Bertan Kaya

Bertan Kaya

bertan.kaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe transfer yapmalı mı sorusuna cevabım kesinlikle evet.

Fenerbahçe' de Gökhan Gönül' ün alternatifi yok. Bekir ve Mehmet sağ bek değiller ve olabilecek özelliklere de sahip değiller.

Fenerbahçe' de Egemen- Alves ikilisinden bir tanesi uzun süreli olarak sakatlık yaşasa ya da ceza alsa, bunların yerine iyi performans verecek güçlü bir yerli stoper alternatif yok. Yanal' ın rakibe ileride basan, defansı orta sahaya kadar çıkartan, risk alan futbol anlayışına Serdar, Bekir ve Yobo maalesef uymuyor. Her üçü de, kalburüstü Anadolu takımlarında başarı ile görev yaparlar, ancak Fenerbahçe' de ve bu sistemle başarılı olmaları mümkün değil.

Haberin Devamı

Fenerbahçe' de ileriye dönük orta saha oynayabilecek, çabuk düşünen, hızlı hareket eden, takımın hücum organizasyonlarına yön verebilecek, zekasını sahaya yansıtabilecek, ikili, üçlü oyunlar ile ceza sahasında pozisyonlar yakalayacak bir futbolcu yok. Biraz Salih, biraz Holmen. Esasen ikisi de hücuma dönük değil, ortanın ortasında verim alınabilecek isimler. Baroni asla bu yeterlilikte değil. Ağır. Sahayı görüşü yetersiz. Pas becerisi üst düzey değil. Defansa yardımı yok.

Fenerbahçe' nin en az 3 transfere ihtiyacı var.

Gelelim gideceklere.

Sene başında Aykut hocanın gönderilmesi (ya da kendisinin ayrılması), transfer konusunda ciddi bir sorun yarattı. Aykut Kocaman' ın kendi sistem tercihleri için aldığı Kadlec, Holmen, Alves üçlüsünden sadece Alves düzenli forma şansı bulabildi. Yanal, Alper Potuk dışında kendi tercihi olan bir transfer yapamamış oldu. Kadlec' te, Holmen 'de Yanal tarafından kabul görmedi ve görmesi de zor.

Fenerbahçe gelecek sezonu da düşünerek Yobo, Kadlec, Baroni ile yolları kesin olarak ayırmalıdır. Holmen' in kesinlikle takımda tutulması gerektiğini düşünüyorum. Holmen birkaç maç düzenli olarak forma şansı bulsa, Baroni' nin yetersizliği kesinlikle ortaya çıkacaktır ancak Holmen bu fırsatı bulamıyor. Belki de bulması istenmiyor.

Salih konusunda 2 sezondur yazıyorum. Bu çocuk, Fenerbahçe' nin yeni Oğuz Çetin' idir. Eğer düzenli forma şansı bulursa gelişir, bulamaz ise kaybolur gider. Eğer bilmediğimiz ve hocanın bildiği bir şeyler var ise (antrenman performansı, gece hayatı, vb.) o ayrı, ama antrenman performansı iyi olup da, Salih yerine sahada Baroni tercih ediliyor ise bence bu futbol adına büyük bir hatadır.

Haberin Devamı

Buradan Yanal Hocaya sesleniyorum. Hocam, oynatmayacaksan, bana lazımsın diyerek Salih' i yedekte harcama. Çok beğendiğin Baroni varken, ağzı ile kuş tutsa ne Holmen, ne de Salih'e ilk 11' de düzenli forma vermezsin, bu görülüyor. Emre düzeldiğinde işler iyice karışacak. Gel sen iyisi mi bu çocuğu Bursaspor, Kasımpaşa, Eskişehirspor gibi kendisini gösterebileceği iyi bir takıma kiralık ver. Gel bu çocuğa yazık etme.

Hocanın futbol bilgini eleştirmek asla haddimiz değildir, ancak Baroni' nin Salih' e tercih edilmesini anlamak da kolay değildir. Salih konusunun takipçisi olacağım. Eğer, sorunu yok ise, antrenman performansı iyi ise, bu Salih ilk 11' de oynar hocam! Futbol basınının da hocayı eleştirmemek ve yönetime hoş gözükmek adına Salih konusunu dile getirmiyor olmasını ve basın mensuplarının basın toplantılarında hocaya Salih' in neden oynamadığını sormuyor olmasını anlayamıyorum.

Haberin Devamı

En yakın rakibe 8 puan fark atmak, iyi futbol sergilemek ve kazanmak iyidir. Şampiyon olmak daha iyidir. Ancak genç bir yıldız kazanmak en iyisidir. Üstelik 15 senedir bir tane bile kazanamamışken!

http://twitter.com/bertankaya