Galatasaray "Beğenirsin, beğenmezsin ama saygı duyacaksın"

"Beğenirsin, beğenmezsin ama saygı duyacaksın"

14.12.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, camia içindeki yozlaşmaya dikkat çekti, "Bize ne oluyor?" sorusunu sorarak makamına karşı yapılan yanlışlara şu yorumu yaptı: "Beğenirsin, beğenmezsin ama saygı duyacaksın"

Beğenirsin, beğenmezsin ama saygı duyacaksın

Başkan ve yönetimi, genel kurul tarafından seçildiğini, Galatasaray Başkanı’nın da Galatasaray Spor Kulübü’nü temsil ettiğine vurgu yapan sarı-kırmızılıların bir numarası Dursun Özbek, “Beğenirsin beğenmezsin ama saygı duyacaksın. Galatasaray’a gösterdiğin saygıyı başkana da göstermek zorundasın” dedi.

Haberin Devamı

Florya’nın boşaltılmasının ardından kulübün taşınacağı Kemerburgaz Tesisleri’nin onayının alındığını söyleyerek Divan Kurulu’ndaki toplantısına başlayan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, son dönemde yaşanan olaylarla ilgili de sitem dolu bir konuşma yaptı.

Özbek’in dünkü konuşmasından satır başları şöyle:

- Galatasaray’ın rakamları, borç-alacak farkı... Bunlar zaten belli, zaten kayıt altına alınmış değerler. Fakat biz bu rakamların içinde kaybolurken, bu rakamların kavgasını verirken, büyük bir resmi gözden kaçırıyoruz. Bu büyük resim nedir? Galatasaray’ın değerleri, Galatasaray’ı Galatasaray yapan yazılmamış kurallar ve ruhudur.

- Peki, biz bugün nasıl ve neredeyiz Galatasaray olarak? Geçtiğimiz Cumartesi günü ilk yarı iyi oynamadık ama sonunda 4-2 maçı aldık. Bunun sevincini yaşamak varken maç sonunda protesto edildik. Kim protesto edildi? Antrenörümüz, yönetim...

Haberin Devamı

- Protesto ile kalınmadı; benim bulunduğum mekana; söylenenleri bir yana geçiyorum; fiziki olarak bozuk para, kutu atıldı. Hatta bir arkadaşımın kafası yarıldı.

Az bile yapıyor!

- Bize ne oluyor sevgili Galatasaraylılar? Beraber sevinemeyecek miyiz? Bir halatı birlikte çekemeyecek miyiz Baba Gündüz’ün dediği gibi?

- Galatasaray Başkanı ve yönetimi, genel kurul tarafından seçilir. Herkes genel kurula ve iradesine saygı duyacak. Galatasaray Başkanı, Galatasaray Spor Kulübü’nü temsil eder. Beğenir, beğenmezsin ama saygı duyacaksın. Galatasaray’a gösterdiğin saygıyı başkana da göstermek zorundasın.

- Niye Galatasaray Başkanı vasıtasıyla Galatasaray’ı yaralıyoruz. Dünya, alem bu söylemleri, bu sataşmaları izliyor. Kimin ağzından? Galatasaray’a hizmet etmiş birinin ağzından. Tabii ki taraftarı tutamazsın. Eğer Galatasaray Spor Kulübü’nde hizmet eden biri böyle söylüyorsa taraftar az bile yapıyor.

- Elbette herkes bu söylemlere bakarak basın da, rakip takımın hocası da herkes buradan cesaretlenerek pozisyon aldı. Hepsini kınıyorum; Galatasaray’ın kendi değerlerine de bir an evvel dönmesini arzuluyorum.

Menfaatsiz sevgi

- Bu zorlu yürüyüşümüzde kolumuza girecek herkese kolumuz açık. Ancak ayağımızdan çekmek isteyenlerle sonuna kadar mücadele ederiz. Galatasaray hepimizin. Bugün biz buradayız, yarın başkaları. Ama o arma sonsuza kadar yaşayacak.

Haberin Devamı

- Kimse Galatasaray armasını rant ve çıkar elde etmek için kullanmasın. Galatasaray’ı menfaatsiz sevenlere terk edelim.

‘Galatasaray’a böyle hoca olamazsın’

Başkan Özbek, hocalarına sahip çıktı, Igor Tudor’un kalitesini tartışan Okan Buruk’a da şu tavsiyede bulundu; “Eğer Galatasaray’a hoca olarak gelmek istiyorsa, yolu bu değil.”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Igor Tudor ile Okan Buruk arasında yaşanan olayı anlattı, ardından da eski futbolcusuna Mustafa Denizli’nin kızı Lal Denizli’nin kurduğu “Dela Events” şirketin lansman gecesinde konuşan Özbek, Tudor ile Buruk arasındaki olayı şöyle anlattı: “Tudor maç 2-2 devam ederken hakemin Okan’ı tribüne gönderdiğini ama çıkmamakta direndiğini ve kendisinin de Okan’ı uyardığını söyledi. Tudor takımının tempo yakaladığını ve Okan’ın bu gecikmesi ile oyunu yavaşlattığını ve buna tepki gösterdiğini anlattı. Okan ile yaşadığı olayın tamamen bundan ibaret.”

