Basaksehir Başakşehir'in dosyası kabarık

Başakşehir'in dosyası kabarık

25.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rizespor maçı sonrası A Spor muhabiri Selman Kutlu ile kameraman Çağlar Yıldırım’a saldırarak darp eden Volkan Babacan, Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan ile olayların başlangıcında yer alan Emre tedbirli olarak disipline gönderildi.

Başakşehirin dosyası kabarık

CEMAL ERSEN

Haberin Devamı

Çaykur Rizespor-Medipol Başakşehirspor maçından sonra konuk takım oyuncuları, tercümanı ve malzemecisinin karıştığı basın mensuplarına yönelik dayak olayı, Süper Lig’in ve Ziraat Türkiye Kupası’nın kaderini belirleyecek.

3-3 beraberlikle sonuçlanan karşılaşmanın ardından takım otobüslerinin bulunduğu bölümde görevlerini yapan A Spor muhabiri Selman Kutlu ile kameraman Çağlar Yıldırım’a saldırarak darp eden Başakşehirspor kalecileri Volkan Babacan, Ufuk Ceylan, futbolcular Yalçın Ayhan ve Emre Belözoğlu’nun bu eylemleri, yarın Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde oynanacak Fenerbahçe ve hafta sonu ligin zirvesini şekillendirecek Beşiktaş maçlarını yakından ilgilendirecek.

Rizespor-Başakşehir maçının temsilcileri Şevket Canıtez ve Murat Kangalgil’in raporları doğrultusunda dün Hukuk Müşavirliği tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Volkan Babacan, Ufuk Ceylan, Yalçın Ayhan ve Emre Belözoğlu’na “tedbir” konduğu için kupada Fenerbahçe, ligde ise Beşiktaş karşılaşmalarında forma giyemeyecekler.

Haberin Devamı

5 maç çıkabilir

Volkan Babacan, Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan disiplin talimatının “Saldırı” başlıklı 44. maddesi uyarınca PFDK’ya sevk edildikleri için, eylemleri karşılığı 5 ile 10 maç arası hak mahrumiyeti cezasıyla karşı karşıya kalacaklar. Emre ise olayların başlangıcında yer aldığı ve talimatın “sportmenliğe aykırı hareket” başlıklı 36. maddesine göre işlem göreceğinden, cezası 1 ile 3 maç arası değişebilecek.

İki kalecisi birden tedbirli olarak disiplin kuruluna gönderilen Başakşehirspor, 5 gün içinde oynayacağı, kupa ve ligdeki kaderini belirleyecek iki hayati maça U21 takımı kalesi Faruk Çakır ile çıkmak zorunda kalacak. Ayhan ve Emre’nin bu maçlardaki yokluğu da takımın performansını ciddi biçimde etkileyecek.

Görüntüler yaktı

Kavga sırasında olay yerinde bulunan TFF temsilcilerinin raporları dışında, stat güvenlik kameraları tarafından kaydedilen darp görüntüleri, tüm Türkiye’de büyük tepki yaratmıştı. Temsilci raporlarının yanı sıra kamera görüntülerini de değerlendiren Hukuk Müşavirliği, geleneklerin dışına çıkarak her salı günü yaptığı açıklamayı bir gün öne alıp, 4 Başakşehirli oyuncuyu disipline gönderdi.

Haberin Devamı

Yalçın ve Ufuk kadro dışı kaldı

Medipol Başakşehir Futbol Kulübü, Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan’ı kadro dışı bırakma kararı aldı. Başkan Göksel Gümüşdağ imzalı yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bugüne kadar her yerde, biz centilmenliği ve saygıyı sportif başarıdan daha çok önemseyen bir takım olduğumuzu iddia ettik. Ve bugün samimi olduğumuzu ispat etme zamanı... TFF’nin ve adli mercilerin konu hakkında yasal prosedür gereği vereceği karardan tamamıyla bağımsız bir şekilde, olayların fiilen içinde görülen Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan’ın kadrodışı bırakılmasına ve idari para ceza verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca Volkan Babacan hakkında, Türkiye Futbol Federasyonunca alınacak kararı takiben değerlendirme yapılmasına karar verilmiştir. Sadece olaydan etkilenen basın mensuplarımızdan değil tüm basın camiasından, tüm futbol paydaşlarımızdan böylesine görüntülere sebebiyet verdiğimiz için özür diliyoruz.”

Haberin Devamı

Soruşturma açıldı

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, gazetecilerin darp edilmesi olayına karıştığı ileri sürülen futbolcu ve kulüp çalışanları hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında soruşturma başlattı.