Basketbol Banvit'ten Anadolu Efes'e fren

Banvit'ten Anadolu Efes'e fren

26.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Abdi İpekçi'deki mücadele nefesleri keserken, kazananı son saniye basketi belirledi: 86-87

Banvitten Anadolu Efese fren

MAÇIN ÖYKÜSÜ - ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Hem Spor Toto Basketbol Ligi’nde, hem de Euroleague’de fırtına gibi esen Anadolu Efes’i Bandırma ekibi durdurdu. Dev maçta bitime 9 saniye kala Heurtel’in kaçırdığı faul sonrası, Moerman üçlüğü attı, Banvit’i galibiyete taşıdı.

Banvit, ligdeki 2. maçında Anadolu Efes depmasmanında 87-86 kazanmayı başardı, 2’de 2 yaptı. Banvit’te Coach Selçuk Ernak’ın, rakibin kısa rotasyondaki savunma sıkıntısını değerlendirmeye çalışacağı ilk dakikadan itibaren belliydi. Efes maça Heurtel ile başlayarak, rakibin bu hamlesine katkıda bulunurken, Fortson ile Slaughter sezonun en verimli maçını geçirince, kontrol Bandırma ekibindeydi. 4 dakikada 4 top kaybı yapıp, 9-4 geriye düşen Efes çift guarda dönerek bu krizden çıksa da ilk periyot 23-18 Banvit üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı

Boyalı alan farkı

Efes, boyalı alanı kullanarak maça ortak oldu. Zaten henüz uzun rotasyonunu sakatlıklar nedeniyle tamamlayamayan Banvit’e karşı bu doğruydu. Bu alandaki sayılarıyla 33-32’de öne de geçti Efes ama Tolga’nın başarılı oyunuyla bir kez daha hamle yapan Banvit, devreyi de 44-42 galip bitirdi.

Efes, önce Diebler, ardından da genç uzunu Ahmet ile kontrolü ele aldı ama Banvit cephesi de cesur bir hamle yaptı. Coach Ernak, rakibin genç uzunu Ahmet’in karşısına, aynı enerjide Talat’ı sahaya sürdü. 3. periyot da 67-61 Banvit lehine tamamlandı.

Efes, Tyus ile 77-71 ile öne geçti. Ancak Fortson, son dakikaya girilirken farkı 1’e indirmeyi başardı. Taktik faullerde ilk hatayı bitime 9 saniye kala Heurtel ile yapan Efes, Moerman’ın son saniye üçlüğüne de engel olamadı, Banvit maçı 87-86 kazandı.

Aslında maçın en önemli mesajı; tamamı değişen ve genç oyunculardan kurulu bir takımı yönetse de, Avrupa’da kaybedilen maçların ardından ‘kredisinin bittiğini söylenen!’ Selçuk Ernak’ın, 25 milyon Euro harcamasına rağmen 1 sezon süre isteyen Ivkovic karşısındaki galibiyetiyle, Türklere de sabrın gösterilmesi gerektiğini anlatmasıydı.

Hakemlerden protesto

Trabzonspor Medical Park ile Büyükçekmece arasında oynanan karşılaşmanın ardından maçın hakemi Zafer Yılmaz’a koridorda yumruklu saldırada bulunulmasına hakemler ortak tepki gösterdi. Dün oynanan karşılaşmaları yöneten tüm hakemler, koyu renk kıyafetleri ile sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Banvitten Anadolu Efese fren

Yazarlar