Galatasaray Başkan Cengiz: Albayrak'ın oğluna yumruk atıldı

Başkan Cengiz: Albayrak'ın oğluna yumruk atıldı

14.05.2019 - 15:22 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Çaykur Rizespor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Cengiz, Rize'de olaylar yaşadıklarını belirterek "Rize tribünlerinden bize yönelik hiçbir şey olmadı. Protokol tribününde hayatımda görmediğim olaylar oldu. Rizespor Başkanı, maalesef sırtını sahaya dönerek protokol tribünündekileri kışkırttı. Sayın eski Bakan Osman Aşkın Bak'a sayın Rize Valisi'ne, sayın Rize Emniyet Müdürü'ne çok teşekkür ediyorum. Benim ikinci başkanımın oğlu yumruk yemekten kurtulamadı. Abdurrahim Albayrak'ın Rize'ye neler yaptığını biliyorum. Bir spor kulübünde olmaması gereken davranışlar. Kınıyorum" dedi.

Başkan Cengiz: Albayrakın oğluna yumruk atıldı

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Başkan Cengiz, Türk Telekom Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu: "Galatasaray'ın şanlı şampiyonluk yürüşünü kötülemek istiyorlar. G.Saray kenetlendiği için, bir araya geldiği için 8 puandan buraya geldi. En kötü durumda şampiyonluk yürüyüşünü asla bırakmadı. Bu onurlu ve şerefli yürüyüştür. Bir kulüp oyunun içine hile, desise ve oyun dışı etmenleri katmamış ise kutlamak gerekir. Biz şu anda her alanda lideriz. Mali anlamda da sportif anlamda da. Biz her iki kupada da yürüyoruz. Ne mutlu bize ki ne mutlu camiamıza ki biz buna aracı olduk. Kenetlendikleri için biz bu yürüyüşü yaptık.

"Neden bu algı operasyonları yapılıyor?"

Ben 150 gün, teknik direktörümüz ise 10 maç ceza aldı. Bize bu gücü veren camiamızdır. Ancak neden bu algı operasyonları yapılıyor? Günlerdir algı operasyonları yapılıyor. Belli mihraklar tarafından baskı ortamı yaratılıyor. Hiçbir galibiyetimize bir teşekkür yok. Ne teknik direktörümüze ne de takımımıza tebrik var. Spor yarışmadır. Türk ulusunu bir araya getiren bir harçtır. Harcın en büyük paydası biziz.

Haberin Devamı

"Çok kötü duyumlar alıyoruz"

Yöneticiler ve başkanlar diğer kulüplerin maçları hakkında konuşurken dikkatli olmalıdır. Çok kötü duyumlar alıyoruz. G.Saray olarak asla hileye, desiseye tenezzül etmeyiz. Saha dışı etkenlerle oynayacağımız maçlara etki etmesinler. Türkiye Ligi'nde bütün maçlar 20 yıldan bu yana kayıt altındadır. Bizim lehimize de aleyhimize de hatalar olmaktadır. Lehimize hata yapanlara maç vermemek de bunun belgesidir. Lütfen objektif olalım. Camiaları birbirine düşürücü söylemlerde bulunmayalım. Rakibine saygısız, hadsiz cümleler kullanmayalım. Mert olalım, açık olalım, dürüst olalım. Bu ligde şampiyon olmak bizi her zaman onurlandırır."

Gümüşdağ'a yanıt verdi

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın açıklamaları ile ilgili Cengiz şöyle cevap verdi: "Biz bu işin uzmanı değiliz. Bizim alnımız açık. Elinde herhangi bir belge varsa açıklasın. Biz bunu rahatlıkla söylüyoruz. Sayın Gümüşdağ açıkça söylesin."

"Orman'ın hiçbir sözüne katılmıyorum"

Haberin Devamı

Başkan Cengiz, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın hiçbir sözüne katılmadığını belirterek "Camialar bunlardan etkileniyor. Ağzımızdan çıkan her söze dikkat etmemiz gerekiyor. Kendi taraftarımıza şirin gözükmek için bunlar yapılmamalı. Biz sivil-toplum örgütleri olarak herkesi kucaklamalıyız" dedi.

"Genç hakemlere fırsat verilmeli"

Cengiz şöyle devam etti: "Türk hakemleri kalite olarak kendini geliştirmeli ve genç hakemlere fırsat verilmeli. Hayatım boyunca hiçbir hakemle ne yan yana geldim ne de yüz yüze geldim. Türk halkı futbolla yatıp futbolla kalkıyor. Biz hakemler kura ile belirlensin dediğimizde itiraz edenler şimdi kendilerine çıkış yolu arıyor. Bizim şampiyonluk yürüyüşü ile ilgili çok ciddi algı yönetimi yapılıyor. Hakem Ali Palabıyık, üst üste 5 pozisyonumuzu vermiyorsa ben burada art niyet ararım.

"Albayrak'ın oğluna yumruk atıldı"

Rize'de bir takım olaylar yaşadık. Rizespor seyircisi Türkiye'nin en centilmen seyircilerinden. Rize tribünlerinden bize yönelik hiçbir şey olmadı. Protokol tribününde hayatımda görmediğim olaylar oldu. Rizespor Başkanı, maalesef sırtını sahaya dönerek protokol tribünündekileri kışkırttı. Sayın eski Bakan Osman Aşkın Bak'a sayın Rize Valisi'ne, sayın Rize Emniyet Müdürü'ne çok teşekkür ediyorum. Benim ikinci başkanımın oğlu yumruk yemekten kurtulamadı. Abdurrahim Albayrak'ın Rize'ye neler yaptığını biliyorum. Bir spor kulübünde olmaması gereken davranışlar. Kınıyorum."

Haberin Devamı