ING Basketbol Süper Ligi Barış Hersek'ten transfer açıklaması

Barış Hersek'ten transfer açıklaması

26.06.2015 - 11:50 | Son Güncellenme:

Pınar Karşıyaka'nın milli basketbolcusu Barış Hersek, takım birlikteliğiyle taraftar desteğinin şampiyonluğu getirdiğini söyledi.

Barış Hersekten transfer açıklaması

Türkiye Basketbol Ligi'nde 2014-2015 sezonunu şampiyon tamamlayan Pınar Karşıyaka'nın milli basketbolcusu Barış Hersek, takım birlikteliğiyle taraftar desteğinin şampiyonluğu getirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Barış Hersek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 sezondur Pınar Karşıyaka'da forma giydiğini, bu süre boyunca hem kendi hem de takım adına önemli başarılar elde ettiklerini anlattı.

2013-2014 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazandıklarını ve ardından milli takıma seçildiğini anımsatan Barış Hersek, şöyle konuştu:

"Ağır şartlar altında Dünya Kupası oynadıktan sonra ara vermeden bu sezona başladım. Hemen Fenerbahçe Ülker gibi önemli bir rakibi yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandık. Bu önemli bir başarıydı. Daha sonra Eurocup'ta çeyrek finale kadar yükseldik. Play-off'ta çok zorlu Banvit, Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes serilerini geçerek, azımsanamayacak kadar önemli bir başarı elde ettik. Takım arkadaşlarımızla birlikteliğimiz, taraftarımızın desteği şampiyonluğu getirdi."

Haberin Devamı

-Gelecek sezon planlaması

Barış Hersek, kariyerinde elde edebileceği kupaları kazanabilmek için başarılı takımlarda yer almak istediğini söyledi. Şimdiye kadar bunu başardığına inanan Barış Hersek, başarıyı devam ettirmek istediğini belirterek, "Yaptığımız iş gereği bir takım şeyler ve sakatlıklar atlatıyoruz ama böyle şeylerde etkilenmezsem, başarılı takımlarda çizgimi sürdüreceğime inanıyorum. Bundan sonrası için de menajerlerim gerekli görüşmeleri yapıyor ama ne olursa olsun mücadele edeceğim takımın başarısı için her şeyi yapacağım" diye konuştu.

-A Milli Takım

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası için açıklanan aday kadroda da yer alan Barış Hersek, başantrenör Ergin Ataman'ın bir sistemi olduğunu ve bu sistemin uygulanması halinde başarının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Barış Hersek, geçen yıl Dünya Kupası'nda çeyrek finale kadar yükseldiklerini hatırlatarak, "Bu sene de zorlu bir gruptayız ancak Ergin ağabeyin istediklerini uygulayabilirsek neden başarılı olmayalım" dedi.