1.Lig Başkan Yılmaz, Nedim Türkmen'e rest çekti!

Başkan Yılmaz, Nedim Türkmen'e rest çekti!

25.08.2014 - 11:08 | Son Güncellenme:

Orduspor’un yaşadığı mali sıkıntıya rağmen kulübe sahip çıkmıyormuş gibi bir hava estirilen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, sert konuştu.

Başkan Yılmaz, Nedim Türkmene rest çekti

Bir yerel TV’nin programına katılarak Orduspor’un yaşadığı sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulunan Enver Yılmaz, kulübe sahip çıkmıyormuş gibi bir hava estirildiğini belirterek göreve geldiği günden bu yana 5 ayda Orduspor’a 3.5 milyon TL kaynak sağladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Yılmaz, “Orduspor’da 18 aydır maaş ödenmeyen kulüp çalışanları için 1 milyon liralık kaynak aktardık. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile görüştük ve bu sezon için 1.5 milyon liralık, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'den Orduspor'a 500 bin liralık kaynak sağladım. Belediye olarak, Orduspor'un 320 bin liralık YEDAŞ'a olan elektrik borcunu ödedik. 120 bin liraya otobüs kiraladık. Toplamda Orduspor'a belediye başkanı seçildikten sonra 3.5 milyon liralık kaynak sağladık” dedi.

Yılmaz, şöyle konuştu:
“Yaklaşık 50 milyon lira borç yapılmışsa, bunun sorumlusu siyasetçiler değil, yöneticilerdir. Şu an kulübün hacizli borcu 22 milyon TL. Bunun sorumlusu biz miyiz, Ordu halkımıdır! Kaç gündür ‘Bir formada sen al’ kampanyası üzerinden bize karşı kampanya yürütülüyor. Bu sorun, bir iki forma ve kombine biletle çözülecek sorun değildir. Orduspor Başkanı çıkıp TV'lerde istifa edeceğim demeçleri vereceğine mevcut duruma çare aramalıdır. Kulüp Başkanı Nedim Türkmen istifa etmemiştir ve kulübün başındadır. Görevine devam etmektedir. Herkes işini yapacak. Orduspor'un finans işini çözme görevi benim değil. Transfer tahtasını açtıracaklar, sonra oturup konuşacağız. Ben Enver Yılmaz olarak elimden geleni yaptım. Tutup da İller Bankasından, devletten gelen tüm parayı Orduspor'un borçlarına yatırırsam bu şehre hangi parayla hizmet ederim.”

Haberin Devamı

Kapatılan transfer tahtasının açılması için 12 Eylül tarihine kadar Futbol Federasyonuna yatırılması gereken para olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Bu parayı mevcut kulüp başkanı olan arkadaşımız ve yöneticileri yatırmak zorundadır" diyerek son sözünü söyledi.

Yazarlar