İspanya La Liga Barça'ya 1 haller oldu!

Barça'ya 1 haller oldu!

04.02.2013 - 00:03 | Son Güncellenme:

Barcelona, zorlu Valencia deplasmanından bir puanla dönerken, Real Madrid'le arasındaki puan farkını 16'ya yükseltmiş oldu.

Barçaya 1 haller oldu

La Liga'nın 22. haftasında Barcelona, Valencia deplasmanında 1-0 geriye düşmesine rağmen Lionel Messi'nin penaltı golüyle bir puanı kurtarmayı başardı.

Tempo düşüktü

Mücadele tempo olarak durgun başladı. 18. dakikada sağdan gelen ortada Guardado ceza sahası içinde iki kez kaleyi yoklama şansı buldu ama ikisinde de savunma araya girdi.

33. dakikada Valencia golü buldu. Soldado'nun sağ kanattan ortasında Pique'nin kafası ceza sahası içindeki Banega'nın önünde kaldı. Arjantinli oyuncunun vuruşunda top filelerle buluştu ve ev sahibi 1-0 öne geçti.

36. dakikada sağ kanattan gelişen Valencia atağında, yapılan ortaya röveşata vurmak isteyen Soldado topu ayağına oturtamayınca fırsatı kullanamadı. 38. dakikada Perreira'nın Pedro'yu düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını gole çeviren Messi durumu 1-1 yaptı.

Guardado'nun 45. dakikada uzaklardan çektiği şutu Valdes iki hamlede kontrol edebildi. İlk yarı 1-1 tamamlandı.

Barça fazlasını hak etmedi

55. dakikada Messi'nin muazzam ara pasında ceza sahasına soldan giren Fabregas çapraz durumda topu dışarıya vurdu. 60. dakikada ceza sahasına sağdan giren Soldado, bekletmeden vuruşunu yaptı ama top üstten auta gitti.

66'da Rami'nin havalandırdığı topta ceza sahası sağ çaprazında bir kez daha şutunu gönderen Soldado yine hedefi tutturamadı. 68. dakikada Guardado'nun sol kanattan yaptığı ortada Canales'in şutunu Valdes parmaklarının ucuyla çıkardı.

75. dakikada gelişen Valencia atağında ceza sahasında topla buluşan Tino Costa'nın vuruşu Alba'ya çarparak dışarı çıktı. 77. dakikada Dani Alves'in sağ kanattan yaptığı ortada David Villa ceza sahası içinde şutunu kaleye gönderemedi. 83. dakikada Pedro, David Villa'dan aldığı topu kaleye yolladı ama kaleci rahatlıkla kontrol etti.

89. dakikada Pique'nin kaptırdığı top sonrasında Cissokho ceza sahasına girip ortasını yaptı, Valdes topu çıkardı. Arkasından boş durumda Soldado vurdu ama Valdes bir kez daha topu önleyerek takımını maçta tuttu. Kalan bölümlerde de gol olmayınca maç 1-1 tamamlandı.

Bu sonucun ardından Barcelona zirvedeki puanını 59 yaparak Real Madrid'le arasındaki farkı 16'ya çıkarttı.

Haberin Devamı

(Goal)