Skorer Beşiktaş:0 - İstanbul Büyükşehir Belediyespor:2

Beşiktaş:0 - İstanbul Büyükşehir Belediyespor:2

21.08.2010 - 21:03 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de, Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasındaki mücadele İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Beşiktaş:0 - İstanbul Büyükşehir Belediyespor:2

İLK YARI
1. dakika Karşılaşmanın ilk düdüğü çaldı ve mücadele başladı... Her iki takıma da başarılar dileriz...
2. dakika İlk atak Beşiktaş'tan geldi. Quaresma, çok güzel bir vuruş yaptı ancak Hasagic gole izin vermedi.
4. dakika Holosko defansın arkasına sarktı ve topu aldı, ardından içerideki Nihat'ı görmek istedi fakat defans ve kaleci Hasagic araya girdi.
5. dakika Beşiktaş, orta alanda kurduğu baskı ile rakibini kontrol ediyor.
8. dakika Bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyespor atak geliştirdi. Soldan bindirme yapan Ekrem, içeri ortaladı ancak genç kaleci Cenk topu kontrol etti.

CENK ŞAŞIRDI!
9. dakika Hatal bir çıkış yapan Cenk, topu rakibine kaptırınca son anda dokunarak taca yolladı. Ancak taca çıkan topun hemen kullanılmaması için topla birlikte kaleye dönmeye çalışınca sarı kart gördü.
11. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor yine etkili geldi. Sol kanattan gelişen atakta Tevfik içeri doğru kat ederek topu aldı ancak yan hakemin ofsayt bayrağı havadaydı.
12. dakika Beşiktaş, son 4 dakikadır çıkarken rakibine top kaptırdı.
13. dakika Quaresma sağdan çizgiye inip ortaladı, ancak defans araya girerek topu taca attı.
15. dakika Delgado penaltı noktasına doğru bir köşe vuruşu kullandı, Fabian Ernst çok rahat pozisyonda kafayı vurdu, Hasagic gole izin vermedi.
16. dakika Delgado sağdan içeri ortaladı ancak defans bir kez daha araya girerek topu kornere çeldi. Köşe atışını Delgado pas olarak Quaresma'ya kullandı. Quaresma'nın arka direğe ortasında Hilbert kafa ile indirdi ancak defans uzaklaştırdı.
18. dakika Quaresma orta alanda aldığı topla ilerledi, ceza sahasının sağ dış çaprazından sert bir şut gönderdi ancak yandan auta çıktı.
19. dakika İskender'in soldan getirdiği atakta içeri atılan topu defans uzaklaştırmakta zorlanınca İskender bir kez daha topu aldı vuruşunu yaptı, Cenk topu kontrol etti.
20. dakika Bu kez Beşiktaş atak geliştirdi. Ceza sahası dışına açılan topu Delgado kontrol etti ve vuruşunu yaptı ancak üstten auta gitti.
21. dakika Beşiktaş taraftarının her zamanki büyük desteği İnönü'yü inletiyor...
22. dakika Hilbert, sol kanattan ortaladı, içeride Nihat vardı ancak Hasagic bu pozisyonda da başarılı bir şekilde çıkarak tehlikeyi önledi.
25. dakika Sıcak nedeniyle hakem Fırat Aydınus su molası verdi...
28. dakika Zeki bir kez daha sol kanattan savunmanın arkasına sarktı, yan hakem Alex Taşçıoğlu yine ofsayt bayrağını kaldırdı.
29. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Metin Tepe, Holosko'ya yaptığı hareket sonrasında sarı kart gördü.
30. dakika Beşiktaş'ta serbest vuruşu Delgado kullandı, arka direğe giden topa Hilbert vurdu ancak yan ağlarda kaldı. Hilbert müsait bir pozisyonda kötü bir vuruş yaptı.
31. dakika Quaresma ceza sahasına girdi. Karşısında iki kişi birden geldi. Önce çalımını attı, ardından ikinci rakibini geçmeye çalıştı ancak Rızvan Quaresma'ya izin vermeyince Quaresma rakibine faul yaptı.
32. dakika Delgado 3 rakibinden birden sıyrılıp vuruşunu yaptı ancak 4. rakibinden seken top taca çıktı.
33. dakika Bu arada Beşiktaş taraftarları, pozisyon esnasında Ferrari'nin ceza sahası içinde faule maruz kaldığını iddia ettiler.
34. dakika Hilbert'in sağ kanattan yaptığı ortaya Quaresma yükseldi ancak top auta gitti.
35. dakika Holmen ceza alanı dışından kaleyi yokladı ancak şutunda isabet yok.
37. dakika Ernst ile Holmen ikili mücadelesinde İsveçli oyuncu yerde kaldı. Hakem Fırat Aydınus oyunu durdurdu ardından topu Beşiktaş'a verdi.
38. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Zeki itirazlarından ötürü sarı kart gördü.

