Eurocup BANVİT DESTANI

BANVİT DESTANI

13.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eurocup’taki temsilcimiz, kazanan takımın tur atlayacağı mücadelede, Alman ekibi Oliver Baskets’i deplasmanda farklı yendi, Avrupa’nın iki numaralı kupasında TOP 16’ya yükseldi

BANVİT DESTANI

Avrupa’nın 2 numaralı kupası olan Eurocup’ta ülkemizi temsil eden Banvit, D Grubu’ndaki 6. ve son maçında Almanya’nın Oliver Baskets takımını 81-62 yendi, ikinci tura yükseldi.
Kazanan takımın tur atlayacağı mücadeleye çok hızlı başlayan temsilcimiz, Davis’in boyalı alandan ürettiği sayılarla ilk periyodu 27-16 galip bitirdi.
İkinci çeyrekte savunmasını iyice oturtan ve dışarıdan da Lucas’ın devreye girmesiyle iyice rahatlayan Banvit, devreyi de 45-26 üstün tamamladı.
Ev sahibi ikinci yarıda Anderson ile farkı eritmeye çalışsa da, periyot sonunda yeniden hücumdaki etkinliğini artıran Banvit, Mejia-Simmons ikilisi ile son çeyreğe de de 62-47 önde girdi.
Maçı kaybetmesi durumunda elenecek olan Oliver Baskets son çeyreğe baskılı başlayarak farkı 11 sayıya kadar indirse de, çabuk toharlanan ve Bajramovic ile kritik sayılar bulan Banvit, Şafak ile yeniden farkı 19 sayıya kadar çıkardı ve salondan da 81-62 galip ayrıldı.
Temsilcimiz bu sonuçla 6. maçında 4. galibiyetini elde ederek, Valencia’nın ardından D Grubu’nu 2. sırada tamamladı ve adını TOP 16’ya yazdırdı.

Haberin Devamı

BANVİT DESTANI

Şimdi I Grubu’nda

Bandırma ekibi ikinci turda I Grubu’nda yer alacak. Temsilcimiz A Grubu’nu lider bitiren Ukrayna’dan Budivelnik, C Grubu’nun lideri Rus Triumph Moskova ve B Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan Karadağ’ın Buducnost takımıyla çeyrek finale yükselmek için mücadele edecek. Gruplarında yine ilk iki sırayı alan takımlar son 8 arasına kalacak.

Yazarlar