Galatasaray "Benim yerim stoper"

"Benim yerim stoper"

17.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Belçika basınına konuşan Galatasaray'ın genç yıldızı Jason Denayer, savunmanın merkezinde daha başarılı olduğunu söyledi.

Benim yerim stoper

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Jason Denayer, defansın ortasında oynadığında veriminin arttığını belirtti. Ülkesinde konuşan 20 yaşındaki savunmacı, Belçika Milli Takımı’nı örnek göstererek, “Benim en iyi olduğum yer defansın merkezi” dedi.

Galatasaray’ın Manchester City’den kiraladığı Jason Denayer, Belçika Milli Takımı kampında soruları yanıtladı. İspanya ile bugün yapacakları maçın antrenmanı sonrası ülkesindeki gazetecilerle konuşan sarı-kırmızılı futbolcu, Galatasaray’a transfer süreci ve oynadığı pozisyonla ilgili açıklamalar yaptı.

Hem İtalya ile yaptıkları maçı örnek gösteren hem de istediği bölgeyi anlatan 20 yaşındaki oyuncu, “Benim en iyi olduğum yer defansın merkezi. En iyi orada oynuyorum. Galatasaray’da daha çok sağ bekte görev alıyorum ama merkezi daha çok seviyorum” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul’a ve Galatasaray’a transfer oluş sürecini de aktaran genç yıldız, Marsilya’yı neden tercih etmediğini anlattı. Marsilya’ya gidip tesisleri gezdiğini ve transfer görüşmelerinde son aşamada olduklarını doğrulayan Denayer, “Ben gerçekten Şampiyonlar Ligi’nde olan bir takım istedim. Ayrıca hem Galatasaray hem de Marsilya’da kulüp tesislerini, stadı ve kulüp yapısını gördüm. Galatasaray’daki profesyonellik beni etkiledi. Türk Telekom Arena’dan da çok etkilendim. Kararımdan önce Marsilya’da oynayan arkadaşım Michy Batshuayi’ye de danıştım. Ama ben Galatasaray’ı istedim” diye konuştu.

‘Dualarım Fransa ile’

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan terör saldırılarıyla ilgili de konuşan Jason Denayer, ailesinin Paris’te yaşadığını söyledi. Çok korktuğunu ifade eden Denayer, “Hemen ailemi aradım. Amcam ve kuzenlerim Paris’te yaşıyor. Stada da yakın oturuyorlar. Ancak durumları iyi. Tek yapabileceğim şey Fransa için dua etmek. Bu yaşananlar çok üzücü” dedi.

5 maçta sağ bekte görev aldı

Galatasaray’da lig ve Şampiyonlar Ligi’nde 8 resmi maça çıkan Jason Denayer, 5 maçta sağ bekte görev aldı. Belçikalı savunmacı, sadece 3 maçta esas mevkii olan stoperde forma giydi. Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor’a yapılan son iki maçta da defansın merkezinde olan Denayer, gerçek yerine dönmeye başladı.