Fenerbahçe Aykut Kocaman beni kıskanıyor

Aykut Kocaman beni kıskanıyor

24.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alex çevresine “Aykut Hoca, ona ait gol rekorunu kırmamı istemiyor” diye dert yanıyor... Moskova’da maç konuşması yapmayı reddedip takım arkadaşlarını da kızdırıyor... Volkan Ballı’ya “O tweet’i yönetim bana zorla sildirdi” diyerek kulis yapıyor... Ve son nokta... F.Bahçe’de teknik ekip artık diyor ki: “Alex bizi bıktırdı...”

Aykut Kocaman beni kıskanıyor

LEX De Souza, F.Bahçe Kulübü’nün gelmiş geçmiş en faydalı oyuncularından biri.. Tribünlerin sevgilisi.. Teknik direktörlerin en büyük yardımcısı.. F.Bahçe’nin saha içindeki beyni.. Saha dışındaki tavırlarıyla “örnek” bir kişilik.. Biz kendisini böyle tanıyoruz 8 senedir..

ANCAK bu sezon başında teknik direktör Aykut Kocaman’ın yaptığı “Artık Alex’siz oynamaya alışmalıyız” şeklindeki açıklamasından sonra Alex’in adı sadece negatif haberlere konu olmaya başladı.. Bu konunun zirve yaptığı nokta ise Spartak Moskova deplasmanında Sambacı’nın yedek soyundurulması..
BU tip gıllıgışlı konularda yorum yapmak bıçak sırtı.. Bu nedenle ben hiç yorum yapmadan, adının saklı kalmasını isteyen F.Bahçeli yöneticilerin dün bana anlattığı anekdotları sizlerle paylaşmak istiyorum:

Haberin Devamı

1 - ‘Kocaman beni kıskanıyor’

MOSKOVA maçından sonra attığı ve hemen sildiği “Oynatılmamamın sebebi kıskançlık” tweetinde Alex’in hedef aldığı kişi Aykut Kocaman.. Brezilyalı yıldız, bunu yakın çevresiyle şöyle paylaşıyor: “Aykut Kocaman, ligdeki gol rekorunu kırmamı istemiyor.. Beni kıskanıyor.. O nedenle beni bu sezon oynatmak istemiyor..”
Bu sözlerin Kocaman’ın kulağına kadar gittiğini teyit ettim dün.. Ama Alex’in yanıldığı bir nokta var.. Kocaman’ın ligde toplam 140 golü var, Alex’in ise 136.. Aralarında 4 gol fark var.. Ancak Kocaman’ın öyle bir niyeti olsaydı, Alex’i Elazığ’a karşı da oynatmazdı.. Çünkü söz konusu rekor sadece Türkiye Ligi maçlarını kapsıyor.. Oysa Alex sadece Moskova’da yedek kaldı.. Ayrıca bir dip not daha: Alex, Aykut Kocaman yönetiminde 78 maçta 46 gol, 32 asistle oynadı.. Yani Kocaman, Alex’i kıskansa onu çok daha evvel devredışı bırakabilirdi.. Kusura bakmayın ama buna çocuklar bile güler..

Haberin Devamı

2 - Maç konuşması yapmadı!

DEVLER Ligi öncesi tarihinin en önemli karşılaşmalarından birine çıkmaya hazırlanan F.Bahçe’de, kendisini ilk 11’de görmeyen Alex’in tavırları 180 derece değişiyor.. Her maç öncesi takımın tek vücut olduğu, birbirine sarıldığı bir an vardır ya! İşte o andaki konuşmaları o güne kadar hep Alex yapardı.. Yedek kalmasına bozulan 35 yaşındaki futbolcu, soyunma odasındaki lakayıt tavırlarıyla takım arkadaşlarının bile tepkisini topluyor.. Ne mi yapıyor? Yüksek sesle şarkı söylüyor, çocukça hareketler yapıyor.. İdareten sahaya kaptan çıkan Selçuk Şahin, maç konuşmasını yapmak zorunda kalıyor.. Konuşması bitince de Alex’e dönüp “Kaptan sen birşeyler söylemek ister misin?” diye soruyor.. Aldığı cevap, takım arkadaşlarında soğuk duş etkisi yaratıyor: “Ben bugün bir şey söylemeyeceğim..”

