Beşiktaş Beşiktaş, yabancılarını tam kapasite kullanamıyor

Beşiktaş, yabancılarını tam kapasite kullanamıyor

13.03.2015 - 12:56 | Son Güncellenme:

Siyah-beyazlı takım, bu sezon kadrosunda bulunan 8 yabancı oyuncunun tamamını UEFA Avrupa Ligi'nde aynı anda sahaya süremedi. Beşiktaş, Club Brugge ile son 16 turunda oynanan maçta ise Demba Ba ve Opare'yi kullanabildi

Beşiktaş, yabancılarını tam kapasite kullanamıyor

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Club Brugge'e 2-1 mağlup olan Beşiktaş, bu sezon kadrosunda bulunan yabancı oyuncuların tamamını aynı anda sahaya sürmekte zorlandı.

Haberin Devamı

Sezonun ilk yarısında kadrosunda Demba Ba, Jose Sosa, Atiba Hutchinson, Filip Holosko, Tomas Sivok, Ramon Motta ve Pedro Franco'yu bulunduran siyah-beyazlı takım, ikinci yarıda Alexander Milosevic ve Daniel Opare'yi transfer etti.

Sezon başında Holosko'yu Çaykur Rizespor'a gönderen "Kara Kartallar", UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon oynadığı maçlarda yabancı oyuncularını tam kapasite kullanamadı.

Avrupa'da sadece grup mücadelesinde Tottenham ile İngiltere'de ve İstanbul'da Partizan ile yaptığı maçta kadroda yer alan 6 yabancı oyuncuyu birden değerlendiren Beşiktaş, diğer maçlarda ise çeşitli nedenlerden dolayı fire verdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde gruptaki ilk maçta Asteras karşısında sakat Demba Ba'yı kullanamayan siyah-beyazlı ekip, deplasmandaki Partizan mücadelesinde ise Sosa'dan yoksun kaldı.

Haberin Devamı

Club Brugge maçında 2 yabancı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turunda Club Brugge ile oynanan maçta 2 yabancısını oynatabildi.

Sakatlıkları bulunan Sosa, Hutchinson ve Milosevic kadroda yer almazken, yedekler arasında tutulan Franco ve Motta ise maç boyunca teknik direktör Slaven Bilic tarafından tercih edilmedi.

Siyah-beyazlı ekipte, Club Brugge karşısında yabancı oyunculardan Demba Ba ve Daniel Opare görev yaptı.

Beşiktaş, grupta Tottenham ile İstanbul'da yaptığı karşılaşmada da aynı sıkıntıyı yaşadı. Bu mücadelede Sosa, Franco ve Motta forma giyerken Sivok, Demba Ba ve Hutchinson sakatlıkları nedeniyle takımlarını yalnız bıraktı.

Sivok uzun zamandır oynamıyor


Beşiktaş'ın Avrupa'da yaptığı maçlarda Tomas Sivok, uzun süredir oynama şansı yakalayamadı.

Grup mücadelesinde ilk 4 maçta forma giyebilen Çek oyuncu Sivok, sakatlığı nedeniyle son 5 maçta takımını yalnız bıraktı. Sivok, siyah-beyazlı formayla Avrupa'da son olarak 6 Kasım 2014'teki Partizan maçında sahaya çıktı.

Sivok, yaşadığı uzun süreli sakatlıklar nedeniyle grup maçlarının ardından UEFA listesine dahil edilmedi.

Milosevic'in siftahı yok

Siyah-beyazlı ekibin, devre arasında kadroya kattığı Alexander Milosevic ise yaşadığı sakatlık nedeniyle şu ana kadar Avrupa kupalarında oynama fırsatı bulamadı.

Haberin Devamı

Milosevic, 2. turdaki Liverpool ile oynanan iki maçın yanı sıra son 16 turundaki Club Brugge karşılaşmasını da aynı nedenle kaçırdı.

Yazarlar