Futbol Beşiktaş Liverpool maçı ne zaman ilk maç nerede olacak?

Beşiktaş Liverpool maçı ne zaman ilk maç nerede olacak?

30.12.2014 - 15:41 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Liverpool maçı ne zaman nerede oynanacak? UEFA Avrupa Ligi'nde bir üst turan çıkan temsilcilerimizden Beşiktaş, Livepool ile önemli bir karşılaşmaya çıkıyor. Beşiktaş Liverpool uçak biletleri ne kadar tüm detaylar haberimizde

Beşiktaş Liverpool maçı ne zaman ilk maç nerede olacak

UEFA'nın Nyon kentindeki merkezinde gerçekleştirilen kura sonrası Beşiktaş ve Trabzonspor'un ikinci turdaki rakipleri belli oldu. Kura çekimine seribaşı olarak katılan Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi’nin ikinci turundaki rakibi İngiliz ekibi Liverpool oldu. Trabzonspor'un rakibi ise İtalyan ekibi Napoli oldu.

UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci tur maçları 19 ve 26 Şubat 2015 tarihlerinde oynanacak. Siyah-beyazlılar ilk maçı deplasmanda oynayacak.

Şampiyonlar Ligi'nden geldi

Liverpool Şampiyonlar Ligi B grubunu 5 puanla 3.sırada bitirmişti. Liverpool grubunda Real Madrid, Basel, Ludogorets Razgrad gibi takımlarla mücadele etmişti. Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi C grubunu 12 puanla 1.sırada tamamlamıştı.

Değeri 308 milyon Euro!

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi ikinci turundaki rakibi Liverpool'un takım değeri 308 milyon Euro. Kadrosunda Raheem Sterling, Steven Gerrard, Rickie Lambert ve Balotelli gibi isimlere sahip olan İngiliz ekibi kadrosunda bir de Türk futbolcu Emre Can'ı bulunduruyor. Ahmet Nur Çebi iddialı | ''Liverpool düşünsün''

Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Nur Çebi, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Liverpool ile eşleşmelerini NTV Spor'a değerlendirdi. Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Nur Çebi, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Liverpool ile eşleşmelerini değerlendirirken, "Turu geçeceğiz, Liverpool düşünsün" dedi. Liverpool ile eşleşmenize ilk tepkiniz ne oldu?" sorusuna Çebi, "Liverpool düşünsün. Türk spor kamuoyu güzel bir maç seyredecek. Bizden çok şu anda onlar gerilmişlerdi. Liverpool'u eleyeceğiz. İngiltere'de görülecek bir işimiz var. Rövanşı alacacağız" dedi. Liverpool ile bir hesapları olduğunu kaydeden Çebi, "Görülecek bir hesabımız vardı ve bunu görmek için bir fırsat oldu. Geçmiş geçmişte kaldı. Kimse geçmişle yaşamıyor. İyi giden bir Beşiktaş var ve tur için Beşiktaş'ı şanslı görüyorum" diye konuştu. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın Liverpool için önemli bir stat olduğunun hatırlatılması üzerine Çebi, "Maçı Olimpiyat stadında oynayacakmaşız gibi görünüyor. Herhalde orada oynayacağız" dedi. Ahmet Nur Çebi, "Ocak ayında transfer olacak mı? sorusuna yanıt vermekten kaçınırken, "Şu anda gündem Liverpool eşleşmesi" demekle yetindi.

Balotelli yokları oynuyor

Uruguaylı yıldızın yerine Liverpool forvet hattını Mario Balotelli ile takviye etse de İtalyan forvet dertlere derman olamadı. Teknik direktör Rodgers pahalı transferlerin karşılığını yeşil sahada alabilmiş değil. İngiltere Ligi'nde Liverpool geride kalan 16 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik, 7 de yenilgi aldı. 21 puan toplayan Kırmızılar, 19 gol atarken 22 golü kalesinde gördü yani averajı eksi 3. Yine de müzelerinde. 11 Avrupa Kupası olduğu unutulmamalı. En değerlisini de İstanbul'da Milan'ı 3-0'dan gelip 3-3'ü yakalayarak penaltılarla geçip kazanmışlardı.

