Futbol Beşiktaş İnönü'ye konserlerle veda edecek!

Beşiktaş İnönü'ye konserlerle veda edecek!

24.03.2013 - 13:12 | Son Güncellenme:

Sezon sonunda yıkılarak yeniden yapılması planlanan BJK İnönü Stadı, öncesinde çeşitli konserlere sahne olacak.

Beşiktaş İnönüye konserlerle veda edecek

Pozitif Live tarafından organize edilen ”Vodafone İstanbul Calling” kapsamında statta 1 Mayıs ile 30 Ağustos tarihleri arasında konserler düzenlenecek. 120 günlük müzik maratonunda onlarca dünya yıldızını ağırlanacak, 20’ye yakın etkinlik, İstanbul’a yayılan pek çok önemli mekanda konser, panel, atölye çalışmaları ve partiler organize edilecek.

Festivalde BJK İnönü Stadı ve Parkorman gibi mekanların yanı sıra Babylon, Babylon Lounge, Salon İKSV, Milk Gallery, SAE, Maçka Parkı, Göztepe Parkı ve Pera Müzesi gibi mekanların da yan etkinlikler için kullanılacağı bildirildi.

Orman: ”Bu yaz güzel günler yaşayacağız”

Organizasyonla ilgili BJK İnönü Stadı’nda düzenlenen basın toplantısına, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Pozitiv Live Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yegül, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere katıldı.

Toplantıda konuşan Fikret Orman, düzenlenecek konserlerle hep beraber güzel yaz günleri geçireceklerini söyledi.

Başkan Orman, Beşiktaş Kulübü’nün sporla alakalı olduğunu ancak kültür ve sanatla da iç içe bulunduklarını belirterek, ”İstanbul, 2020 Olimpiyat Oyunları’na aday bir şehir. Eylül ayında ev sahibi kent açıklanacak. Bu etkinliğin buna hizmet etmesinden dolayı mutluyuz. Stada sezon sonunda veda etmeyi planlıyoruz. Yenilenen stadımızın hem konserler hem başka etkinliklerle cazibe merkezi olmasını planladık. Hep beraber inşallah bu yaz güzel günler yaşayacağız” diye konuştu.

Yegül, Öğüt ve Karadere’nin açıklamaları

Cem Yegül misyonlarının izleyenlere özgün deneyimler sunmak olduğunu vurgulayarak, ”Son yıllarda, ülkemizdeki müzik ve eğlence sektörü baş döndürücü bir hızla büyüyor. Bu sene yepyeni bir festivale imza atıyoruz. İstanbul’da bugüne kadar gerçekleşmiş en uzun soluklu festivali olmaya aday Vodafone İstanbul Calling, 1 Mayıs–30 Ağustos arasına yayılan 120 günlük bir müzik maratonu olacak. Organize edilen tüm bu etkinlikler İstanbul’un dünya çapında yer edinebilecek bir kültür-sanat başkenti haline dönüşmesine katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Gökhan Öğüt ise yurt içi ve dışında önemli kültür-sanat aktivitelerinin ülkede daha geniş kitlelerle buluşmasına katkı sağladıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: ”Şimdi de İstanbul kültür-sanat hayatına yepyeni bir soluk getireceğine inandığımız Vodafone Istanbul Calling’e adımızı veriyoruz. İstanbul, Türkiye’nin en önemli markası. Pek çok dünya yıldızı, şehrin çeşitli noktalarında konserler verecek. İstanbullu sanatseverlere unutulmaz deneyimler sunacak Vodafone İstanbul Calling, bize büyük heyecan veriyor. Bu heyecanımızı tüm İstanbullularla paylaşmak ve onlara sunacağımız ayrıcalıklar ile bu heyecana ortak olmalarını sağlamak istiyoruz.” Nafiz Karadere de konuşmasında, ”Garanti Bankası olarak, müziğin evrensel gücüyle, her yaştan müzikseverin ihtiyacına cevap veren etkinliklerin destekçisiyiz. Bu çerçevede İstanbul Calling gibi farklı müzik türlerini kapsayan ve tüm şehre yayılan bu önemli festivalin de resmi sponsorluğunu üstlenmekten gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konser programı

Etkinlik kapsamında BJK İnönü Stadı’nda düzenlenecek konserler şöyle:

30 Mayıs: Rihanna
7 Haziran: Tiesto 29 Haziran: The Prodigy, Basement Jaxx ve Jaguar Skills
7 Temmuz: Snoop Dogg, Cee-Lo Green ve Nas
26 Temmuz: Iron Maiden, Anthrax ve Voodoo Six Bu arada, Parkorman’da ise
23 Haziran’da The National,
30 Haziran’da Thirty Seconds to Mars,
2 Temmuz’da Sigur Ros,
21 Temmuz’da Kesha ve ağustos ayı içinde Placebo konserleri düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca Babylon konserleri ve atölye çalışmaları ile paneller organize edilecek.