Galatasaray AYSAL DEPREMİ

AYSAL DEPREMİ

25.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Bugün iktidar hırsı ile beni eleştirmeye cüret edenlerin iki yıl önceki çaresizliğini hatırladıkça devam edip etmemeyi düşüneceğim. Ciddi tereddütlerim var. “Muhtemelen birilerinin beklediği de buydu. Ünal Aysal gelsin, işleri rayına koysun, sonra biz devralırız diye bekleyenler olmuştur. Bu tür anlayışlarla yarışa girmem”

AYSAL DEPREMİ

ÖZEL RÖPORTAJ - NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray’da olağanüstü kongre hareketliliği sürerken, sarı-kırmızılı yönetim dün 2. başkan Ali Dürüst’ün başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Sohbet toplantısının ardından, “Ünal Aysal istifa etti. İstifa etmeseydi sadece başkan ve yönetim kurulu seçimi olacak, kurullar yerinde kalacaktı” algısı oluştu. Bunun üzerine Aysal’a yakın kaynaklar, “Seçim kararı aldığımız zaman bütün yönetim düştü. Tek başına istifa yok” dedi. Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Milliyet’in sorularını yanıtladı ve deprem etkisi yaratacak açıklamalar yaptı.

“Sayın Başkanım, en çok merak edilen konuyu sorayım? Yeni yönetimde kimler var?” sorumuza Aysal, şu karşılığı verdi; “Ben bugüne kadar yaklaşık 30 kişinin ismini basından okudum. Bu nedenle bu soruyu benim size sormam gerekir. Üstelik benim adıma bir varsayım da yapılıyor. Aday olacağım kesinmiş gibi bir inanç var. Oysa kimse bana bu konuda bir şey sormadı. Benim yeniden başkan adayı olmam kararını herhalde başkaları veriyor diye düşünüyorum. Çok açık söyleyeyim, henüz bu konuda bir karar vermedim ve tereddütlerim var. Üstelik son günlerde çıkan bazı yazılardan da rahatsız oldum.

Haberin Devamı

Zor dönemde sınavı geçtim
Benim hayatımın büyük bir bölümü Galatasaray’a destek olmaya çalışmakla geçti. Bu süre içinde kulüp yönetiminde olma tekliflerini daha önce de aldım ve bir gereklilik olmadığı için reddettim. Ama 2 yıl önce apaçık ve çok ciddi bir kriz vardı. Reddetmek Galatasaraylılığımı inkar etmek demekti. Heyecanla kabul ettim. 2 yıl sonra ‘iktidar hırsı’ ile beni eleştirmeye cüret edenlerin o günkü çaresizliğini hatırladıkça devam edip etmemeyi yeniden düşünmek istiyorum.
Başarılar elde edilince, problemler çözüm sürecine girince şimdi heveslisi çok olacaktır. Galatasaray yönetimsiz kalmaz. Daha da önemlisi artık camiamız kim neyi başarır, kim başkasının başarısının gölgesinde varlığını sürdürmeye çalışır biliyor. Camianın hafızası var. Kriterleri de var. Ben bu 2 yıllık son derece zor dönemde yeterli sınavı verdiğimi, yeterince katkıda bulunduğuma inanıyorum. Bu bana ömrümün sonuna kadar yeter.
Muhtemelen birilerinin beklediği de buydu. Ünal Aysal gelsin, işleri rayına koysun, sonra biz devralırız diye bekleyenler olmuştur. Ben bu tür anlayışlarla yarışa girmem. Dolayısıyla şu an henüz karar vermiş değilim. Bakalım kimler aday. Perşembe‘ye kadar vaktimiz var.”
Aysal’a ikinci olarak ise “Başkanım Galatasaray’da yönetime gelir gelmez elde edilen başarılar ve büyük bir inançla sürdürdüğünüz kurumsallaşma sürecini yarıda bırakmanıza camia izin verir mi?” sorusunu yönelttik. Adeta veda mesajı vererek şöyle devam etti;

Haberin Devamı

G.Saray’ı yolda bırakmam
“Bu bir küskünlük değil. Üstelik artık kimse Galatasaray’ı ne sportif başarı anlayışından, ne de kurumsallaşma sürecinden geri döndüremez. Dolayısıyla benim yeniden aday olup olmamam önemli değil. Önemli olan benden sonra geleceklerin aynı çizgide olması, bayrağı daha ileriye taşıyacak potansiyelde olması.
Başkan olduğum günden beri tek bir gizli ajandam var: Galatasaray’ı emanet edeceğim güvenilir kişiyi veya kişileri bulmak. İlk günden beri bu gözle bakıyorum camiaya. Bunun en az elde edilen başarılar kadar önemli bir sorumluluğum olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle adaylar arasında “işte şimdi oldu” diyebileceğim birisi çıkarsa gururla kenara çekilirim, çıkmazsa Galatasaray’ı yarı yolda bırakmam. Ama çıkarsa ki, inancım bu yönde, önünü kesmek şöyle dursun, nasıl yardımcı olurum diye düşünürüm.”

Haberin Devamı

Röportaj kavgası
Galatasaraylı yöneticilerin TT Arena’daki toplantısına Milliyet’te dün çıkan Adnan Öztürk röportajı damgasını vurdu. Öztürk’ün “Kurumsallaşmanın üzerinden kutuplaşma yaratıp, iktidar hırsını tatmin eden yöneticilerin başkanı yanlış yönlendirmelerinin sonucu buraya gelindi. Gençliklerine veriyorum ama umarım yaptıkları hatalardan ders alırlar” şeklindeki ifadeleri nedeniyle Sedat Doğan ile Adnan Öztürk arasıda sert bir tartışmanın yaşandığı öğrenildi. Bazı yöneticilerin ise Öztürk’e “2 yıldır memnun değilsiniz. O zaman çıkın siz aday olun” dediği belirtildi. Bu arada seçime kadar Ali Dürüst’ün başkanlığında çalışmaların devam edeceği vurgulandı.