Bertan Kaya

Bertan Kaya

bertan.kaya@hotmail.com

Tüm Yazıları

Beşiktaş- Fenerbahçe karşılaşması her iki takım açısından da köprüden önceki son çıkıştı. Fenerbahçe kümede kalmak, Beşiktaş ise şampiyonluk yarışında kalmak istiyordu. İkisi de 1'er puan alarak köprüden önceki son çıkıştan çıkmayı ve yola devam etmeyi başardılar. Fenerbahçe büyük ihtimalle kümede kalır. Beşiktaş ise ilk 3 içinde lig sonuna dek şampiyonluğu kovalar.

Derbiye gelince iki takım arasında büyük kalite farkı vardı. Beşiktaş bireysel olarak daha iyi futbolculara ve daha oturmuş bir takıma sahip olmanın avantajına seyirci desteğini de ekleyerek maça hızlı başladı. Esasen böyle derbilerde 3-0'dan 3-3, 3-4 gibi maç çevirme çok ama çok çok nadir olur. Burada Fenerbahçe'nin gayret ve yeteneğinden çok Şenol Güneş'in hataları ve takımın rehaveti etkili oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta bana göre Şenol Güneş'in misyonu bitti. Buraya kadar iyi getirdi, başarılar kazandı ancak saha içindeki takım oyunu, motivasyon ve istek gösteriyor ki, ciddi bir teknik adam darboğazı oluşmuş. Bir takım tarihteki en kötü durumunda olan ezeli rakibine 3-0'dan puan veriyor ise, bu iş bitmiştir. Bir teknik adam sorunu olduğu aşikardır.

Fenerbahçe'ye gelince içinde bulunulan durum bir şanssızlık durumu değil. Sen Slimani, Soldado, Ayew, Frey, Alper, Volkan, Mehmet Topal, Hasan Ali, Şener, Eljif gibi oyuncular ile zaten ancak küme düşmemeye oynarsın. Fenerbahçe ara transferde Sadık'ı transfer etmese, iddia ediyorum küme düşmüştü. Çap ve seviye resmen yerlerde. Bu takımda Isla, Dirar, Valbuena, Tolgay, Sadık, Mehmet Ekici ve Jailson sakat değillerse devamlı oynamalı. Bunları kesmek ya da dinlendirmek diye bir alternatif yok. Ersun hoca bunu fark etmeli.

Beşiktaş ve Fenerbahçe ayrı ayrı sorunları olan takımlar ama Beşiktaş bence hala şampiyonluk adayı. Güneş'ten kaynaklı statüko ve motivasyon eksikliği ortadan kalkar ise, Beşiktaş kendisine gelir. Çünkü Fenerbahçe'den farklı olarak iyi bekleri, stoperleri, kalecisi, forvetleri var. Yani bireysel kalitesi daha iyi. Fenerbahçe ise Ersun hoca ile daha bilinçli, daha gayretli ama yetenek eksikliği kendisini her alanda gösteriyor. Defans ve ofansta müthiş bireysel hatalar oluyor. Bu şanssızlıktan veya formsuzluktan değil, yetenek eksikliğinden. Doğru teşhisi yapmak gerek. Yanal'ın enerjisi kümede tutar ama seneye bu takımın dörtte üçü değişmeli.