Fenerbahçe 'Bana kalsa kalırım'

'Bana kalsa kalırım'

29.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaraylı Onyekuru, burada çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Eğer sadece benim kararım olsa, bu kalmaktan yana olur. Bu tip durumlarda iki kulübün alacağı karar çok önemli. Sadece benim karar verme şansım olsa ben kalmaktan yana kullanırım” diye konuştu.

Bana kalsa kalırım

NEVZAT DİNDAR - ÖZEL RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Galatasaray’ın 22. şampiyonluğuna önemli katkıda bulunan Henry Onyekuru, geleceğini henüz öngöremiyor.

Nijeryalı futbolcu, “Eğer sadece benim kararım olsa, bu kalmaktan yana olur. Burada çok mutluyum. Bu tip durumlarda iki kulübün alacağı karar çok önemli. Sadece benim karar verme şansım olsa ben kalmaktan yana kullanırım. İngiltere’de çalışma izni şu an çok önemli değil... Afrika Kupası’nda oynadıktan sonra o çalışma iznini alabiliyorum” diye konuştu.

Rüya gibi bir sezon geçirdiğini dile getiren Onyekuru, Fatih Terim konusunda ise şunu ifade etti:

“Kendinden bir çok şey öğrendim. Ama tabii ki en fazla öğrendiğim şey, kendi yeteneklerine güvenmen, kendi yeteneklerine inanman, bunun üzerine gitmen... Takımın sana ihtiyacı olduğu zamanlarda sorumluluk alıp ortaya çıkman... Birçok şey öğrendim ama en başlıca bunları sayabilirim.”

Haberin Devamı

Fatih Terim'le çalışıyorsanız...

Onyekuru, “Şampiyonluk gidiyor, şampiyonluktan kopuyoruz gibi düşündü mü?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Eğer Fatih hoca ile çalışıyorsanız pes etmek, ümitsizliğe kapılmak gibi bir lüksünüz yok. Biliyorsunuz bu sezon çok zorlu dönemlerden geçtik. Hocamız ciddi bir süre cezalıydı. bizimle beraber değildi. Sahada yanımızda değildi. Ama o anda bile bize verdiği mesajlarla, bize verdiği motivasyonla çok önemli şeyler yapmamızı sağladı. Bu puan farkları olduğu zaman hep bize verdiği mesaj, kesinlikle pes etmeyeceğimiz yönündeydi, sonuna kadar mücadele edeceğimiz yönündeydi. Bizi de böyle hazırladı. Sonunda da böyle güzel bir başarı geldi.”
Bana kalsa kalırım
'Feghouli ve Belhanda'nın gollerde katkıları büyük'
Belhanda ve Feghouli’nin kendisine büyük katkı sağladığını dile getiren Henry Onyekuru, “İkisi de çok yetenekli, kaliteli ve tecrübeli oyuncular. Saha içerisinde bu tip oyuncularla oynamak size ister istemez kolaylıklar sağlıyor. Çünkü benim nerelere koşu yapacağımı biliyorlar. Nereye gideceğimi biliyorlar. Topu nereye atacaklarını biliyorlar. Hocamızın da organizasyonuyla beraber onların da bana yardımı attığım gollerde bana çok büyük pay sahibi oldu" dedi.

Haberin Devamı

‘En hızlı benim’

Sarı-kırmızılı futbolcu, Rodrigues, Bruma ve kendisi değerlendirildiğinde, en hızlı kim olduğu sorusuna ise, “Bence en hızlı olan benim. Bu üçlü arasında değil sadece ligde de en hızlı olan benim” cevabını verdi.

Onyekuru, şampiyonluk golünü atmasını ise, “Benim için güzel bir anıydı. Güzel bir goldü. O golden sonra şampiyonluk geldi. Beni en çok mutlu eden de bu son goldü” dedi.

Galatasaray ile adı geçen vatandaşı Ozornwafor hakkında düşüncelerini de anlatan Onyekuru, “U20 takımıyla Dünya Kupası’na gitti. Kendisi de tanıdığım, bildiğim bir oyuncu. İyi bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Genç, potansiyeli olan bir oyuncu. İyi bir stoper. Bu tip haberler görüyorum, okuyorum. Bu da beni mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

İdolünün Messi ya da Ronaldo olmadığını dile getiren Onyekuru, “Thierry Henry” dedi.

Bana kalsa kalırım

Real Sociedad iddiası

Galatasaraylı Henry Onyekuru ile Real Sociedad’ın ilgilendiği iddia edildi. İspanya’nın As gazetesi, lacivert-beyazlıların bir süredir özel olarak izlediği oyuncuyu kadroya katmak istediğini yazdı.

Yazarlar