1.Lig Balıkesirspor'da sıkıntı büyük! Borç...

Balıkesirspor'da sıkıntı büyük! Borç...

03.03.2016 - 16:35 | Son Güncellenme:

Balıkesirspor'un Süper Lig'de yer aldığı dönemde renklerine bağlayıp sonrasında çeşitli nedenlerle yollarını ayırdığı yabancı futbolcuların tazminatları, kulübün üzerine kabus gibi çöktü.

Balıkesirsporda sıkıntı büyük Borç...

Basın Sözcüsü Umut Kırtıl, FIFA'ya başvuran Ronald Vargas'a 450 bin TL verildiğini, dosyaları karar aşamasında olan Coelho, Ermin Zec ve Kulusic'e yaklaşık 1 milyon 900 bin Euro ödenmesi gerektiğini açıkladı. FIFA'dan karar çıktıktan sonra Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) gidip gitmemeye karar vereceklerini belirten Kırtıl, "Eski yönetimin tuttuğu avukat gerekli belge ve bilgileri göndermemiş. Eksikleri giderdik. CAS aşamasında rakamlarda biraz daha indirim yapmayı umuyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk yarı sonunda ayrılan Karikari'ye 27 bin Euro ödediklerini açıklayan Umut Kırtıl, "Karikari'nin daha önceki sezon da dahil olmak üzere 57 bin Euro alacağı vardı.

Konuşup anlaştık ve 27 bin Euro ödeyip kontratını feshettik. Futbolcuları bu şekilde göndermek mümkünken, kırıp dökerek kulüp zarara uğratılmış" dedi.

Futbol Federasyonu'ndaki (TFF) dosyalara da dikkat çeken Kırtıl, "4 Kasım'dan bu yana TFF'deki 25-26 icralık dosyayı kapattık. Gerek göreve geldiğimiz genel kuruldan bir gün önce dağıtılan, gerekse daha önceki tarihlerde verilen senetlerle ilgili de icra takibi yapılmak istendi. Alacaklılarla görüşüp yeni protokoller imzaladık, sözler verdik. Bunlarla ilgili ödemelerimizi gerçekleştiriyoruz" açıklamasını yaptı.

Yazarlar