İLGİNÇ BİR AN!
42. dakika İçeri yapılan ortada İ.B.B.'den Mehmet topa elle müdahale etti. Beşiktaşlı oyuncular penaltı olduğunu iddia ettiler ancak Fırat Aydınus pozisyonun dışarıda olduğunu belirterek serbest vuruşa hükmetti.
44. dakika Beşiktaş'ta serbest vuruşu Quaresma kullandı, barajdan dönen topa bir kez daha Quaresma vurdu ancak Hasagic gole izin vermedi.
45. dakika İlk yarının sonuna 3 dakikalık kayıp zaman eklendi.
45+3. dakika Delgado köşe vuruşunu kullandı, defans uzaklaştırdı. İ.B.B kontra atağa kalktı ancak pas kötü olunca Cenk topa hakim oldu.
45+4. dakika Fırat Aydınus, ilk yarıdaki son düdüğünü çaldı.
İlk yarı sonucu: Beşiktaş:0 - İstanbul Büyükşehir Belediyespor:0
İkinci yarıda görüşmek dileğiyle...

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI
46. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Mehmet Yılmaz oyundan çıktı, yerine Gökhan girdi.
46. dakika İkinci yarı İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.
48. dakika Beşiktaş, orta alan ile forvet hattındaki geçişte sıkıntı yaşıyor.
49. dakika İbrahim Üzülmez, şık hareketlerle topu Quaresma'ya kazandırdı. Quaresma ortaya bıraktı ancak defans uzaklaştırdı. Dönen topu tekrar İbrahim Üzülmez aldı, içeri ortaladı ancak Hasagic yine çıktı ve aldı.
50. dakika Beşiktaş defansının arkasına atıplan topta İbrahim Akın tehlike yaratmak istedi ancak Cenk zamanında çıkarak tehlikeyi önledi.
53. dakika İbrahim Akın'ın kullandığı serbest vuruş defanstan sekerek taca çıktı. Ardından devam eden atakta bu kez Hilbert'ten kornere çıktı.
54. dakika Ön direğe kullanılan köşe vuruşunu Holosko karşıladı. Ardından Gökhan ortaladı, Tevfik vurdu, yan ağlarda kaldı.
55. dakika Quaresma, sol kanattan çizgiye kadar indi. İçeri sol ayağı ile ortaladı, arka direkte Ernst gelişine çok sert vurdu ancak üstten auta çıktı.
56. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında İbrahim Akın topu taşıdı, son olarak Holmen vurdu Cenk aldı.
57. dakika Bu kez Beşiktaş atağa kalktı. Delgado dışındaki Quaresma'ya çıkardı. Quaresma rakibinin üzerinden aşırarak tekrar Delgado'ya verdi. Delgado tekrar Quaresma'yı gördü. Quaresma aşırtma bir orta yaptı ancak top Holosko'nun üzerinden geçince mutlak bir gol şansını değerlendiremedi.

VE GOLLLLL
57. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor, hızlı atakla Beşiktaş kalesine geldi. Ferrari ağır kalınca İskender topu aldı ve çok güzel bir vuruşla golünü attı.
59. dakika Quaresma, soldan ceza sahasına girmek istediği sırada Rızvan'ın müdahalesi ile yerde kalınca hakem Fırat Aydınus serbest vuruşa hükmetti ve Rızvan'a sarı kart gösterdi.
60. dakika Beşiktaş'ta serbest vuruşu Nihat kullandı. Nihat'ın vuruşu doğrudan auta gitti.
61. dakika Delgado'nun kullandığı köşe vuruşunda Ernst kafa ile vurdu ancak top üstten auta çıktı.
62. dakika Quaresma ara top ile defansın arkasına sarkan Nihat'ı görmek istedi ancak Hasagic bu pozisyonda da başarılıydı.

