Galatasaray Bakan Özbek: 'Spor salonu için ruhsat aldık'

Bakan Özbek: 'Spor salonu için ruhsat aldık'

02.12.2017 - 10:45 | Son Güncellenme:

Galatasaray Kulübünde, 2017 yılı bütçesini revize etmek amacıyla düzenlenen olağanüstü genel kurul devam ediyor. Başkan Dursun Özbek, spor salonu için ruhsat alındığını açıkladı. Öte yandan Galatasaray'da revize bütçe oy çokluğuyla kabul edildi

Bakan Özbek: Spor salonu için ruhsat aldık

Galatasaray Kulübü'nde, 2017 yılı bütçesini revize etmek amacıyla düzenlenen olağanüstü genel kurul devam ediyor. Başkan Dursun Özbek, spor salonu için ruhsat alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Spor salonu ruhsatının alındığını açıklayan Özbek, belgeyi paylaşıp bir de sunum yaptı.

Bakan Özbek: Spor salonu için ruhsat aldık

Divan Başkanı Metin Ünlü oldu

Haliç Kongre Merkezi Haliç Oditoryum Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin genel kurul divan başkanlığına Metin Ünlü seçildi.

Genel kurulda, sarı-kırmızılı kulüp yönetiminin talebi doğrultusunda 2017 yılı bütçesinin revizyonu görüşmeleri yapılarak, karara bağlanacak.

