İspanya La Liga "Barcelona Premier Lig'de şampiyon olamaz"

"Barcelona Premier Lig'de şampiyon olamaz"

11.11.2015 - 15:34 | Son Güncellenme:

Barcelona'nın İspanyol futbolcusu Pique, "Barcelona veya Real Madrid, İngiltere Premier Lig'de oynasa buradaki ilk yıllarında şampiyon olma şansları yok" dedi.

Barcelona Premier Ligde şampiyon olamaz

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın stoperi Gerard Pique, futbolseverlerin, oyun tarzından dolayı diğer kulüplerden farklı bir yere koyduğu takımının, İngiltere Premier Lig'e katılması durumunda ilk sezon şampiyonluk kazanamayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Altyapısından yetiştiği Barcelona'ya döndüğü 2008 yazına kadar 4 sezon boyunca İngiltere'nin Manchester United kulübünde forma giyen Pique, İngiliz The Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, "Barcelona veya Real Madrid, İngiltere Premier Lig'de oynasa buradaki ilk yıllarında şampiyon olma şansları yok. Mesela Stoke City ya da benzer takımlarla deplasmanda oynamak gerçekten zor. Bu, saatlerce konuşulabilecek bir tartışma konusu. Manchester United veya Chelsea de İspanya'da mücadele etse onların şampiyon olmaları da mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"Rüya Takım"ında hangi isimlerin yer aldığı sorulan 28 yaşındaki savunma oyuncusu, takım arkadaşları Messi, Suarez, Neymar ve Iniesta'nın yanı sıra Juventus'un Fransız orta saha oyuncusu Pogba ve Real Madrid'in Portekizli forvet oyuncusu Cristiano Ronaldo'yu da kadrosuna dahil etti.

Haberin Devamı

İspanya Milli Takımı ile 2010'da dünya, 2012'de Avrupa şampiyonluğuna ulaşan, 3'ü Barcelona, biri Manchester United'da UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını 4 kez kaldıran Pique, stoperlerin güncel futboldaki rolleri hakkındaysa şunları söyledi:

"Günümüzde stoper mevkisi, yalnızca savunma ve sertlikten ibaret değil. Oyunu bilmek, topu kontrol etmek ve pas atabilmek de gerekiyor. Bu, İngiliz futbolunun 10 yıl önce anlamadığı bir şeydi. Rio Ferdinand, bunu yapan ilk isimdi. John Stones (Everton) da futbolun sadece savunma olmadığını anlayan yeni nesil stoperlerden biri. Çünkü stoper ilk hücumcudur, atağı inşa eden ilk oyuncudur. Top, sonrasında orta sahaya, oradan da forvete gider."

Yazarlar