Beşiktaş Beşiktaş seçiminde oy verme işlemi sona erdi

Beşiktaş seçiminde oy verme işlemi sona erdi

12.05.2019 - 17:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Kulübünün olağan seçimli genel kurul toplantısında oy verme işlemi 17.00 itibarıyla sona erdi.

Beşiktaş seçiminde oy verme işlemi sona erdi

BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen olağan seçimli genel kurulda saat 17.00 itibarıyla sandıklar kapandı ve oy sayma işlemine geçildi.
Genel kurulda mevcut başkan Fikret Orman ile Hürser Tekinoktay, 3 yıllık yeni dönem için yarışıyor.
Başkan Orman oyunu kullandı
Orman, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongrede 1 numaralı sandıkta oy verdi.
Genel kurulda bazı grupların, Beşiktaş kongre üyesi ama farklı takım taraftarı olduğunu iddia ettikleri kişilere tepki göstermesi üzerine gerginlik yaşandı.
Üyeler, başka takım taraftarı olduğunu iddia ettikleri kişilerin oy vermek için sıraya girmesine büyük tepki gösterdi. Karşı grubun da buna karşılık vermesi üzerine gerginlik büyüdü.
Bu kişilerin oy vermesinin engellenmek istenmesi üzerine, emniyet güçleri önlem aldı. Kongre divan başkanı Atıf Keçeci de bu kişilerle kısa süre görüştü.
Üyelerin tepki gösterdiği kişiler, emniyet mensupları eşliğinde oy kullanmadan dışarı çıkarıldı ve gerginlik sonlandı.
Beşiktaş seçiminde oy verme işlemi sona erdi

Haberin Devamı

İlk olarak Hürser Tekinoktay konuştu

Beşiktaş’ta gerçekleşen Olağan Seçimli Genel Kurul’da oy kullanma işlemi öncesinde konuşan Başkan Adayı Hürser Tekinoktay, ekibini tanıtırken, projeleriyle ilgili de bilgi verdi.
Göreve gelmeleri halinde özellikle altyapıya yapılacak olan Tekinoktay, projelerinin içinde inşaat olmadığını belirterek, “Biz spor kulübüyüz. AVM yapmak ya da Bolu Gerede’de kamp tesisi yapmak bizim işimiz değil. Lazio’yla Chelsea’yle yapacağımız maçlarla lige hazırlanmamız gerekiyor. Profesyonel ekibimizle de 10 milyona futbolcu almayacağız, 250 bine futbolcu alıp parlatıp büyük paralara biz satacağız” dedi. Tekinoktay, Sportif Direktörlük konusunda da Beşiktaş’ın eski teknik direktörlerinden John Benjamin Toshack’la anlaştıklarını söyledi. Kombine kart sahiplerinin kulübe üye olması gerektiğini de sözlerine ekleyen Tekinoktay, “Beşiktaş’ın dinamiği taraftarıdır. Kombine kart sahibi olanların hemen kongre üyesi yapılması gerekiyor. Hedeflerimizden birisi budur. Barcelona, Benfica, Bayern Münih kulüplerinin kongre üye sayısı 200 binin üzerinde. Portekiz nüfusundan daha fazla taraftarı olan bir kulübüz, Benfica’dan daha az üyemiz var. İlk 3 yılda 100 bin üye sayısına, ikinci 3 yılda ise 200 bin bandını geçip bu anlamda 4 büyük kulüpten birisi olması gerekiyor Beşiktaş’ın. Bunun ticari geri dönüşü de var. İyi bir reklam kampanyasıyla kulübe çok önemli bir geri dönüş sağlanabilir” diye konuştu.
Beşiktaş seçiminde oy verme işlemi sona erdi
“Bizim dönemimizde kimse kulübe fatura kesemez”
Beşiktaş’ın özellikle masada hakkının yendiğini söyleyen Tekinoktay, “Biz şerefiyle oynayan ve hakkıyla kazanan bir takımız. Kaybederken de hakkımızla kaybeden bir takımız ama masa başında kaybeden bir takım olmayacağız. Bizim dönemimizde kimse fikstürü bizden önce düzenleyemez, bizim dönemimizde emekliliği gelmiş olan hakemleri kimse bizim maçlarımıza gönderemez. Beşiktaş’ın hakkı masada yenmeyecek. Fikret Orman kazanırsa, ben kendisinin her zaman destekçisiyim ve eğer bu kavganın içinde olacaksa ve bana ne görev verirse, ben bu kavganın içinde olurum. Bizim yönetim kurulumuzda kimse kendi kulübüne fatura kesemez ve kesemeyecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

Kongrede, aidatlarını yatıran 14 bin 204 üye, 20 sandıkta oy kullanabilecek. Fikret Orman beyaz, Hürser Tekinoktay ise sarı renkli zarfla genel kurulda başkanlık yarışı verecek.

Haberin Devamı

Ayrıca, genel kurulda denetim, disiplin ile seçme ve sicil kurullarında da seçim olacak. Seçme ve sicil kurulunda 3, denetim ile disiplin kurullarında ise ikişer liste seçime girecek.

Yönetim kurulunda üye sayısı düşecek

Beşiktaş Kulübünde bugünkü seçimden itibaren bir başkan ve 13 yönetim kurulu üyesi görev yapacak.

Siyah-beyazlı kulübün 15 Eylül 2018'de gerçekleştirilen tüzük tadil kongresinde kulüp yönetim kurulu üye sayısının 16'dan 14'e düşmesi yönündeki talep kabul edilmişti.

Buna göre, geçmiş dönemlerde bir başkan, 10 asıl ve 5 yedek üyenin görev aldığı siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu, yeni dönemde bir başkan, 8 asıl ve 5 yedek olmak üzere 14 kişiden oluşacak. Yapılan bu değişiklik, 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girmişti.

Haberin Devamı

Fikret Orman'ın listesi

Fikret Orman'ın yönetim kurulu aday listesinde şu isimler yer alıyor:

Asıl üyeler: Serdal Adalı, Umut Güner, Ahmet Ürkmezgil, Deniz Atalay, Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ahmet Kavalcı, Hüseyin Yücel, Doğan Küçükemre

Yedek üyeler: Hüseyin Mican, Hakan Özköse, Erdal Karacan, Melih Aydoğdu, Serkan Yazıcıoğlu

Hürser Tekinoktay'ın listesi

Hürser Tekinoktay'ın yönetim kurulu aday listesi ise şu isimlerden oluştu:

Asıl üyeler: Tamer Mert, Emre Esen, Yağmur Sağnak, Levon Kamer Dökmeciyan, Ercan Özcan, Nilay Yılmaz, Mehmet Bilal Özokur, Ersan Aksoylu

Yedek üyeler: Aker Çıtak, Murat Guci Geçgil, Mehmet Terzi, Engin Bayraktutan, Mehmet Serkan Ergin