Kulüpte 2017 yılı içinde tahmin edilemeyen para hareketleri olduğunun altını çizen Özbek, "Emlak Konut ile yaptığımız Riva projesi sonucunda 442 milyon liralık olağan dışı bir gelir var. Bunu izah etmek bu yönetimin boynunun borcudur. Geçtiğimiz yıl Riva ve Florya'daki arsalarımızın ekspertiz değeri 508 milyon lira olarak belirlendi. Riva için 388 milyon, Florya'daki 20 dönüm arsa için 120 milyon lira. Bunu muhasebeleştirmek için önce defter değerlerini tespit ettik. 66 milyon lira defter değeri. Bunu çıktıktan sonra 442 milyon liralık bir değer olağan dışı gelir bütçemize yansıdı." ifadelerini kullandı.
Başkan Özbek, Emlak Konut ile yapılan anlaşmadaki 900 milyon liralık garanti gelirin 761 milyon lirasının Galatasaray'a ait olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Galatasaray, ilk başta avans olarak 388 milyon liralık kısmını temlik etmek suretiyle kendisine fon oluşturdu, geriye 377 milyon liralık bir değerimiz elimizde kaldı. Emlak Konut her zaman garanti edilen değerin 2-3 kat üzerinde gelirler oluşturmuştur. Riva projesi beklentimizin daha üzerinde fayda getirecek. Bunların hiçbiri Ocak 2017'de ortada yoktu. Bu değerler tek tek bütçemizin içine giriyor. Yönetim kurulunun böyle bir revizyon yapması ve bunu anlatması, sizden de onay istemesi kadar doğal bir şey yok. Seçildiğim ilk günden itibaren son derece şeffaf olduğumu söyledim. 'Son kurşunumuz' diye ifade ettiğim bir hususu size anlatmayacağım da ne yapacağım. Galatasaray'a ait fonlar sizden onay aldığımız çerçevede devam etmektedir. İnşallah Galatasaray'a çok büyük fayda getirecektir."
Riva projesi kapsamında Emlak Konut'tan aldıkları paranın kullanımı ile ilgili bilgi veren Dursun Özbek, şunları kaydetti:
"Aldığımız 341 milyon liranın 315'ini Sportif AŞ'ye sermaye avansı olarak aynı saat içinde koyduk. Sportif AŞ de bir dakika beklemeden mevcut kredi hesaplarının kapatılması için bankalara bu parayı aktardı. 14 milyonluk kısım da kulübün banka borçları için bankalara gönderildi. O zaman kulüp ve ortaklıklarının süratle döviz olarak borçlandığı hesaplarının kapatılmasına yönelik öngörümüz vardı. İyi ki de öyle yapmışız. Sonuç; evet 41 milyon lira faiz ödedik ama 41 milyonun karşısında 95 milyon liralık bir tasarruf yaptık. 54 milyon lira Galatasaray'ın tasarrufu ortaya çıktı. Biz bu parayı genel kurulda söz verdiğimiz şekilde finansman borçlarının kapatılması için kullandık. Hiç başka bir yere bu parayı aktarmadık. Gerçek burada."
"OTURAN ÜÇ FUTBOLCU 30 MİLYON TL ALIYOR. AMATÖRLERE HARCANAN ÜÇ YILLIK PARA İLE AYNI"
Basketbol ve voleybol şubelerinde radikal değişikliklerin şart olduğunu belirten Ahmet Özdoğan, "Bu kongre sizin eseriniz sizin önünüzde saygıyla eğiliyorum. Mart ayındaki bütçe sizin sayenizde kabul edildi. Şimdi neler oldu bir bakalım Sayın Divan Kurulu başkanlığı çok hassas. Bazı konuşmaları dinlerlerse haksızlık yapıp yapmadığının kararını verirler umarım. Bütçeler bir kuruluş felsefesi ile hazırlanır. Mahali ligde olalım diye değil global ligde oynayalım diye kuruldu. Bizim şuan bütçemiz global olmak için mi, evde ki hesap çarşıya uymuyor neden uymuyor. 2015'ten beri görevde olan başkan basketbolda eksi 90 milyon TL. Bu bütçe kabul edilirse zararım 25 milyon TL. Basketbolda şampiyonluktan kim ümitli. Voleybolda son üç yılda zarar 42 milyon TL. Bu bütçe kabul edilirse 17 Milyon TL borç eklenecek. Amatör sporlar, basketbol, voleybol ayrılınca 34 Milyon TL. Amatör şubeler çıkarsa müzede bir şey kalmaz. Basketbol'da 2015 yılında AŞ kurulmalıydı. Voleybol AŞ kurulmalıydı. Basketbolun 20 Milyon TL, Voleybolun 3 Milyon TL ürettiğini görüyoruz. Oradaki yöneticiler ekstrasını kendi cebinden ödeyecekler. 160 Milyon TL para harcanmış. Bu bir zarardır. Bu 160 Milyon için bankalara gidip kredi alıyoruz. Oturan üç futbolcu 30 Milyon TL alıyor. Amatörlere harcanan üç yıllık para ile aynı. Basketbol ve voleybol için radikal değişiklikler şart" dedi.
"TUDOR TARTIŞMASINI BİZ BAŞLATMADIK"
Tudor tartışmasını kendilerinin başlatmadıklarını belirten Ahmet Özdoğan, "21 Ekim 2015 12-13 ayda otel bitecek dedi bitti ama açamadık. Talipleri hazır 100 Milyon borcu ödeyeceğiz, kira gelirimiz olacak dedi. Turizm sezonunun iyi olmasını bekliyoruz. Bunu bilemeyiz. Otel gibi neden inşa ettik orayı. Farklı alternatifli inşa edilemez miydi? Galatasaray Adası'na aynı başkan 2015'te söz verdi. Daha iyi bir ada olacak. şuan hiç birimiz adaya giremiyoruz. Biz Galatasaray olarak adayı yıktık. Geldik Kalamış'a tek sosyal mekanımız orası. 2016 - 2017 hep zarar ama 2014'te kar edilmiş. Bir bütçe düşünün bütçede reklam geliri olarak 34 milyon Lira yazsın revizede 4 Milyon olsun. Bizim Riva'mız, Florya'mız gidiyor. Bizim canımız yanıyor, paramız gidiyor. Biz ucuza para bulamıyoruz ve zarar ediyoruz. Radikal kararlar almalıyız. Finansal giderlerimiz azalıyor, artıyor deniliyor. 2017 finansal gider 42 Milyon TL. Revizede 80 Milyon TL. Bireysel finansal borç 444 Milyon TL. Eylül 2017'de. 75 Milyon, borçlanma değilse geri çeksinler madem. Anlayışımızı değiştirmemiz lazım" diye konuştu.
RUHSAT MÜJDESİ
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Stadı'nın yanında yapmayı planladıkları spor salonunun ruhsatını aldıklarını ve Süper Lig'in devre arasında temel atacaklarını belirtti.
Haliç Kongre Merkezi Haliç Oditoryum Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kulübün olağanüstü kongresinde konuşan Dursun Özbek, salonun ruhsatının projeksiyon ile perdeye yansıtılmasının ardından, "Size ne söz verdiysek yapıyoruz. Hepimizin sevineceği bir haberi vermek istiyorum. Bir spor salonu yapmayı vadetmiştim. Dün itibarıyla ruhsatı aldık. Sevgili Sarıyer Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Şükrü Genç bu anlamda bize çok destek verdi, büyük bir alkışı hak ediyor." ifadelerini kullandı.
"Bu süreç bitti, Allah’a şükür bugün ruhsatımızı aldık." diyen Özbek, "İnşallah Süper Lig'in devre arasında da temel atma törenini yapacağız. Hepinizi temel atma törenine davet ediyorum. Biraz duygusalım, biraz da heyecanım var. Galatasaray’a hizmet etmek için geldim ve bu hizmetimde de söz verdiğim şeyleri adım adım yapmanın içimde memnuniyeti var. Beni siz seçtiniz, bana bu onurlu görevi verdiniz. Beni Galatasaray'ın 36. başkanı olarak seçtiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Hizmetlerimi en üst seviyede devam ettireceğimden hiç kuşkunuz olmasın." şeklinde konuştu.
Ruhsatla ilgili açıklama yapmak konusunda yönetim kurulu olarak sabahtan bu yana tartıştıklarını aktaran Özbek, şöyle devam etti:
"Geçen mali genel kurula, bir gün önce aldığımız stadın tapusunu getirdik. 'Başkan altı ay önce tapuyu aldı, hava atmak için bugün genel kurula getirdi.' dediler. Bugün de 'Benzer şekilde yorum yapacaklar.' dedim. Yönetim kurulundaki arkadaşlarım 'Hayır' dediler. Onları kıramadım, bugün ruhsatın önünü ve arkasını size sundum."

Haberin Devamı

Yazarlar