Skorer Barcelona Başkanı: Menajerlerinin parasını futbolcular ödesin

Barcelona Başkanı: Menajerlerinin parasını futbolcular ödesin

29.12.2011 - 09:50 | Son Güncellenme:

.

Barcelona Başkanı: Menajerlerinin parasını futbolcular ödesin

Barcelona kulübünün başkanı Sandro Rosell, menajerlerinin parasını futbolcuların ödemesi gerektiğini söyledi.

Rosell, Dubai’deki bir konferans sırasında yaptığı açıklamada, UEFA’ya futbolcu menajerlerinin parasını kulüplerin ödemesi konusunda yeni bir düzenleme yapması çağrısında bulundu ve menajerlerin futbolcuları temsil ettiğini dolayısıyla paralarının temsil ettikleri kişiler tarafından ödenmesinin doğru olacağını belirtti.

Barcelona Başkanı, "Bir menajer, oyuncusunu temsil etmek ve bu oyuncunun kontratını görüşmek için kulübe geliyor. Ancak parasını kulüp ödüyor. Oyuncunun azami çıkarını düşünen bu menajerin parasını niye kulüp versin? UEFA’nın bunu değiştirmesi için talepte bulunuyorum" diye konuştu.

-UEFA Genel Sekreteri Infantino destek verdi- Aynı konferansa katılan UEFA Başkanı Gianni Infantino da açıklamasında, "Menajer ücretinin kim tarafından ödenmesi hususunda aynı fikirdeyim" diyerek Rossel’in bu çağrısına destek verdi.

"Menajerleri kullanan oyuncular" diye konuşan Infantino, durumun gayet açık olduğunu ve ödemeyi yapması gereken tarafın mantık çerçevesinde tespit edilebileceğini kaydetti.