3 - ‘Her maç oynayamazsın’

YEDEK kaldığı her maçtan sonra oynamamasının kendisi için sürpriz olduğunu belirten Alex’i 2 hafta önce Aykut Kocaman özel bir görüşmeye çağırıyor.. Ve tabloyu çok net ortaya koyuyor: “Alex, eylül ayında 36 yaşından gün almaya başlayacaksın.. Artık fizik kapasitende belirgin bir düşüş var.. Seninle oynamak, özellikle karşıda sert ve koşan bir rakip varken bizi sahada eksik bırakıyor.. Bu nedenle kendini hazırla.. Seni bu sezon her maçta oynatmayacağım.. Gerektiğin zaman forma giyeceksin.. Sonra bozulma..” Alex tabii ki bozuluyor ama “Sizin kararınız” diyor.. Kısacası Alex, bu sezon yedek kalacağını zaten biliyor.. F.Bahçe teknik kadrosu da “Son 8 maçın 7’sinde Alex oynadı.. Bu maçlarda ne yaptı ki!” sözleriyle Sambacı’ya duydukları tepkiyi ortaya koyuyor..

Haberin Devamı

4 - ‘Kulüp arkamda durmuyor’

DÜN F.Bahçe camiasında şu söylenti dolaşıyordu.. Alex’in, biyografisini yazacak olan F.Bahçe eski menajeri Volkan Ballı ile samimiyeti herkesin malumu.. Alex, dün Ballı’ya şu SMS’i atıyor: “Kulüp arkamda durmuyor.. Bana zorla açıklama yaptırıp twitter’daki mesajları sildirdiler.. Çok üzgünüm..” SMS’i ben görmedim ama Ballı’nın gösterdiği bir arkadaşım bilgiyi teyit etti.. Ali Yıldırım’ın da Alex’e Ballı ve eski antrenör Önder’le sanal alemde yazışmasını ve görüşmesini yasakladığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

5 - Yıllık geliri 3.5 milyon

PEKİ “yeşil sahaların efendisi” olarak bildiğimiz Alex neden “kafa karıştırıcı” davranıyor?.. Kulüp kaynakları şunu öne sürüyor: “Alex en azından 2 yıllık daha sözleşme yapıp, 7 milyon Euro kazanmak istiyor.. Bu nedenle Aykut Hoca’yı itibarsızlaştırmaya çalışıyor..” Alex’in yıllık garanti ücreti 2 milyon 250 bin Euro.. Maç başına da 25 bin Euro alıyor.. Başarı primleriyle birlikte geçen sezon eline geçen rakam net 3.5 milyon Euro.. Kabul edelim, çok iyi para..

‘En gevezesi Özer’

En üzüldüğüm maç:
Trabzon maçı. 10-15 gol pozisyonu yakaladık ama hiçbirini gole çeviremedik. Maç yenilgiyle sonuçlandı ve o maçta şampiyonluğu Kadıköy’de kaçırdık.
F.Bahçe’de en iyi anlaştığım futbolu:
Pierre van Hooijdonk.
En iyi golcü:
Ronaldo.
En beğendiğim futbolcu:
Bizim gezegende Iniesta. Messi’yi de söyleyebilirim ama o zaten bir başka dünyada.
En iyi kaleci:
Volkan da çok kaliteli bir kaleci ama Taffarel gerçekten kusursuz.
En yetenekli futbolcu:
Ronaldinho.
En çok konuşan:
Özer. Neredeyse uyurken bile konuşuyor.
En az konuşan:
Zafer Biryol.
En şık giyinen:
Appiah ve Emre Belözoğlu.
En sevdiği film:
The Godfather.
En beğendiği aktör:
Al Pacino.
En beğendiği şarkıcı:
Reinaldo.
En sevdiği çizgi film kahramanı:
Winnie the Pooh.

Haberin Devamı

‘En iyi ve en kötü maçım Beşiktaş’

KÖTÜ oynadığımı düşündüğüm bir sürü maç var. Ama benim için en zor maç, Kadıköy’de oynadığımız Beşiktaş derbisiydi. Eşim hastanedeydi, ameliyat oluyordu.

Bu yüzden oyuna konsantre olmakta zorluk çekiyordum.

İyi oynadığım maçlar da oldu. Hatırladığım kadarıyla İnönü’de oynadığımız, benim 3 gole imza attığım Beşiktaş derbisi, benim için en iyi geçen maçtı.

Alex kimi kastediyor?

“Birkaç kötü teknik direktör tanıyorum ama isim veremem. Çünkü ne yazık ki hâlâ çalışıyorlar.”

AYKUT?Kocaman’a ‘kıskanç’ deyip sonra çark edip Türk futbol gündeminin zirvesine çıkan Alex kariyerindeki en kötü teknik direktörün ismini vermese de özelliklerini sıraladı. Futbol hayatındaki ‘en’leri ve unutamadığı anları Lig TV’de konuk olduğu ‘quiz’ programında açıklayan Alex, tanıdığı en iyi teknik adam olarak Luxemburgo’yu, teknik adam idolünün ise uzun zaman önce vefat eden Enio Andre olduğunu açıkladı.

