1.Lig Bal-Kes'in "karanlık geceler"i aydınlanacak

Bal-Kes'in "karanlık geceler"i aydınlanacak

05.12.2013 - 11:19 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'un, kurulduğu 1966 yılından itibaren iç saha maçlarında rakipleriyle karşılaştığı Atatürk Stadı'nın ışıklandırılmasına yönelik çalışmalara devam ediliyor.

Bal-Kesin karanlık geceleri aydınlanacak

PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'un iç saha karşılaşmalarını oynadığı, 1950 yılında yapılan Atatürk Stadı'nın ışıklandırılması çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

Geçen temmuz ayında başlatılan ve 2 milyon lirayı aşkın maliyeti bulunan çalışmaların, 15 Ocak 2014'te tamamlanması planlanıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bal-Kes" lakabıyla bilinen ve 1966'da kurulan Balıkesirspor'un, geçen sezon sonunda PTT 1. Lig'e çıkmasıyla statta birçok yenileme çalışması gerçekleştirdiklerini ve bunlardan en önemlisinin ışıklandırma olduğunu söyledi.

Işıklandırma çalışmalarının, 15 Temmuz'da başladığını dile getiren Aslan, o gün gerçekleştirilen ihaleyi kazanan İstanbul merkezli firmanın kısa sürede projeyi hayata geçirdiğini anlattı. Altyapı çalışmalarının bittiğini ve direk dikim işlerinin başladığını bildiren Aslan, şöyle devam etti: "Stadın 4 köşesine 50'şer metre yüksekliğinde direkler dikilecek. Her direkte 30 projektör bulunacak. 2 milyon liranın üzerinde maliyeti olan sistem, ligin ikinci yarısına yetişecek. Böylece ikinci devre maçları, federasyonun kabul etmesiyle gece oynanabilecek. İhalede belirtildiği üzere ışıklandırma 15 Ocak 2014'te hazır hale gelecek. Şu anki çalışmalara bakıldığında ışıklandırmanın, bu süreden önce tamamlaması bekleniyor."

Haberin Devamı

Aslan, gündüz yapılan maçlardan dolayı taraftarların okul veya iş nedeniyle stattaki yerini alamadığını belirtti. Stadın ışıklandırılmasıyla gece maçlarına taraftarların daha yoğun ilgi göstermesini beklediklerini vurgulayan Aslan, "Taraftar gündüz saatlerinde işini veya okulunu bırakıp maça gelemiyor. Hem onlar maç zevkinden oluyor hem de futbolcular boş tribünlere oynuyor. Işıklandırmayla 12'nci adam, geceleri de yerini alacak" ifadesini kullandı.

PTT 1. Lig'de statla ilgili bir ışıklandırma zorunluluğu bulunmadığını vurgulayan Aslan, çalışmaların tamamen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yürütüldüğü bilgisini verdi. Projenin, Gençlik ve Spor Bakanlığınca kabul edildiğini aktaran Aslan, "1950 yapımı bir stadımız var. Günümüze göre eksikleri var. Vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet sunmak için koşu parkurunu kumdan kurtarıp çim görünümlü halı sereceğiz. Işıklandırma sayesinde stadımızı geceleri de spor yapmak isteyen vatandaşlarımıza açacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk gülen de son gülen de Balıkesirspor oldu

Trabzonspor ile tarihinde ilk kez 1967-68 sezonunda 2. Lig'de karşılaşan Balıkesirspor, bu maçtan 4-2 galibiyetle ayrıldı. Karadeniz ekibine 1975-76 sezonundaki 1. Lig müsabakasında 3-0 yenilen "Bal-Kes", 37 yıl sonra ağırladığı rakibini 3-1 mağlup ederek son gülen taraf oldu. Balıkesirspor ile Trabzonspor, şimdiye kadar 1. Lig, 2. Lig ve Türkiye Kupası'nda 5 kez mücadele etti. Trabzonspor ile tarihinde ilk kez 46 yıl önce 2. Lig'de karşılaşan Balıkesirspor, 1967-68 sezonundaki bu müsabakadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı. Aynı sezonun Trabzon'da yapılan ikinci maçı ise golsüz eşitlikle sonuçlandı.

İki takım, 1975-76 sezonunda bu kez 1. Lig'de maç yaptı. Balıkesir'deki mücadele 1-1 sonuçlandı. Balıkesirspor, deplasmanda 3-0'lık sonuçla sahadan mağlup ayrıldı. Balıkesirspor ile Trabzonspor'un yolları, 37 yıl sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda kesişti. Balıkesirspor, bu maçta rakibine 3-1 üstünlük sağladı. Takımlar arasında şimdiye kadar yapılan 5 maçın ikisini Balıkesirspor, birini Trabzonspor kazanırken iki maç berabere bitti.

Haberin Devamı

Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki takım arasındaki maçlarda 46 sene önce ilk gülenin Balıkesirspor olduğunu söyledi. Hem ilk hem de son maçı kendilerinin kazandığını vurgulayan Aktürk, "İlk gülen de son gülen de biz olduk. Son kupa karşılaşmasında iyi oynadık. Galibiyeti hak ettik. Trabzonspor da iyi oynadı ama oyuncularımız galibiyeti, turu geçmeyi daha çok istedi. Çok dostane bir maç oldu" dedi. Aktürk, yarın çekilecek kurayı beklediklerini ifade ederek, ilk hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu sözlerine ekledi.