NBA Banvit, NBA'in resmi ortağı oldu

Banvit, NBA'in resmi ortağı oldu

04.10.2013 - 11:02 | Son Güncellenme:

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Görener ile NBA'in Küresel Pazarlama Ortaklarından Sorumlu Üst Düzey Başkan Yardımcısı Collins, ortaklık anlaşmasını imzaladı

Banvit, NBAin resmi ortağı oldu

Gıda sektörünün önemli markalarından Banvit, Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nin (NBA) Türkiye'deki resmi ortağı oldu.

Haberin Devamı

Garanti NBA Arena'da gerçekleştirilen törende Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener ile NBA'in Küresel Pazarlama Ortaklarından Sorumlu Üst Düzey Başkan Yardımcısı Emilio Collins, ortaklık anlaşmasını imzaladı.

Törende açıklamalarda bulunan Görener, NBA'in Türkiye'deki resmi ortağı olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Görener, Banvit'in yurt içi ve yurt dışında çok sayıda tüketiciye ulaştığını belirterek, "Ciromuzu her sene artırmaya çalışıyoruz. Banvit'i Banvit yapan sadece rakamlar değil. Kurulduğumuz günden bu yana sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettik. Her platformda yer almaya gayret ettik. Sağlıklı toplumun oluşmasını kendimize görev saydık" dedi.

Basketbolun ayrı bir dünya olduğunu kaydeden Görener, şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Banvit Basketbol Takımı'nın ilk yönetim kurulu, çalışanlardan oluşuyordu. On yıl önce birinci lige yükseldik. Basketbolda her kesime kucak açmaya çalıştık. 20 yıldır basketbolun içindeyiz. Bundan böyle NBA ile işbirliği yaparak gençlere ulaşmaya çalışacağız. Onların bir parçası olmak gurur verici. Hedeflerimiz kendileriyle örtüşüyor."

İşbirliğinin süresi konusundaki soruyu yanıtlayan Ömer Görener, "Basketbolun sevdirilmesi için iki marka beraber çalışacak. Bu işbirliğinin iki senelik anlaşmadan çok öteye gideceğini ve devam edeceğini düşünüyoruz. Gençlere ve altyapıya yönelik aktiviteler olmak üzere birçok organizasyon olacak. NBA'de çok sıkı bir yapı var. Markalarına çok önem veriyorlar. Bir şekilde o markanın düzgün yönetilmesi için nasıl bir işbirliği olacaksa onu yapacağız" diye yanıtladı.

Collins: "Basketbolu daha ileriye götürmek istiyoruz"

NBA'in Küresel Pazarlama Ortaklarından Sorumlu Üst Düzey Başkan Yardımcısı Emilio Collins ise basketbolu daha ileriye götürmek istediklerini dile getirdi.

NBA'in, dünya üzerinde gelişmek gibi bir misyon edindiğini vurgulayan Collins, şöyle konuştu:

"Bu misyonu da dünya üzerindeki değişik ortaklıklarla yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye'de çok şanslıyız ki Banvit gibi bir ortak bulduk. Türkiye'de gençlere yönelik basketbolu sevdirici aktiviteler yapmak istiyoruz. Yarın NBA Global Games'in başlangıcını yapacağımız maç oynanacak. Bu başlangıç tesadüf değil. Türkiye basketbola çok tutkulu bir ülke. Bu gerçek de NBA için çok önemli fırsatlar sunuyor."

Haberin Devamı

Yaptıkları işbirliğin her zaman uzun vadelerle gelişme sağladığına dikkati çeken Emilio Collins, "Markaların birbirini anlaması için zaman gerekiyor. Dolayısıyla buradaki ortaklığımıza da o şekilde bakıyoruz. Zaman içinde bu işbirliğini geliştireceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Törenin ardından NBA'in eski oyuncuları Vlade Divac ve Peja Stojakovic, Ömer Görener ve Emilio Collins ile birlikte basın mensuplarına görüntü verdi.

Bu arada, tören öncesi Banvit altyapı takımı oyuncuları NBA antrenörü Neal Meyer yönetiminde antrenman yaptı. Antrenmandan önce de Macaristan'dan gelen Face Team şov ekibi gösterileriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı.