Bertan Kaya

Bertan Kaya

bertan.kaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Dün geceki şampiyonlar ligi son 16 turu Barcelona- PSG maçı bir mucizenin yaşandığı maç olarak tarihe geçecek.

Bu maçı izleyen futbol tutkunları çocuklarına ve hatta torunlarına bu maçı anlatabilir. İzlemeyenler bir yolunu bulup lütfen izlesin.

İlk maçı deplasmanda 4-0 kaybeden Barcelona, sahasında Paris Saint Germain takımını 90+ 6' da atılan golle 6-1 yenmeyi ve elemeyi başardı.

5-1' lik bir skorun dahi yetmeyeceği bir durumdan bahsediyoruz. 90+ 6' dan sonra Nou Camp' da öyle büyük bir sevinç vardı ki, sanıyorum Barcelona taraftarı ve futbolcuları Şampiyonlar Ligi' ni kazanmış kadar sevinmiştir. Tarihe geçtiler.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi tarihinde 4 gol geriden gelip tur atlayan ilk takım oldular. Pek çok ilk gibi.

Bu başarı belki bir mucize olabilir ama asla tesadüf değil. Bu Barcelona' da yeşertilmiş olan futbol kültürünün sonucudur. Bundan aylar önce Barcelona ile ilgili bir yazı yazmıştım. Merak edenler okuyabilir.

https://www.milliyet.com.tr/bertan-kaya-bir-barcelona-hikayesi-2334147-skorer-yazar-yazisi/

Barcelona dün elenmiş olsaydı bile, futbolcuları ve taraftarı son dakikaya kadar mücadeleyi bırakmayacaklardı. Bundan eminim. Çünkü futbol kültürleri ve felsefeleri bu. Pes etmek kulübü, camiayı, taraftarı ve sahadaki futbolcuları rahatsız ediyor. Yenilgiyi kabul etmiyorlar.

Barcelona takımının değeri, Transfermarkt verilerine göre 753 milyon Euro.

Bana göre ise bu takımın değerini para ile ölçemezsiniz. Dün gece sahada akan o tere, o çabaya, o mücadeleye paha biçemezsiniz.

Dün geceki Barcelona' yı görünce, maalesef kendi takımlarımız adına üzüldüm. Bazıları ligimizin en pahalı takımları. Futbolcuları dünya ortalamalarına göre müthiş paralar kazanıyorlar. Ancak asla dün geceki gibi bir takımdaşlık, hırs ve kazanma isteğine sahip değiller.

Amatör liglerde, üçüncü ve ikinci liglerde oynayan, genç futbolcu kardeşlerime seslenmek istiyorum. Dün geceki maçı izlemişseniz, lütfen sahadaki o Barcelona takımını ve futbolcularını örnek alın. İzlemediyseniz lütfen izleyin. Gerçek profesyonellik, futbol aşkı, formaya saygı neymiş, bunu o maçta göreceksiniz.

Haberin Devamı

Teşekkürler Barcelona. Böyle bir gece yaşattığın ve futbolu güzelleştirdiğin için.

twitter: @bertankayagol