Futbol 'Aziz' transfer

'Aziz' transfer

25.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de 2 yıllığına Roma’ya kiralanan Salih Uçan, akıllara eski transferleri getirdi. 1998 yılında göreve gelen Aziz Yıldırım, kulüp içerisinde transferden kasaya en çok para koyan başkan olarak tarihe geçti

Aziz transfer

CELAL UMUT EREN

Salih Uçan’ın Roma’ya 2 yıllığına kiralandığını resmen açıklayan Fenerbahçe’de, başkan Aziz Yıldırım bir başarılı transfere daha imza attı. 1998’den bu yana dünyaca ünlü yıldızlara sarı-lacivertli formayı giydiren Yıldırım, kulüp tarihinde oyuncu satışından en fazla gelir getiren başkan oldu. Göreve geldiği ilk 2 yılda önce Augustine Okocha’yı PSG’ye 24 milyon dolara satan Aziz Yıldırım, gelen parayla 18 milyon dolara aldığı Elvir Baliç’i henüz 1 sene sonra İspanya devi Real Madrid’e 27 milyon dolara satma başarısı gösterdi. Benzer hikayeyi 2006 yılında Nicolas Anelka’da da yapan başkan Yıldırım, 7 milyon euroya imza attırdığı Fransız yıldızı 8 milyon euroya Bolton’a gönderdi.
3 Temmuz sürecinde Andre Santos, Diego Lugano, Mamadou Niang ve Emmanuel Emenike’yi zorunluluktan satan Fenerbahçe’de, Aziz Yıldırım son olarak genç yıldız Salih Uçan’a değer kazandırdı. 20 yaşındaki futbolcuyu Bucaspor’dan 1.4 milyon euroya transfer eden sarı-lacivertli kulüp, yalnızca 2 yıl içerisinde Salih’i İtalya’nın önde gelen kulüplerinden Roma’ya 4.2 milyon euroya kiralayıp, bonservis bedeli için yaklaşık 10.5 milyon euro belirledi.