Beşiktaş Beşiktaş'ın rakibi Arsenal oldu!

Beşiktaş'ın rakibi Arsenal oldu!

08.08.2014 - 12:58 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi play off turunda mücadele edecek Beşiktaş'ın rakibi Arsenal oldu. İlk maç Olimpiyat'ta...

Beşiktaşın rakibi Arsenal oldu

Feyenoord'u geçerek UEFA Şampiyonlar Ligi play-off'a katılmaya hak kazanan Beşiktaş'ın rakibi İngiliz ekibi Arsenal oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Arsenal arasındaki ilk maç 19-20 Ağustos'ta Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Rövanş ise 26-27 Ağustos'ta Emirates'te...

Alexis Sanchez'i aldılar! Sagna gitti...

Geçen yıl Premier Lig'e fırtına gibi başlayıp ancak daha sonra taraftarının beklentisini karşılayamayıp ligi 4. sırada bitirerek play-off'a katılma hakkı elde eden Arsenal, bu sezon kadrsunu Barcelona'dan Alexis Sanchez, Southampton'dan Calum Chambers, Newcastle'dan Mathieu Debuchy ve Fransa'dan David Ospina ile güçlendirdi.
Takımdan ayrılan en önemli isim ise tecrübeli sağ bek Bacary Sagna oldu.

Kadrosunda Mesut Özil, Aaron Ramsey, Tomas Rosicky, Alexis Sánchez gibi dünyanın çok önemli isimlerini barındıran Arsenal sezona yine iddialı giriyor.

Haberin Devamı

ARSENAL'İ YAKINDAN TANIYALIM

Arsenal UEFA'da ne yaptı?

Son 15 sezondur UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve toplamda bu organizasyona 16 kez katılan Arsenal, 1993-1994 sezonunda UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda İtalya temsilcisi Parma'yı finalde 1-0 yenerek şampiyon oldu. Kırmızı-beyazlılar, 1969-1970 sezonunda ise şimdiki UEFA Avrupa Ligi'nin yerine oynanan Fuar Şehirleri Kupası'nda Belçika'nın Anderlecht takımını mağlup ederek kupaya uzandı.

Londra ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en büyük başarısını ise 2005-2006 sezonunda finale yükselerek yaşadı. Arsenal, finalde İspanya'nın Barcelona takımına 2-1 yenildi. Kırmızı-beyazlılar, UEFA Kupası'nda ise 1999-2000 yılında final oynadı ve Galatasaray'a penaltılarla kaybetti. Arsenal, ayrıca bir kez UEFA Süper Kupa ve iki defa da UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda final oynadı. Arsenal, Avrupa'da toplam 5 final kaybetti.

96'dan bu yana Wenger ile...

Londra temsilcisinin Premier Lig'de ise 13 şampiyonluğu bulunuyor. Kırmızı-beyazlıların ayrıca 10 İngiltere Kupası ve 2 de İngiltere Lig Kupası bulunuyor. Arsenal, iç saha maçlarını 60 bin 355 seyirci kapasiteli Emirates Stadı'nda oynuyor.

Arsenal'i 1996 yılından bu yana çalıştıran 64 yaşındaki Fransız teknik adam Arsene Wenger, Londra temsilcisiyle 3 şampiyonluk yaşadı.

Londra ekibi Arsenal 2013-2014 sezonu Şampiyonlar Ligi Playoff turunda eşleştiği Fenerbahçe'yi 3-0 ve 2-0'lık skorlarla geçerek gruplara kalmaya hak kazanmıştı.

Haberin Devamı

DİĞER EŞLEŞMELER
Athletic Bilbao-Napoli
Lille-Porto
Standard Liege-Zenit
Kopenhag-Leverkusen
Maribor-Celtic
Salzburg-Malmö
Aalborg-APOEL
S.Bükreş-Ludogorets
S.Bratislava-BATE Borisov


KARABÜK VE TRABZON'A DİŞLİ RAKİPLER

UEFA Avrupa Ligi play-off turu kura çekimi bugün TSİ 14.00'te başlayacak. Trabzonspor kuraya seribaşı olarak katılırken Karabükspor aynı şansı elde edemeyecek.

Karabükspor'un muhtemel rakipleri:
Metalist Kharvik (Ukrayna), Partizan (Sırbistan), St Etienne (Fransa), Rio Ave (Portekiz), PSV (Hollanda)

Trabzonspor'un muhtemel rakipleri:
Karabağ (Azerbaycan), Petrolul (Romanya), Zimbru (Moldova), Helsinki (Finlandiya), Rostov (Rusya)