Basketbol Banvit'ten zirveye darbe

Banvit'ten zirveye darbe

13.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lider Galatasaray Odeabank, 3. yenilgisini Bandırma’da aldı. Sarı-kırmızılı ekip, ilk yarıda 21 sayı geriye düştüğü maçta öne geçse de Fortson, Slaughter, Johnson üçlüsüyle coşan ev sahibi salondan galip ayrılmayı başardı: 82-75

Banvitten zirveye darbe

MAÇIN ÖYKÜSÜ - ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 10. hafta mücadelesinde Banvit, sahasında konuk ettiği Galatasaray Odeabank’ı 82-75 yenmeyi başardı.

Maça fırtına gibi girdi ev sahibi. Galatasaray ise guardı Fortson’ı biraz riske ederek, onun takımını yönetmesini engellemek istedi ancak hem Fortson o tuzağa düşmedi, hem de Tolga ile Johnson art arda üçlüklerle takımlarını öne taşımayı bildi. 14-0’lık seri, Banvit’in ilk çeyreği 26-9 önde bitirmesini sağladı. Galatasaray baskı kurmaya çalışsa da, üç guarda dönen Banvit bundan etkilenmedi devreyi de 50-32 galip bitirdi.

McCollum sahnede

İkinci yarıda Galatasaray savunmadaki sertliği artırdı. Banvit, 3 sayı çizgisinin gerisinde bu kez istediğini bulamazken, sarı-kırmızılılarda McCollum sahne aldı. Lasme’nin boyalı alandaki etkili oyunuyla bu alanda da hakimiyeti ele geçiren Galatasaray, skoru lehine çevirmeyi başardı, son çeyreğe de 64-63 girdi.

Haberin Devamı

Ancak maça Şafak ile başlayan fakat genç ismi az kullanan, sakatlıktan yeni dönen Sinan ile Göksenin’den de umduğunu bulamayıp, onları da hemen kenara alan Galatasaray, baskıyı son bölüme taşıyamadı. Ayrıca 2. yarının başındaki baskının yorduğu Aslan, hücumda da aksayınca, Banvit, yeniden öne geçip, farkı 9’a çıkardı, salondan da 82-75 galip ayrıldı.

Ernak tribünde, Tamsöz benchte

Banvit Coachu Selçuk Ernak, geçtiğimiz hafta oynadıkları Torku Konya maçında diskalifiye edildiği için Galatasaray karşısında takımının başında yer alamadı. Ernak’ın yokluğunda takımı yardımcı antrenör Rüçhan Tamsöz yönetti.

Banvitten zirveye darbe