BursaSpor Barışıcı: Takım oyunu anlayışı ortaya çıkıyor

Barışıcı: Takım oyunu anlayışı ortaya çıkıyor

24.10.2013 - 14:02 | Son Güncellenme:

Bursaspor Genel Direktörü Ayhan Barışıcı takımın son durumu ve transferle ilgili açıklamalarda bulundu.

Barışıcı: Takım oyunu anlayışı ortaya çıkıyor

"Bursaspor'un yeni bir yapılanma içinde olduğunu, hoca değişikliğine gittiğini, yeni transferlerin adaptasyonu, yeni yönetimin oluşu ve bununla doğan sorunları hepimiz birlikte yaşadık" diyerek sözlerine başlayan Genel Direktör Ayhan Barışıcı, "Bir takım sıkıntılar yaşansa da bunları izole etmek basın, taraftar ve yöneticilerin işi. Biz Bursaspor takımından mutlu etmeyi isteyen bir anlayışla yola çıktık. Bunu oturtmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Takım içindeki huzuru yaşatabilmenin arzusu içindeyiz. Son maçta herkesin gördüğü gibi takım oyunu anlayışını ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Bu beni galibiyetten daha çok sevindiren bir olaydır. Bursaspor'un geleceği ile ilgili son derece ümitliyim. Aynı anlayış devam ettiği sürece, yardımlaşma üst seviyede olduğu sürece Bursaspor takımının geçtiğimiz yıllardaki başarıyı elde etmemesi gibi bir şeyin söz konusu olmayacağını düşünüyorum. Bursa kenti sürekliliği istiyor. Her zaman bu başarılarla övünmek isteyen camiamız var. Galip gelindiği zaman 1 haftanın nasıl motivasyon sağladığını hepimiz biliyoruz. Bu başlangıcı yenilenme olarak düşünüyorum. Bunun başarıya dönüşmesini önümüzdeki günlerde hep birlikte izleyeceğiz. Son maçlarda aldığımız galibiyet serisi, beraberlik bizi puan cetvelinde bir yere getirdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Önümüzde çok önemli müsabakalar var" diyen Barışıcı, "Bunlardan da başırılı çıkacağız. Bir takım eksikler var. Mevkii bakımından zaman zaman zorlansak da, takım oyunu yüzdesini üst seviyelere çıkartabildiğimiz sürece Bursaspor takım önümüzdeki haftalarda kendi kimliğini ortaya koyarak, oyuncular kapasitelerini üst seviyeye çıkartarak Bursaspor'un istediği yerlere geleceğini düşünüyorum" dedi.

Volkan Şen ve İbrahim Toraman ile ilgili yöneltilen soruyu yanıtlayan Barışıcı şunları söyledi:

"Eski dönemlerde yöneticilik yaptığım zamanlarda bu tip sorulara şu cevabı veriyordum; bizim önümüzde çok maç var. Bunlara net cevap verirsek takım içindeki arkadaşların huzurunu bozarız. Bu yolculukta mutlu olmanın en önemli şeyi herkesin takım içinde varolduğunu hissettirmektir. Şu an için transferlerle ilgili beyan vermek doğru olmaz. Devre arası bir transfer sezonu olarak ayrılmış. Elbette takımlar eksiklerini oyuncu takviyesi yapacaktır. Biz de aksaklıklar görürsek elimizden gayreti göstereceğiz."

Haberin Devamı

Konyaspor hazırlıkları sürüyor

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 9'uncu haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik Direktör Christoph Daum nezaretinde Özlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Yeşil beyazlılar önce iki grup halinde yarı sahada 2'ye 2 ve minyatür kalelerde yaptığı çalışmaların ardından, taktik ağırlıklı çalışma gerçekleştirdi. Taktik idmanda Teknik Direktör Christoph Daum futbolcularını sık sık uyardı. Yeşil beyazlılarda tedavisine devam edilen Ozan İpek antrenmana katılmadı. Bursaspor'da antrenman sırasında futbolcuların neşeli oluşu dikkatlerden kaçmadı.

Bursaspor yarın yapacağı antrenman ile Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.