Haberin Devamı

İBRAHİM KAÇIRDI!
63. dakika Yine savunmanın arkasına atılan topta İbrahim Akın topla buluştu, Cenk öne çıkmıştı. İbrahim Akın aşırtma bir vuruş yaptı ancak top direğin dibinden auta çıktı.
64. dakika Defansın hatasını iyi değerlendiren Holosko topu aldı. İlk rakibini geçti, vurmak yerine ikinci rakibini de geçmek istedi ancak defansta Metin araya girerek tehlikeyi savuşturdu.
65. dakika Beşiktaş'ta az sonra Guti ve Tabata oyuna girecek...
65. dakika Defansın arkasına atılan topta Delgado hareketlendi. Top bir anda boşta kaldı. Nihat bomboş pozisyonda topu çok üstten auta attı.
66. dakika Beşiktaş'ta Delgado ve Hilbert oyundan çıktı. Yerlerine, Guti ve Tabata girdi.
67. dakika Quaresma, sol kanattan ortaladı. Hasagic'i de aşan topa arka direkte kimse dokunamadı.
68. dakika Beşiktaş, oyuncu değişikliklerinin ardından baskısını artırdı.
70. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Zeki oyundan çıktı, yerine Efe İnanç girdi.
71. dakika Beşiktaş, Guti ile serbest vuruş kullandı, günün başarılı ismi Hasagic yine kontrol etti.
72. dakika Tabata ceza sahası dışından şansını denedi ancak top auta çıktı.
74. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor atağında Cenk yine kalesini terk edip topa çıktı. Kafa ile uzaklaştırmak istedi ancak Holmen aldı. Bu oyuncunun vuruşu auta çıktı.
76. dakika Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster son atağını Nobre'yi onuya alarak yapacak...
78. dakika Beşiktaş'ta Nihat ıslıklanarak oyundan çıkarken, yerine Nobre girdi. Taraftar ardından Nihat lehine tezahhürat yaptı.
78. dakika İbrahim Akın soldan taşıdı. Sağda arka direğe yakın Holmen vardı. İbrahim pasını attı ancak son anda Adem Ersan Gülüm araya girerek topu kornere attı.
79. dakika Köşe vuruşunu İbrahim Akın paslaşarak kullandı, Holmen tek topla Tevfik'i görmek istedi ancak yan hakemin ofsayt bayrağı havadaydı.
79. dakika Tabata ceza sahasının hemen dışındaki Guti'ye doğru bıraktı. Guti'nin sert vuruşu az farkla auta çıktı.
80. dakika Quaresma, sol kanatta adeta uçuyor. 30 metrelik mesafeyi kendi attığı topa depar atarak geçen Quaresma, takımına taç kazandırınca alkış aldı.
80. dakika Ardından devam eden pozisyonda arka direğe yapılan ortada Holosko topla buluştu ancak öncesinde hakemin faul düdüğü vardı.
81. dakika Tabata'nın savunmanın arkasına gönderdi. Quaresma vurdu ancak auta gitti.
82. dakika Holosko sağdan aldı son çizgiye inip ortaladı ancak yerden gelen topu savunma karşıladı.
82. dakika Ardından kullanılan köşe vuruşunda savunma topu uzaklaştırdı.
84. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da İskender oyundan çıktı, yerine Tum girdi.
84. dakika Hızlı gelişen Büyükşehir Belediyespor atağında soldan yapılan vuruşta Cenk çok ktirik bir müdahale ile golü önledi.
84. dakika Ardından kullanılan köşe vuruşundan İstanbul Büyükşehir Belediyespor sonuç alamadı.
85. dakika Tabata sol kanattan köşe vuruşunu pas olarak İbrahim Üzülmez'e kullandı. İbrahim içeri ortaladı, Nobre çok müsait pozisyonda topu kaleci Hasagic'e teslim etti.
86. dakika İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Efe sarı kart gördü.
87. dakika Yine defansın arkasına bir top atıldı ancak bu kez İbrahim Akın ofsayttaydı.
88. dakika Beşiktaş Quaresma ile köşe vuruşu kullandı. Hasagic bir kez daha çıktı ve aldı.
88. dakika Quaresma, Tabata'ya bıraktı. Tabata tek topla Guti'yi gördü. Guti de tek topla Holosko'yu görmek istedi ancak Holosko böyle bir pası beklemiyordu.
90. dakika İbrahim Üzülmez, soldan harika bir orta yaptı. Arka direkte Nobre yine çok müsait pozisyonda topu auta attı.
90. dakika Karşılaşmanın sonuna 3 dakikalık uzatma eklendi.

