İspanya La Liga Barcelona kazanırsa şampiyon!

Barcelona kazanırsa şampiyon!

16.05.2015 - 13:32 | Son Güncellenme:

La Liga'da lider Barcelona, yarın Atletico Madrid deplasmanında galip gelmesi halinde bitime bir hafta kala şampiyonluğa ulaşacak.

Barcelona kazanırsa şampiyon

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) lider Barcelona, yarın Atletico Madrid deplasmanında şampiyonluğunu ilan edebilir.

Haberin Devamı

Puan eşitliği durumunda ikili averajın geçerli olduğu La Liga'da 90 puanla ilk sırada bulunan Katalan ekibi, son şampiyon Atletico Madrid'i mağlup etmesi halinde bitime bir hafta kala mutlu sona ulaşacak. İkinci sıradaki 86 puanlı Real Madrid'in deplasmanda Espanyol'a yenilmesi veya Barcelona ile Real Madrid'in maçlarından beraberlikle ayrılması da Katalanların 23. şampiyonluğunu ilan etmesine yetecek. Real Madrid ise şampiyonluk iddiasını son haftaya taşıyabilmek için Barcelona'nın puan kaybı yaşamasını bekleyecek.

İspanya'da son iki haftaya girilirken ligden düşmesi kesinleşen tek takım, 20 puanla son sıradaki Cordoba oldu. Ligden düşme ihtimali süren takımlar arasında 36'şar puanla Levante ve Getafe, 32 puanla Almeria, 31'er puanla Deportivo, Granada ve Eibar yer alıyor.

Haberin Devamı

La Liga'da tamamı yarın TSİ 20.00'de başlayacak 37. hafta karşılaşmalarının programı şöyle:

Yazarlar