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ardından da Tudor’un İtalyanca olarak, “Maç içinde olan maç içinde kalır” dediğini ifade eden Dursun Özbek, “Okan hiç bir tepki vermemiş. Üstelik elinin tersi ile Tudor’un uzattığı eli ittirmiş” diye konuştu.

Pırlanta gibi

Igor Tudor’un pırlanta gibi bir adam olduğunu dile getiren Galatasaray Başkanı, “Kendisini yakından tanıyanlar bilir. Çok mütevazı ve çok iyi bir insandır. Bütün yaşananlar bundan ibarettir. Okan’ın sözlerini duyunca da gerçekten çok üzüldük. Eğer Okan, Galatasaray’a hoca olarak gelmek istiyorsa yolu bu değil” yorumunu yaptı.

‘Hakkımı helâl ediyorum’

İhraç istemiyle Disiplin Kurulu’na gönderilen Fatih Altaylı, “Başkanlık makamını küçük düşürücü bir adım attıysam Allah beni kahretsin” diyerek özür diledi; başkan Özbek de, “Hakkımı helal ediyorum” diyerek affettiğini gösterdi.

Dursun Özbek’in konuşmaları sırasında barkovizyonda televizyon programlarındaki konuşmaları gösterilen Galatasaray’ın eski yöneticisi Fatih Altaylı, sarı-kırmızılılardan özür diledi.

Haberin Devamı

Yönetimin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk ettiği Altaylı, belki de son kez kürsüye çıktığını söyleyerek, “Eğer söylediklerimde haddimi aştıysam, bütün Galatasaray camiasından çok özür diliyorum. Galatasaray’ın kötü yönetildiğini düşündüğüm anda bende şafak atıyor. Başkanlık makamını küçük düşürücü bir adım attıysam Allah beni kahretsin. Kulüpten atabilirsiniz, ben buradan giderim ama burası benden gitmez. Onu da bileseniz” dedi.

Altaylı’nın ardından cevap hakkını kullanan Dursun Özbek, “Özür dilemesi onun Galatasaray efendiliğini gösterir. Özrü için de kendisine teşekkür ediyorum. Ben diyorum ki yüklendiğim sorumluluk itibarıyla Ali Sami Yen’den miras kalan bu makamı korumak zorundayım. Genel kurulun itibarını korumak zorundayım. Her kim Ali Sami Yen’in makamına, genel kurula hakaret ederse karşısında beni bulur. Keşke sevgili kardeşim bunları söylemesiydi ve bunları yaşamasıydık diyorum. Hakkımı helal ediyorum, Galatasaray’ı seven kişiye hiçbir zaman karşı durmam” diye konuştu.

Altaylı gerginliği

Dursun Özbek’in konuşma yaptığı sırada önceden hazırlattığı, Fatih Altaylı’nın televizyon programındaki sözleri, Divan Kurulu üyeleri arasında tepkiyle karşılandı. Divan Başkanı İrfan Aktar, bir ara yayını kestirdi, başkan Özbek ise devam etmesini isteyince görüntüler sonuna kadar verildi.

Canaydın Konferans Salonu açıldı

Galatasaray Divan Kurulu’nun aralık ayı toplantısının yapıldığı stat içindeki Özhan Canaydın Konferans Salonu’nun açılışı dün gerçekleştirildi. Törende, Canaydın’ın eşi Asuman Canaydın ve oğlu Murat Canaydın da yer aldı.
Başkan Dursun Özbek, “Özhan Ağabey’i yaklaşık 15 sene evvel tanıdım. Başkanlığı döneminde kendisine hizmet edeceğim konularda bilgi verdim ve başkanlığı süresince yapabileceğim ne varsa yaptım. Hatırasına binaen, hayatı pahasına yaptıklarına binaen kendisini anmak istedik ve bu salonun ismini ona adadık. Stadımız yaşadıkça burası Özhan Ağabey ile birlikte anılacak” dedi.

Cim-Bom’da borç azaldı

Galatasaray’da borç alacak farkının 1 milyar 49 milyon lira olduğu açıklandı. Yönetici İsmail Sarıkaya tarafından okunan raporda Kulübün 31 Aralık 2016 tarihinde 643 milyon lira (183 milyon dolar) olan alacağının, 30 Eylül 2017 itibarıyla 1 milyar 536 milyon liraya (433 milyon dolar), 1 milyar 832 milyon lira (521 milyon dolar) olan borç rakamının ise 2 milyar 585 milyon liraya yükseldiği anlatan İsmail Sarıkaya, 2016 yılı sonunda 1 milyar 189 milyon lira (338 milyon dolar) olan konsolide net borç alacak farkının ise 1 milyar 49 milyon liraya (295 milyon dolar) gerilediğini ifade etti.

Gençlere berat

Galatasaray Divan Kurulu’nda 23 Yaş Altı Dünya Voleybol Şampiyonası’nda şampiyon olan Türkiye Milli Takımı’nda yer alan başantrenör Ataman Güneyligil, yardımcı antrenör Cihan Çintay ve oyunculardan Nur Sevil Aydınlar, Bihter Dumanoğlu ve Aslı Kalaç’a Divan Başarı Beratı verildi.




Yazarlar