Galatasaray "Baskı olursa ipin ucu kaçar"

"Baskı olursa ipin ucu kaçar"

01.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hırvat spor yazarı Vedran Buble, vatandaşı Tudor’u analiz etti ve şöyle dedi: “Bu tip karakterler başarılı olduğunda dokunulmaz ama işler yolunda gitmemeye başlarsa tepetaklak olur.

Baskı olursa ipin ucu kaçar

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Süper Lig lideri Galatasaray, son iki maçta beş puan bırakıp ağır yara alırken, teknik direktör Igor Tudor’un oyun ve oyuncu tercihleri tartışma konusu oldu.

Hırvatistan’ın Index internet sitesinden futbol yazarı Vedran Buble, vatandaşının futbol adamlığı ve karakteristik özelliklerini tartıya koyduğu değerlendirmesinde ortaya çıkan durumu analiz etti. Milliyet’e konuşan Buble şunları söyledi:

“Galatasaray gibi büyük bir takımın başında olduğu için Hırvatlar kendisiyle gurur duyuyor. Tudor başarılı bir çalıştırıcı ancak bazı handikaplara da sahip. Nasıl bir futbolcuysa öyle bir antrenörlük sergiliyor. Kimsenin işine karışmasına izin vermiyor, başkalarının düşüncelerine önem vermiyor.

Bu anlamda Mourinho’ya benziyor. Bu tip karakterler başarılı olduğunda dokunulmaz bir mertebeye gelir ama işler yolunda gitmemeye başladığındaysa her şey bir anda tepetaklak olur. Sinirlenir, kontrolü kaybeder ve o zaman insanlar da arkasını döner. Basın ve taraftarlar kendisine baskı yapmaya başladığında ipin ucunu kaçırabilir. Bence karşılaşabileceği tek problem bu. Bunun dışındaki sorunlarla nasıl baş edebileceğini Marcelo Lippi ve Fabio Capello gibi isimlerden zaten öğrenmiştir. Takım ilk yarıyı lider bitirmeyi başarırsa Tudor işleri yoluna koymayı başaracak, Galatasaray’ı şampiyonluğa ulaştıracaktır.”

Haberin Devamı