Trabzonspor Başkent'ten çıkış yok!

Başkent'ten çıkış yok!

17.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Osmanlı deplasmanında avantajını kullanamadı, haftayı bir puanla kapadı. 3-3

Başkentten çıkış yok

ERKAN AYRAÇ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Mücadeleye hızlı başlayan bordo-mavililer Novak ve Yusuf’un golüyle ilk yarıyı önde kapadı. İkinci devrede Musa ile ümitlenen ev sahibine Karadeniz ekibi Rodallega’yla cevap verdi. Cikalleshi’nin sayısı Osmanlıspor’u tekrar ayağa kaldırırken, 83’te Musa son sözü söyledi.

Süper Lig’de 29. haftanın kapanış maçında Trabzonspor ile Osmanlıspor’un gol düellosunda kazanan çıkmadı: 3-3.

Trabzonspor sahaya Avrupa için çıkarken, can derdinde olan Osmanlıspor ise bir puana bile kâr gözüyle bakıyor. Son dört maçından üçünü kazanan ve beşincilik için avantaj yakalayan bordo-mavili takımda Rıza Çalımbay kadroda zorunlu değişiklikler yaptı. Osmanlıspor ise her zaman olduğu gibi Serdar ile pozisyon yakalamaya çalıştı.

Haberin Devamı

İlk dakikalardaki pas hataları takımların tehlike yaratmasını engellerken, Abdülkadir’in kanadından baskı yapan Trabzonspor, oyunu rakip sahaya yıktı. Karadeniz ekibinin atakları 13’te meyvesini verdi. Kucka’nın ortasında Novak kafayı vurdu. Karcemarskas ilk pozisyonda başarılı olsa da Novak 2. kez hata yapmadı: 0-1.

Direğe takıldı

Osmanlı golün şokunu atlatamadan fark ikiye çıktı. 14’te Kucka bu kez Yusuf’a asistini yaptı. Genç yıldız takımını rahatlattı: 0-2. İki golün ardından tempo düşerken ev sahibi ataklar yakaladı, 42’de Ceyhun’un kafası direkten geri geldi.

50. dakikaya kadar hep hava toplarıyla gol arayan Osmanlıspor’da Musa bu kez uzaklardan şansını denedi. Tecrübeli futbolcu attığı sert şutla Onur’u avlamayı başardı: 1-2. Ancak Trabzonspor’un daha fazlasına izin vermeye niyeti yoktu. 56’da Yusuf’un ortasına Hubocan’ın kafayı vurdu. Direkten dönen topu tamamlayan Rodallega oldu: 1-3.

Ev sahibi açıldıkça Trabzonspor daha fazla fırsat yakalamaya başladı. 57’de Joao Pereira aşırtma bir vuruş denedi, ancak Karcemarskas gole izin vermedi.

73’te Osmanlıspor, Trabzon defansını hazırlıksız yakalarken, Cikalleshi’nin golüyle tekrar ümitlendi: 2-3. 75’te Anıl şansını denedi, ancak Onur kalesinde devleşti. Pes etmeyen ev sahibi 83’te sahneye çıkan Musa’yla eşitliği yakaladı: 3-3. 90’da ise maça sakat sakat devam eden Onur müthiş bir müdahale ile adeta maçın sonucunu 3-3 olarak belirledi.

Haberin Devamı

Kaptan sakat sakat oynadı
Trabzonspor’un kaptanı Onur Kıvrak, maçın son 6 dakikasını sakat sakat oynamak zorunda kaldı. Bitiş düdüğü ile tecrübeli file bekçisi sahayı sedyeyle terk etti.
Uzatma dakikaları başlamadan sakatlanan Onur, 3 değişiklik kullanılması nedeniyle kalesini bırakmazken, arkadaşlarına geriye pas atmamalarını söyledi.
Bordo-mavili kaleci 90+3. dakikada önemli bir kurtarışa da imza atarak takımını adeta ipten aldı. Daha önceden ameliyat olduğu sol ayağına darbe alan Onur Kıvrak hastaneye götürülürken, dizinde esneme olduğu belirtildi.
Abdülkadir’in tansiyonu düştü
Bordo-mavili takımın çalışkan isimlerinden Abdülkadir Ömür ikinci yarıya çıkamadı. Genç futbolcunun soyunma odasında tansiyonu düştüğü öğrenilirken, tedbir amaçlı olarak maça devam etmedi. Abdülkadir’in yerine Pereira sahaya çıktı.
Yazıcı’dan bir ilk
Trabzonspor’un genç yeteneği Yusuf Yazıcı, Osmanlıspor ağlarını da boş geçmedi. Milli futbolcu Kucka’nın asistinde farkı ikiye yükseltirken bu sezon ilk kez deplasmanda ağları havalandırmayı başardı. Yazıcı ayrıca gol sayısını da 7’ye yükseltti. Ligde beş kez de arkadaşlarına gol pası veren yıldız futbolcu toplamda 12 gole doğrudan katkı yaptı.
İlgi azdı
Osmanlıspor taraftarı, takımları ligde zor günler geçirmesine rağmen karşılaşmaya ilgi göstermezken, tribünlerde büyük boşluklar dikkati çekti. Kale arkasında kendilerine ayrılan tribünde yerlerini alan Trabzonsporlu futbolsever ise takımlarını destekledi.