Almanya Bundesliga Bayer Leverkusen Hakan Çalhanoğlu için 128 Milyon TL istiyor

Bayer Leverkusen Hakan Çalhanoğlu için 128 Milyon TL istiyor

28.10.2015 - 14:39 | Son Güncellenme:

Bundesliga'da frikik golleriyle adından söz ettiren Leverkusen ve Türk Milli Takımı'nın yıldızı Hakan Çalhanoğlu'un peşine Manchester United düştü.

Bayer Leverkusen Hakan Çalhanoğlu için 128 Milyon TL istiyor

Kulübü, transferin gerçekleşmesi için 40 milyon Euro (128 milyon TL) istiyor. Transfer gerçekleştiği taktirde Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan'dan sonra en pahalı ikinci Türk futbolcu olacak.

Haberin Devamı

İngiliz kulübünün, Hollandalı teknik direktör Louis van Gaal'ın ısrarla alınmasını istediği genc futbolcuyu uzun süreden beri takip ettiği ve renklerine bağlamak için önümüzdeki günlerde Alman kulübüyle masaya oturacağı belirtildi. Geçtiğimiz sezon sonu İspanyol takımlarından Barcelona ve Atletico Madrid de 21 yaşındaki Hakan'ı almak için istekte bulunmuştu. Ancak Leverkusen yıldız futbolcuyu satmamıştı.

"FUTBOLCUMUZU SATIP ZAYIFLAMAK İSTEMİYORUZ"

Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler Hakan ile ilgili kendilerine bir çok transfer teklifinin geldiğini doğruladı. Völler, Hakan'ı satmayı düşünmediklerini belirterek “Biz futbolcumuzu satıp takım olarak zayıflamak istemiyoruz” dedi.

2014 yılında olaylı bir şekilde Hamburg'dan Leverkusen'e 2014 yılında transfer olan Hakan Çalhanoğlu, her fırsatta UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iddialı bir takımda oynamak istediğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Kulüplerin anlaşması durumunda Hakan'ın İngiltere liginde oynamaya sıcak baktığı biliniyor. Leverkusen kulüp çevresinde edinilen bilgiye göre Völler'in satmayı düşünmediklerini söylemesine rağmen Alman kulübünün Hakan'ı ancak 40 milyon Euro karşılığında bırakacağı konuşuluyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN EN BAŞARILI FUTBOLCUSU

Hakan Çalhanoğlu'nun transferi için Bayer Leverkusen, Hamburg'a 14.5 milyon Euro ödemişti. Milli futbolcunun Leverkusen ile 2019 yılına kadar sözlemesi bulunuyor.

Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi'nde attığı frikik golleriyle adından söz ettiren Hakan, Devler Ligi'nde bu sezon müthiş bir istatistik yakaladı. Hakan attığı 2 gol ve hazırladığı 4 golle, en başarılı futbolcu.

Skorer futbolcular listesinde 6 puanı bulunan Hakan, 5 puanlı Real Madrid Christiano Ronaldo'yu da geride bıraktı.

EN PAHALI TÜRK FUTBOLCULAR

1. Arda Turan 41 milyon Euro (Atletico Madrid'den Barcelona'ya)

2. Hakan Çalhanoğlu 14.5 milyon Euro (Hamburg'dan Leverkusen'e)

3. Nuri Şahin 10 milyon Euro (Borussia Dortmund'dan Real Madrid'e)

4. Mehmet Topuz 9 milyon Euro (Kayserispor'dan Fenerbahçe)

5. Gökdeniz Karadeniz 8.7 milyon Euro (Trabzonspor'dan Rubin Kazan'a)

Haberin Devamı

(Hürriyet)