Milli Takım AYRILMAZ İKİLİ

AYRILMAZ İKİLİ

23.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

6 yaşından bu yana dostlukları süren ve adeta bunu ‘kardeşlik’ seviyesine getiren Birkan Batuk ile Melih Mahmutoğlu, A Milli Takım forması altında buluştu. Bormio’da güç toplayan genç ikili, hem mutlu hem umutlu...

AYRILMAZ İKİLİ

MİLLİYET BORMİO’DA - ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Melih Mahmutoğlu

* A Milli Takım kampında ilk kez yer alıyorum. Ay-yıldızlı formayı en üst seviyede taşımak büyük bir gurur.
* Akdeniz Oyunları’nda iyi bir performans ortaya koyarak buraya seçilmek benim için çok önemliydi. Çünkü A Milli Takım formasını giymek benim en önemli hedeflerimden biriydi.
* Burada çok iyi çalışarak kendimi göstermek ve kalıcı olmak istiyorum. Hazırlık maçlarında, antrenmanlarımda tüm gücümle mücadele edeceğim.
* Biliyorum ki, bu takım kadroda kim olursa olsun önemli işler yapabilecek potansiyele sahip. Ben olmayabilirim ama bu takımın önemli işler yapacağına inanıyorum.
* Biraz kilo problemim vardı. Bundan kurtulmayı kafaya koymuştum ve kondisyonerim Erdem Günak ile çalışarak bir yılda 17 kilo verdim. Kendimi daha rahat ve formda hissediyorum. Daha önce de Can Sevim ile fundamental çalışmaları yapmıştım. Karşılığını alıyorum.
* Kendime özellikle şut konusunda çok güveniyorum. Kadroda yer alıp görev verilirse, o şutları tereddütsüz kullanıp sayıya çevireceğime inanıyorum.

Haberin Devamı

Birkan Batuk

* İkinci kez A Milli Takım kadrosundayım. Bu büyük bir gurur. İnşallah bundan sonra hep bu ekibin bir parçası olurum.
* Geçen yıla oranla daha tecrübeli oyuncularla beraberiz. Akdeniz Oyunları’nda da genç bir ekiple mücadele etmiştik. Güzel olan, çok tecrübeli ağabeylerimizle birlikte mükemmel bir uyum sağlamış olmamız.
* Pınar Karşıyaka’dan, Efes’e transfer olurken, ilk senemde fazla süre alamayacağımı düşüyordum. Ama sezon başında Kerem Tunçeri ağabeyin sakatlığı, sezon sonunda benim pozisyonumda yaşanan sıkıntılar nedeniyle forma şansı buldum.
* Geçen yıl iyi tecrübe edindiğimi düşünüyorum. Bu seviyedeki oyuncularla sadece maçta oynamak değil, idman yapmak, Euroleague temposunu yaşamak bile çok önemli. Seneye katkım daha fazla olacak.
* Melih ile kardeş gibiyiz. 17 yıllık bir arkadaşlığımız var. Kamplarda aynı odayı da paylaştığımız için tek sıkıntım, sırt üstü yattığında horlaması, müdahale etmek zorunda kalıyorum.

Yazarlar