VE GOOLLLL
90. dakika Yine defansın arkasına atılan bir top ve gol... İbrahim Akın, defansın arkasında kontrol etti, Cenk'i de geçti ve topu ağlara yolladı.
90+1. dakika Beşiktaş köşe vuruşu kullandı, Hasagic bir kez daha çıktı ve uzaklaştırdı.
90+2. dakika Guti vurdu, defanstan sekti. Ardından Nobre vurdu yine döndü. Holosko vurdu, Hasagic'ten kornere çıktı. Kullanılan köşe vuruşundan Beşiktaş sonuç alamadı.
90+3. dakika Fırat Aydınus son düdüğünü çaldı.
Maç sonucu: Beşiktaş:0 - İstanbul Büyükşehir Belediyespor:2

Haberin Devamı

Stat: BJK İnönü
Hakemler: Fırat Aydınus, Baki Tuncay Akkın, Aleks Taşcıoğlu
Beşiktaş: Cenk, Erhan, Ersan, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Hilbert, Ernst, Delgado, Quaresma, Nihat, Holosko
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagic, Metin, Zeki, İbrahim Akın, İskender, Mehmet, Ekrem, Mahmut, Holmen, Rızvan, Tevfik

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan Spor Toto Süper Lig maçında sahaya son HJK Helsinki maçından farklı bir kadro sürdü.
Schuster, UEFA Avrupa Ligi maçından 6 değişiklik yaparak takımını sahaya sürerken, yabancı kontenjanı nedeniyle HJK Helsinki karşısında ilk 11’de forma giyen Bobo ile Tomas Zapotocny’yi lig karşılaşmasında kadroya almadı.
Bu iki futbolcunun yanı sıra yine geçen haftaki maçta ilk 11’de oynayan Guti, İsmail, Tabata ve Ekrem ise yedek kulübesinde oturdu.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında bu 6 futbolcunun yerine Holosko, Nihat, Delgado, İbrahim Üzülmez, Ersan ve Erhan ilk 11’de görev aldı.

Haberin Devamı

HOLOSKO FORVETTE
Bobo’nun yokluğunda forvette Holosko’yu oynatan Schuster, Nobre’yi ise yedek soyundurdu. Holosko’nun arkasında da Nihat oynadı.
HJK Helsinki karşısında cezası nedeniyle forma giyemeyen Delgado takımdaki yerini alırken, savunmanın solunda da İbrahim Üzülmez forma giydi.

ERSAN İLK KEZ
Beşiktaş’ın sezon başında Adanaspor’dan transfer ettiği Ersan Adem Gülüm, ilk kez resmi bir maçta siyah-beyazlı formayı giydi.
Genç futbolcu, Zapotocny’nun yokluğunda savunmanın göbeğinde Ferrari ile birlikte oynadı.
Erhan, Ekrem’in yerine savunmanın sağında görev alırken, HJK Helsinki maçında ilk 11’de oynayan Cenk, Quaresma, Hilbert, Ferrari ve Ernst İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında da formalarını korudu.
Sakatlığı geçmesine rağmen İbrahim Toraman kadroya alınmazken, yedek kulübesinde genç kaleci Umut, İsmail, Nobre, Guti, Tabata, Ekrem ve Necip oturdu.

İBB SPOR 2 YABANCIYLA SAHAYA ÇIKTI
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise sahaya 2 yabancı oyuncuyla çıktı.
Kaleyi Hasagic korurken, ön liberoda da Holmen görev aldı. Herve Tum ise yedek kulübesinde oturdu.
Lacivert-turunculularda Vinicius, Barbosa ve Kus sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi.

TRİBÜNLER DOLDU
Beşiktaşlı taraftarlar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında takımlarını yalnız bırakmadı.
Tribünleri dolduran 30 bine yakın sporsever yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.
Bu arada Çarşı Grubu, sosyal içerikli mesajlarına İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında da devam etti. Eski açık tribüne asılan "Çarşı Aquaparklar’daki Yunus Esaretine de Karşı" yazılı pankart dikkat çekti.

AVCI’YA TEPKİ
Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı’yı protesto etti.
Önceki sezon iki takım arasında oynanan maçta İstanbul Büyükşehir Belediyespor oyuncularının zaman geçirmek için yerde yattıklarını iddia eden taraftarlar, buna göndermede bulunarak "Yere yatsana yere yatsana Abdullah Avcı yere yatsana" diye tezahürat yaptı.

"BEŞİKTAŞ’IN ÇOCUĞU FIRAT AYDINUS"
Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan hakem Fırat Aydınus’a tezahüratlar yaptı.
Siyah-beyazlı taraftarlar, "Oley oley Beşiktaş’ın çocuğu Fırat Aydınus" diye tempo tuttu.

Yazarlar