Galatasaray Babel geldi Deniz yolda

Babel geldi Deniz yolda

21.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray transferin ilk meyvesini gördü, Hollandalı futbolcu dün sağlık kontrolünden geçti.

Babel geldi Deniz yolda

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Fulham’da serbest kalan Beşiktaş’ın eski kanat oyuncusu, İstanbul Bahçelievler Medical Park Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçerek bütün prosedürleri tamamladı ve imzayı attı. 2+1 yıllık anlaşma yapan Ryal Babel 2.5 milyon euro imza parası alacak, yıldız oyuncuya her sezon için de 2.2 milyon euro ödenecek.

Ve şampiyon Galatasaray’ın ilk transferi Ryan Babel oldu. İstanbul’a önceki gün gelen Hollandalı futbolcu dün sarı-kırmızılı kulübün sponsoru olan Bahçelievler Medical Park Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti ve ardından imza attı.
Sezonu Fulham’da tamamlayan ve serbest kalan 33 yaşındaki futbolcu ile 2+1 senelik anlaşma imzalandı. Tecrübeli futbolcuya 2.5 milyon euro imza parası verileceği, ayrıca her sezon için de 2.2 milyon euro ödeme yapılacağı belirtildi.
Yeni sezonda Galatasaray forması giyecek Babel’in gelişine en çok yakın arkadaşı Donk sevindi. Özellikle geçtiğimiz sezonlarda Beşiktaş’ta etkileyici bir performans sergileyen Babel’i teknik direktör Fatih Terim’in lige yabancı olmaması ve aynı zamanda hem forvet hem kanat oynama özelliğinden dolayı tercih ettiği öğrenildi.
Galatasaray transferde bir diğer takviyeyi de sağ tarafa yapacak. Cim-Bom, Kayserispor forması giyen Deniz Türüç’ün işini büyük ölçüde bitirdi.
Takımdaki kaliteli yerli futbolcu sayısını artırmaya önem veren Fatih Terim’in, alınmasını mutlaka istediği 26 yaşındaki futbolcu için 3 milyon euronun gözden çıkarıldığı belirtildi. Kayserispor sözleşmesinde 10 milyon euro serbest kalma maddesi bulunan yetenekli futbolcu için son olarak 5 milyon euroya indiği öğrenildi. Taraflar arasında görüşmeler sürerken, Deniz, Galatasaray’da oynamak istediğini kulübüne bildirdi. Sağlık kontrolünden geçip sözleşmeye imza atan Babel, ülkesinin milli takım kampına katılmak için Amsterdam’a gitti.