EN kötü teknik adam sorulduğunda ise Sambacı “Tanıdığım birkaç kötü teknik adam var. Sahaya gelip 1-2 saat antrenman yaptırıp gidiyorlar. Vakit geçirmek için sahada bulunuyor, hiçbir şey hakkında endişelenmiyorlar. Birkaç tane tanıyorum. Ancak isim veremeyeceğim. Çünkü ne yazık ki hâlâ çalışıyorlar” yanıtını verdi. F.Bahçe’de Daum, Zico, Aragones ve Kocaman ile çalışan, daha önce Scolari, Prandelli, Luxemburgo gibi dünyaca ünlü hocalarla birlikte görev yapan yıldız futbolcunun kimi kastettiği merak konusu oldu.

‘En yeteneksiz de en cimri de Lugano

“Gördüğüm en yeteneksiz ama bir o kadar çalışkan futbolcu Diego... Kazandığı paranın da abartısız yüzde 98’ini saklayıp biriktiriyordur.”

“BUGÜNE kadar gördüğüm en yeteneksiz futbolcu, Lugano. Lugano da bunu biliyor ve söylüyor zaten. Top ayağına geldiğinde yeteneğinin yetersiz kalmasından dolayı en çok zorluk yaşadığına yakından tanık olduğum futbolcu, kesinlikle o.

Ancak yeteneksiz olmasına rağmen 18 yıllık futbol kariyerimde gördüğüm en çok çalışan futbolcu da Lugano. Teknik olarak yetersiz olduğunu bildiği için, fizik olarak güçlü olmak adına herkesten daha çok antrenman yapıyor.

EN cimri futbolcu kesinlikle Lugano! Lugano kazandığı paranın abartısız %98’ini eminim ki saklayıp biriktirebiliyordur, çünkü neredeyse hiç para harcamıyor.

EN kötü giyinen Lugano. Giyimine çok dikkat etmez. Mesela bir marka ona sponsor olduysa ya da ona kıyafetler verirse, sene boyunca yalnızca o kıyafetleri giyer. Eğer böyle bir durum olmazsa da rahatça 2-3 sene önceki kıyafetlerini tekrar tekrar giyebilir.”

En tembeli Gökhan Gönül

“FİZİK olarak çok güçlü çok kaliteli bir futbolcu. 6 yıldır aynı takımda birlikte çalışıyoruz ama ben daha bir kez onun takımla yaptığımız idmanlar sonrası sahada kalıp da tek başına çalıştığını, ekstra bir çaba sarfettiğini görmedim. Kapasitesi oldukça fazla, biraz çalışsa bugün çok daha iyi bir oyuncu olabilirdi.”

‘Rieto gaddar Selçuk sakin’

RIeto: Türkiye’de onun olduğu takıma karşı oynadığım her maçta vücudumda mutlaka en az 1-2 tane iz bırakır. Toplamda yalnızca bu adamın vücudumda bıraktığı en az 7-8 kalıcı iz bulunuyor.

Selçuk İnan: Çok iyi, kaliteli bir insan ve kaliteli bir oyuncu. Saha içerisinde hiçbir ters müdahalesi yok. Hiç kavga ettiğini görmedim. Faul yapsa bile mutlaka özür diliyor. Her şeyi kavgaya döken, hep kavga eden futbolcuların tam tersi.

G.Saray’ın yeri ayrı

UNUTAMADIĞI GOL: G.Saray’a attığım kafa golüydü. TT Arena’da ki ilk derbiydi. Ligde de derbiler arasında en unutamadığım golüm bu oldu. Avrupa’da ise Kadıköy’de CSKA ‘ya attığım gol benim için Avrupa’da attığım en unutulmaz goldü. Frikik ise yine G.Saray’a karşı oynadığımız kupa maçında son dakikalarda attığımdı. Güzel ve önemli bir frikik golü atmıştım.

BENİ en çok mutlu eden maç, G.Saray ile Arena’da oynadığımız ilk maçtı. Bu maç benim için çok şey ifade ediyor. Oradaki ilk derbiydi. Önce yenik duruma düştük ama sonra bu maçı kazanmayı başardık.

‘Yeteneği varsa Felipe futbolcu olur’

“OĞLUM Felipe’nin bir futbolcu olmasını isteyip istemediğimi söylemek için çok erken. Ama tabii ki bu kararı verecek kişi zaten kendisi. Eğer futbolcu olacak kadar yeteneği varsa, zaten hiç bir problem olmaz.”