Bertan Kaya

Bertan Kaya

bertan.kaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

FATİH TERİM

Galatasaray tarihinin muhtemelen en önemli 3 isminden birisidir Fatih Terim. Bu başarıyı sonuna kadar hak etti şüphesiz.

İyi Galatasaraylı. Ne zaman göreve çağırılsa koşar. Çağırılmasa bile hep hazırdır, bilinir.

Peki bu durum Galatasaray açısından ne kadar avantajlı? Terim kararı doğru mu?

Galatasaray yönetimi sezon başında yaptığı transferler ile bir kumar oynadı. Daha önce sezon başında yazmıştım, bu kumar tutarsa Galatasaray kurtulur, tutmazsa işler çok kötüye gider diye. Yönetim, işler kötüye gitmeye başlayınca, camiada büyük çoğunluğun itiraz etmeyeceği bir hamle yaptı. Terim, bu kumarın son halkası. Yönetim Terim hamlesi ile bahsi artırmış oldu. Artık risk daha da büyük.

Haberin Devamı

Terim açısından da şüphesiz kariyerinin belki son hamlelerinden bir tanesi. Başarılı olursa, tarihe altın harflerle yazılarak futbola veda eder. Başarısız olursa Çeşme çıkartması ve bu başarısızlık hafızalarda yer eder. Çünkü yeni nesil eski başarılarını bilmez, yaşamadı, o duyguyla bağlı değil.

Yönetim bahsi artırdı. Riski artırdı.

Kadro iyi. Kabul. Ama rakipler de iyi. Terim teknik direktörlüğü boyunca böyle güçlü rakipler ile karşı karşıya olmadı. Özellikle de Beşiktaş ve Başakşehir. Fenerbahçe de ortada iyi futbol sinyali olmadan puanları bir şekilde topluyor. Yani kötüyken kaybetmiyor. Trabzonspor çıkışta. Kayseri, Göztepe dişli. Bursa, Sivas gözünü yukarılara dikmiş.

Özetle, Terim hamlesi kısa vadede günü kurtarma hamlesi. Ancak bu sene başarı gelmez ise, ki ilk 2 hariç diğer tüm pozisyonlar başarısızlıktır, Galatasaray bu mali yükü daha fazla taşıyamaz. Bu da Terim üzerinde ayrı bir baskıdır.

Lige ayrı bir renk geleceği kesin.

IGOR TUDOR

Başarısız değildi. Sabırsız futbol kamuoyunun kurbanı oldu. Oysa devre arası yaklaşmıştı. Yeni transferler ve fiziksel yükleme ile tekrar çıkış başlayabilirdi. Pozitif oyuna önem verdi. Hep hücumu düşündü. Denge kuramadı. Türkiye' ye uygun bir futbol değildi bu. Yine de çok iyi puanlar topladı. Mağlubiyet yerine bir iki beraberlik almış olsa farklı şeyler konuşulabilirdi. Yazık oldu.

Haberin Devamı

Karabükspor'u ortada bırakması hoş olmamıştı, aynı şekilde terk edildi. Buna doğulular "Karma" diyor. Ya da bizim tabirimizle eden bulur dünyası. Tudor' a gelecekte başarılar dilerim.