LİVERPOOL BU TURA NASIL GELDİ

Liverpool, Şampiyonlar Ligi'nde de ligdeki gibi tökezledi. Sadece haksız bir penaltıyla Ludogorets'i yenebildiler. Grupta güçlü Real Madrid ile baş etmeleri beklenmiyordu. Zaten İspanyol devine kolay şekilde iki kez yenildiler ancak Basel'i arkalarında bırakacakları tahmin ediliyordu. İngiliz ekibi Basel'e karşı bir yenilgi, bir beraberlik alabildi ve Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa Ligi'ne düştü.

İNGİLİZLERE ÇOK ALIŞKIN

Ssiyah-beyazlılar bu sezon öncesi kampını İngiltere'de gerçekleştirdi. Havasından mı suyundan mı bilinmez Beşiktaş'a Avrupa Kupaları'nda da sürekli İngiliz takımları düştü. Yaz aylarına dönelim. Beşiktaş, Temmuz'da iki Ada ekibiyle karşılaştı. Wigan'a 2-1 yenildi, Hereford'u 6-0'la bozguna uğrattı. İstanbul'da da Chelsea'yi 1-0'la geçti. Ardından Arsenal'i sarstı ama yıkamadı. 0-0'ın rövanşında rakibine 1-0 yenilerek elendi. Gruplarda Tottenham geldi. Londra'da 1-1'le elinden kaçırdığı Tottenham'a İstanbul'da acımadı. 1-0'lık skorla rakibine üstünlük kuran Kartal liderliği de kaptı. Şimdi sıra bu sezon 6. İngiliz olan Liverpool'a geldi.

Olimpiyat'a geliyor

Liverpool için Olimpiyat Stadı'nın yeri bambaşka. Devresini 3-0 geride bitirdikleri maçta Milan ile 3-3 berabere kalmış ardından penaltılarla Şampiyonlar Ligi kupasını müzelerine taşımışlardı. Beşiktaş, İngiliz ekipleriyle oynadığı 18 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik, 8 yenilgi aldı.

Habertürk'ün haberine göre; Avrupa Ligi'nde Liverpool ile eşleşen Beşiktaş'ın taraftarları, 7 yıl önceki maçın İngiltere'deki rövanşı için uçak biletine koştu. Liverpool'a en yakın direkt uçuş noktası olan Manchester'a bilet 878'den 2 bin liaraya fırladı.

THY FİYATLARI 2 KATINA ÇIKARDI

Pazartesi gerçekleşen kura çekiminin ardından Beşiktaş'ın rakibi Liverpool olunca Türk Hava Yolları bilet fiyatları iki katına çıkardı.

562 lira olan İstanbul-Manchester uçuşunun fiyatı dün 1374 liraya yükseldi. Manchester'a 18 Şubat gidiş 20 şubat dönüş için 878 lira olan bilet, dün 2 bin liraya çıktı.

İLK TUR FİYATI 750 EURO

Liverpool'a maç turlarının programlarını düzenlemeye başlayan tur şirketlerine göre satışa ilk çıkan High Five Travel seyahat acentesi 19-21 Şubat olarak 2 gece 3 günlük maç bileti dahil tur fiyatını 749 Euro olarak belirledi.

Diğer seyahat acenteleri ise ilgiyi ölçüp tur düzenlemek adına ön talep toplamaya başladılar. Gelecek günlerde 600 euroluk 2 gecelik tur satışlarına çıkacaklarını belirten Jolly Tur Dış Turlar Müdürü Tolga Tekin, gelen talebe göre uçak kiralayarak cevap vereceklerini söyledi.

4 UÇUŞ SEÇENEĞİ VAR

Havalimanı Kurada bilet Dün bilet Uzaklık
Manchester 878 lira 2050 lira 1 saat
Birmingham 738 751 2.5 saat
Londra Gatwick 671 lira 682 lira 3.5 saat
Londra Heathrow 800 lira 814 lira 3.5 saat