Skorer Beşiktaş Vedat Okyar'ı kaybetti

Beşiktaş Vedat Okyar'ı kaybetti

20.07.2009 - 10:02 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın efsane kaptanı spor yazarı Vedat Okyar boğuştuğu hastalığa bu sabah yenik düştü Son haber

Beşiktaş Vedat Okyarı kaybetti

Beşiktaş Vedat Okyarı kaybetti
 Bir süredir kanser hastalığı ile mücadele eden Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Vedat Okyar, hayata veda etti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Maslak Acıbadem hastanesine kaldırılan Vedat Okyar damarlarındaki pıhtılaşmadan dolayı felç geçirmiş, yaşam destek ünitesine bağlı olarak yoğun bakıma alınmıştı.

Bu sabaha karşı da Vedat Okyar'ın vefat ettiği öğrenildi.

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

 Tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi'nde sabaha karşı vefat eden Beşiktaş'ın eski kaptanı ve spor yazarı Vedat Okyar için Beşiktaş Kulübü başsağlığı mesajı yayımladı.

Siyah-beyazlı takımın resmi internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Beşiktaşımız'ın efsane kaptanı, unutulmaz futbolcusu, sevgili Vedat Okyar Abimizi kaybetmenin tarifsiz üzüntüsü içindeyiz" denildi.

Mesajda şu ifadeler yer aldı: "1968 yılları 1978 yılları arasında yer aldığı Beşiktaş takımında 253 maçta formamızı giymiş, libero mevkiinin vazgeçilmezlerinden olmuş, kullandığı 43 penaltının 42'sini filelerle buluşturmuş, profesyonelliği neticesinde hiç sakatlık yaşamamış, aşık olduğu Beşiktaş formasıyla kaptanlığa kadar yükselmiş ve 42 yaşına kadar futbol hayatını sürdürmüş olan Vedat Okyar, "Vedat Abimiz" kolon kanseriyle verdiği mücadeleyi maalesef kaybetti.

Futbolu bıraktıktan sonra başladığı spor yazarlığındaki kendine has üslubuyla taraflı tarafsız herkesin sevgisini ve saygısını kazanan Vedat Okyar, Beşiktaş'a olan aşkını her fırsatta dile getirmesiyle de tüm Beşiktaşlılar'ın en sevdiği yorumcularımızdandı.

Beşiktaş Ailesi'nin, Türk futbol dünyasının ve spor medyasının en önemli isimlerinden Vedat Okyar'ın vefatı tüm camiamızı derinden sarstı.

Merhum'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk spor basınına ve camiamıza başsağlığı diliyoruz."