Galatasaray "Başkan tehdit edemez"

"Başkan tehdit edemez"

15.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Faruk Süren, Mustafa Cengiz'in mali ibra restinin yanlış olduğunu söyledi.

Başkan tehdit edemez

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray’ın önemli isimlerinden Süren, kulüpte artık işlerin alışık olmadıkları şekilde çözüldüğünün altını çizdi, “Konunun liseli, liseli olmayan tartışmasına getirilmesi yanlış. Galatasaray Başkanı birleştirici olmalı. Bizden,

sizden şeklinde insanlar ötekileştirilmemeli” dedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in önceki gün divan kurulunda yaklaşan Mali Genel Kurul öncesi ibra resti çekmesi camiada geniş yankı uyandırdı. Sarı-kırmızılıların efsane başkanı Faruk Süren, Cengiz’in genel kurulu tehdit ettiğini dile getirdi.
Milliyet’e konuşan Süren, “Tehdit çok yanlış. Galatasaray Başkanı Galatasaray toplumunu tehdit edemez” dedi. Galatasaray’daki memnunsuzluğun yükseldiğine dikkat çeken Süren, “Maalesef bu temsilden, yönetim şeklinden kaynaklanıyor. Galatasaray’ın işleri alışık olmadığımız şekillerde yapılmaya çalışılıyor. Sürekli birileri disipline veriliyor. Liseli gençler meselesi önemli. Üye yapılmadılar. Bu konuların çözülmesi için izlenen strateji yanlış. Konunun liseli, liseli olmayan tartışmasına getirilmesi çok yanlış” ifadelerini kullandı.
Galatasaray’da bölünmelerin olduğuna dikkat çeken Faruk Süren, şöyle devam etti: “Galatasaray Başkanı birleştirici olmalı. Galatasaray başkanı ayrıştırıcı olmamalı. Bizden, sizden şeklinde insanlar ötekileştirilmemeli.”
Camianın önemli isimlerinden Hayrettin Kozak ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bugüne kadar dostça uyarılarımızı yaptık. Ancak özgürlük, serbest konuşma teammüllerine tamamen aykırı, demokrasiye de tamamen aykırı bir tutum içindeler. 23 Mart’ta tartışmalar olabileceği bir kongre bekleniyor. Sayın Başkan’ın kendisi açısından son derece yanlış olan duyumlara itibar etmek gibi tavrı var” diye konuştu.