildi.
Aydınlar’ın başkanlığında kurulacak yeni federasyonda Levent Kızıl, Yunus Egemenoğlu ve Mehmet Baykan gibi isimlerin yer alacağı, Ufuk Özerten’in MHK başkanlığı için düşünüldüğü vurgulandı.

Haberin Devamı

Ne dediler?
Mehmet Ali Aydınlar: “Süper Lig kulüplerinin yanı sıra 1, 2 ve 3. lig kulüp başkanlarıyla yarın bir araya gelecek, kendilerine proje ve hedefler hakkında bilgi vereceğim. Hayırlısı olsun”. Göksel Gümüşdağ: “İki adaylı seçim Türk futbolunu kaosa sürükleyebilirdi. Bunun yaşanmaması için adaylıktan çekiliyorum. Tecrübelerimi sayın Aydınlar ile paylaşarak futbolumuzun gelişmesi için çalışacağım”.
Mahmut Özgener: “Her iki isim de çok değerli. Karşı karşıya gelmeleri yerine birlikte hareket etmeye karar vermeleri, sıkıntılı görünen sürecin yaşanmasını engelledi. İkisine de başarılar diliyorum”.

MEHMET ALİ AYDINLAR KİMDİR?
1956’da Malatya’da doğan Mehmet Ali Aydınlar, iş hayatına 1981’de mali müşavir olarak atıldı. 1993’te Acıbadem Hastanesi ile sağlık sektörüne girdi. Halen Acıbadem Sağlık Grubu yönetim kurulu başkanı olan Aydınlar, 4 kez Fenerbahçe yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 5 yıl yöneticilik yaptı. 2007’de Hasan Doğan başkanlığındaki Futbol Federasyonu yönetim kurulunda seçildi. Mahmut Özgener’in federasyonunda da bu görevi sürdürdü. Acıbadem Sağlık Grubu olarak Fenerbahçe bayan voleybol takımının sponsorluğunu üstlendi.