Fenerbahçe Başkan haklı çıktı! Beşiktaş...

Başkan haklı çıktı! Beşiktaş...

03.10.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un iki söylemi uzun vadede doğru çıktı. Bu sezon Beşiktaş’ın yaşadığı değişim ve şu anda 16. sırada olması da Koç’un bu söylemini doğrular nitelikteydi.

Başkan haklı çıktı Beşiktaş...

Başkan Ali Koç’un iki söylemi uzun vadede doğru çıktı. Geçen sezon yaşanan önemli değişim sebebiyle küme düşme potasına kadar inen sarı-lacivertlilerin bu durumunu Başkan Koç, “Büyük değişim geçiren birçok kulübün başına bunlar gelebilir” şeklinde ifade etmişti.

Haberin Devamı

Bu sezon Beşiktaş’ın yaşadığı değişim ve şu anda 16. sırada olması da Koç’un bu söylemini doğrular nitelikteydi. Diğer bir konu ise kadronun kaliteli olduğunu vurgulamasıydı.

Son Divan Kurulu’nda yaptığı konuşmada Teknik Direktör Ersun Yanal’a da mesaj vererek kadronun ve transferlerin kaliteli olduğunu ve şampiyonluğa oynayacağını ifade eden Koç’un bu söylemi de zorlu geçen 6 haftanın ardından doğru çıktı.

Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir gibi önemli ekiplerle oynadığı maçları geride bırakan sarı-lacivertliler zirveye yakın şekilde mücadelesini sürdürüyor.

‘İnancım kuvvetlendi’

Başkan Ali Koç, Fenerbahçe dergisinin ekim sayısındaki başyazısında, ilk 6 haftada yakaladıkları takım ruhu ve kazanma arzusundan dolayı mutluluğunu anlattı.
Koç, “Sezonun ilk 6 haftasındaki zorlu fikstüre rağmen futbol takımımız, hocamız Ersun Yanal liderliğinde Süper Lig’e başarılı bir başlangıç yapmıştır. Geçtiğimiz hafta sonu ezeli rakibimiz Galatasaray ile oynadığımız derbi karşılaşmasında takımımızın ortaya koyduğu mücadele hepimizi mutlu etti. Takımımızın gösterdiği hırs, azim ve 90 dakika boyunca sahada görmek istediğimiz Fenerbahçe’nin her geçen gün daha da oturan bir sistemle var olması, camiamızı gün geçtikçe daha da kenetliyor, 29. şampiyonluğumuza olan inancımızı kuvvetlendiriyor” dedi.
Galatasaray derbisinde mücadeleci futboldan mutlu olduklarını, tek üzüntülerinin galip gelememek olduğunu aktaran Koç, 0-0 biten maçta deplasman tribününde takımı destekleyen sarı-lacivertli taraftarlara da teşekkür etti. Sezonun uzun bir maraton olduğunu vurgulayan Koç, “Her maçı ayrı bir final gibi görerek, rehavete kapılmadan kararlı bir şekilde bu yürüyüşümüze omuz omuza devam edeceğiz. Ayrıca samimi eleştiriden öteye takımımızın aleyhine yapılan kasıtlı yorumları, gündem olmak adına atılan adımları ve yaratmaya çalışılan haksız algıları da görmezden gelip camia olarak sadece hedefimize odaklanmak zorunda olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim” ifadelerini kullandı.