Basaksehir Başakşehir "4 köşe"

Başakşehir "4 köşe"

27.10.2014 - 13:20 | Son Güncellenme:

Lacivert-turunculu kulübün yönetim kurulu üyesi Saral, "Oyuncularımız, hocanın verdiği görevleri dört dörtlük yerine getirdi ve ortaya dört dörtlük bir sonuç çıktı" dedi.

Başakşehir 4 köşe

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Saral, Spor Toto Süper Lig'de 4-0 kazandıkları Galatasaray maçında dört dörtlük bir performans sergilediklerini söyledi.

Haberin Devamı

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Saral, Galatasaray maçında alınan galibiyeti unutarak, bu hafta yapacakları Gençlerbirliği maçına odaklanmaları gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: "Galatasaray maçını anlatmaya çok fazla gerek yok. Skora baktığımızda nasıl bir mücadele olduğu belli oluyor. Takım olarak iyi oynadık. Oyuncularımız, hocanın verdiği görevleri dört dörtlük yerine getirdi ve ortaya dört dörtlük bir sonuç çıktı. Yönetim olarak sahadaki mücadeleden memnunuz. Hak ettiğimiz bir galibiyeti aldık ve kutlamamızı yaptık. Dün akşam itibarıyla Galatasaray maçı konusunu kapattık."

Saral, teknik direktör Abdullah Avcı'nın Galatasaray'ı iyi analiz ettiğini aktararak, "Hocamız, seyrettiği Fenerbahçe ve Borussia Dortmund maçlarındaki analizleriyle doğru hamleler yaptı. Bunun sonucunda da bu skor ortaya çıktı" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Prandelli'nin açıklamaları talihsizdi"

Mustafa Saral, Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli ve sarı-kırmızılı futbolcu Burak Yılmaz'ın, mücadele öncesinde İstanbul Başakşehir maçını hedef karşılaşma olarak göstermelerini talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi.

Takımlarının yapılan açıklamalardan etkilenmediğini vurgulayan Saral, "Galatasaray gibi büyük bir takımın teknik direktörünün böyle bir açıklama yapması hoş olmadı. Hedefleri büyük camianın hedef maçının İstanbul Başakşehir olmaması gerekirdi. Bana göre talihsiz bir açıklama olmuş" ifadelerini kullandı.

Lacivert-turunculu kulübün yöneticisi, takımın gösterdiği performansla transferde ne kadar doğru tercihler yaptıklarını gösterdiğini bildirerek, şöyle konuştu: "Lig başında ayağımızın yere basarak, seyirciye zevk verecek bir takım kuracağımızı söylemiştik. Yavaş yavaş o hedefimizi doğru ilerliyoruz. Transfer döneminde hocamızın raporları doğrultusunda ne kadar doğru tercihler yaptığımızı bugün görüyoruz. Takım karakteri ve oyun tarzı olarak, sanki 10 yıldır birlikte oynayan bir ekip görüntüsü veriyoruz."

"Beşiktaş'a elimizden gelen yardımı yapacağız"

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Beşiktaş'ı iki maçlığına misafir edeceklerini hatırlatan Saral, siyah-beyazlı kulübe stat konusunda ellerinden gelen yardımı yapacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Saral, Galatasaray maçındaki yoğun yağışa rağmen stadın zemininde bozulma olmadığına değinerek, sözlerini şöyle tamamladı: "İstanbul Başakşehir olarak hem lig hem de Türkiye Kupası'nda mücadele ediyoruz. Beşiktaş'ın da lig ve kupa maçları var. Üç günde 1 maç yapıldığı zaman bu zemini bozarız ama Beşiktaş Kulübü'ne saha konusunda elimizden geldiği kadar destek vereceğiz ve gereken yardımı yapacağız. Dünkü maçta bir anda hızlanan yağmur sonucunda sahada su birikintileri oldu ama yağmur kesildiğinde suların hemen çekildiğini gördük. Zemine yaptığı drenaj sisteminin de işlediğini test etmiş olduk. Zeminle ilgili gözüken bir sorunumuz yok."

Lacivert-turunculu takımda yüzler gülüyor

Galatasaray karşısında alınan 4-0'lık galibiyet, İstanbul Başakşehir'de moralleri yükseltti. Bir sezon aradan sonra kulüp yapısında ve isminde değişikliğine giderek, yeniden Süper Lig'de mücadele eden lacivert-turunculu takım, 7 hafta sonunda namağlup yoluna devam ediyor.

Haberin Devamı

Lider Beşiktaş ile henüz yenilgi yüzü görmeyen iki takımdan biri olan İstanbul Başakşehir, aynı zamanda ligin en az gol yiyen takımı konumunda. Adeta kalesini gole kapatan İstanbul temsilcisi, 7 maçta 2 gol yedi.

"Üç büyükler"e karşı en farklı galibiyet

İstanbul Başakşehir, Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor adıyla yer aldığı dönem de dahil olmak üzere "Üç büyükler"e karşı en farklı skorlu galibiyetini dün akşam elde etti. Süper Lig'de 7 sezon mücadele eden lacivert-turunculu takım, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile toplam 37 maça çıktı ve 11 galibiyet, 10 beraberlik, 16 mağlubiyet aldı.

İstanbul Başakşehir, daha önce bu karşılaşmalarda en farklı skorlarlu galibiyetlerini Fenerbahçe'yi üç, Beşiktaş ile Galatasaray'ı bir kez 2-0, Galatasaray'ı bir kez 3-1 yenerek almıştı.